Lunden, Göteborg

Wrangelsgatan 2B

Såld, 2018-11-13
Slutpris
2 550 000 kr
Avgift
3 394 kr
Antal rum
2,5
Boarea
48 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Bilder

Varmt välkomna till Wrangelsgatan 2B!. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors
Vardagsrummets stora fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp.. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors
Här är lättmöblerat för soffmöblemang och tillhörande TV-möbel.. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors
. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors

Helt perfekt för mysiga höstkvällar.

Från bostadens sociala ytor når vi balkongen. Helt perfekt för en god kopp kaffe i morgonsolen.. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors
Balkongen ligger med vy över Karlagatan.. Wrangelsgatan 2B - Bjurfors

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lunden, Göteborg

  Adress
  Räntmästaregatan 28B
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 703 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-04-28 11.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lunden, Göteborg

  Adress
  Ulfsparregatan 22
  Utgångspris
  3 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 956 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2019-04-25 17.00 Boka här