Utsikt & fritt från insyn, högt upp i huset!

Lunden, Göteborg

Ulfsparregatan 1B

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
3 975 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
54 kvm

Visning

 • söndag 23/2, KL 13:30 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Utsikt & fritt från insyn, högt upp i huset!

Ljus och välplanerad bostad om två rum och kök med härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

 • Extra kontaktperson

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilfullt och funktionalitet genomsyras i detta välplanerade kök. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors
Stilfullt och funktionalitet genomsyras i detta välplanerade kök
Trivsam matplats med utsikt!. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors
Trivsam matplats med utsikt!
. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors

Genomgående stilrena detaljer i köket

Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors
Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring
Ett magiskt ljus från det stora fönsterpartiet. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors
Ett magiskt ljus från det stora fönsterpartiet
Vardagsrummet är rymligt och ger plats för flera olika möbleringsalternativ. Ulfsparregatan 1B - Bjurfors
Vardagsrummet är rymligt och ger plats för flera olika möbleringsalternativ

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina tvårummare om 54 kvadratmeter, belägen på våning tre i huset. Här finner ni en charmig lägenhet med fönster åt två väderstreck och genomgående fina ytskikt. En härlig planlösning vilket skapar plats för umgänge. Här bor man i en stabil förening med en mysig innergård och lummig utsikt över grönområden. Ljuset flödar från de fönstren som är placerade i två olika väderstreck. Bostaden genomsyras av 40-talscharm tack vare högt i tak, vackra gjutjärnsradiatorer och djupa fönsternischer. Lägenheten är ytterst välplanerad och alla rum erbjuder goda kvadratmeter.

Välkommen in i hallen som leder vidare in i bostadens alla rum, med en rymlig klädkammare direkt till vänster ges goda förvaringsmöjligheter. Vidare finnes ett nyrenoverat kök i trendiga färg- och materialval, och med en härlig matplats intill fönstret där man får plats med matbord för minst fyra personer. Väl tilltaget vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp. Sovrummet rymmer gott och väl en stor säng och extra förvaring om så önskas, här finns också en stor klädkammare för förvaring. Från fönstren ges en vacker utsikt över bland annat Härlanda. Badrummet nås från hallen och har fräscha ytskikt.

Här bor ni med närhet till kommunikationer, bara någon minut bort stannar buss 60 som enkelt tar dig till stadens alla hörn. På Danska vägen finner ni caféer, fruktaffär, servicebutik med mera. En liten promenad bort ligger Redbergsplatsen med knutpunkt för kommunikationer samt Olskrokstorget med sitt rikliga utbud och marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till friluftsområdena vid Skatås och Delsjöarna samt Härlanda tjärn med badplats om sommaren.

Interiör

Interiör: En trevlig och välkomnande hall öppnar upp lägenheten. Ni kommer in i en öppen hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för förvaring i form av en klädkammare. Den genomgående planlösningen skänker gott om dagsljus.

I direkt anslutning till hallen finner ni badrummet. Här är väggarna kaklade i vitt, på golvet ligger en blå våtrumsmatta. Badrummet är inrett med toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch.

Till höger från hallen nås vardagsrummet, som är rymligt och enkelt att möblera. Ljuset strålar in från fönsterpartiet som pryds av djupa fönsternischer och med utsikt över grönskan. Utrymme ges med lätthet för en stor soffgrupp och matplats för ca 6 personer, perfekt för socialt umgänge med familj och vänner.

Till vänster om badrummet ligger sovrummet placerat. Man får med enkelhet plats för en dubbelsäng, sängbord och extra förvaringsmöbel för den som önskar. Förvaringen är redan ypperlig via en stor klädkammare som rymmer det mesta. Fönstren blickar över trädtoppar, fritt från insyn!

I direkt anslutning till hallen åt vänster finns köket som är funktionellt och praktiskt utformat med gott om arbetsyta och förvaring. Det är prydligt inrett med stilrena skåpluckor i grå ton och detaljer i mässing som ger en stilfull känsla. I köket ryms en matplats för ca 4 personer och som har utsikt över området i fritt läge. Den maskinella utrustningen består av ugn, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Lunden 43:1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Antal hyresrätter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Lunden 43:1 äger sedan 2011 fastigheten Göteborg Lunden 43:1 med adressen Ulfsparregatan 1 A-B.
Fastigheten bebyggdes 1945 och består av ett flerfamiljshus med fyra våningar med vind. Föreningen upplåter 12 st lägenheter med bostadsrätt samt 4 st hyresrätter. Samtliga lägenheter är 2 rok. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
Fastigheten har en gård med asfalterade gångytor och fristående soprum.

Avgiftsförändringar:
Inga planerade avgiftsförändringar enligt styrelsen 2020-02-10.
Senaste höjningen gjordes 2017.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2018: OVK samt radonmätning.
2012: Nytt tak samt fasadrenovering. Dränering.
1987: Fönsterbyte.

Kommande renoveringar:
Föreningen håller just nu på med ett elarbete där man kommer lägga en ny matarkabel och uppsättning av nya mätartavlor samt dragning av jordkabel i varje lägenhet (detta planeras som ett sista steg).
Detta kan komma att föreningen behöver höja avgiften men dock är det i olika etapper som gör att föreningen i dagsläget inte kan svara på det närmare.
Man ska även göra en ny energideklaration under 2020.

Parkering

Boendeparkering på gatorna i området.

TV/bredband

Telenor gruppanslutning för bredband 100/100 som ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns gemensam tvättstuga och torkrum. Tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

TV/bredband

Bredband via Telenor. Gruppanslutningen är 100/100 Mbit/s.

Parkering

Boendeparkering på gatorna i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 975 kr

I avgiften ingår värme, VA och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
6,25%
Andel av årsavgiften är
8,33%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
211
Energideklarationsdatum
2010-06-09

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Ulfsparregatan 1B

Ulfsparregatan 1B,
416 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

 • Extra kontaktperson

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 52