Väldisponerad etta med egen garageplats!
På förhand
Utgångspris
2 050 000 kr
Avgift
2 957 kr
Boarea
34,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1

Väldisponerad etta med egen garageplats!

Ljus och välplanerad etta med separat sovalkov! Smakfullt renoverat badrum och egen garageplats (får hyras ut).

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna!. Kabelgatan 15C - Bjurfors
Välkomna!
. Kabelgatan 15C - Bjurfors
Restaurang Diket på Karl Johansgatan står för avslappnat häng och mat av hög kvalitet. Kabelgatan 15C - Bjurfors
Restaurang Diket på Karl Johansgatan står för avslappnat häng och mat av hög kvalitet
Vackra promenadstråk vid älven och röda sten. Kabelgatan 15C - Bjurfors
Vackra promenadstråk vid älven och röda sten
Den lokala tapasbaren på Mariagatan. Kabelgatan 15C - Bjurfors
Den lokala tapasbaren på Mariagatan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära Majorna finns denna ljusa välplanerade etta med ett underbart ljusinsläpp mot grönskande omgivningar. Ett ytterst väldisponerat hem där en praktisk sovalkov blir i princip som ett eget sovrum. Vardagsrum som rymmer både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang. Vacker fiskbensparkett pryder golvet. Kök med ljus inredning som inrymmer både bra förvaring och goda arbetsytor. Smakfullt renoverat badrum som förberetts för egen tvättmaskin. Egen garageplats ingår och får lov att hyras ut! Här bor ni i en stabil och välskött HSB-förening i härliga Majorna med närhet till restauranger, mataffärer och kommunikation.

Interiör

Rumsbeskrivning: Redan när ni kliver in i hallen så möts ni av ett härligt ljusinsläpp från vardagsrummets stora fönsterparti rakt fram! Här finns avhängning direkt till vänster och också plats för hallmöbel. Golvet kläs av grå klinkerimitation och väggarna är målade i grått.

Bakom två skjutdörrar till höger , den ena vit, den andra spegelklädd, döljer sig hemmets otroliga smarta sovalkov. Här ryms en dubbelsäng och ni sover rofyllt och ostört om natten. På golvet ligger en mysig heltäckningsmatta i grått och väggarna är målade i grå kalkfärg.

Vidare in i bostaden finns det stora och luftiga vardagsrummet. En vacker ekparkett i fiskbensmönster vilar på golvet. Det stora fönsterpartiet rakt fram bjuder på underbar vy mot grönskan utanför. Rummet ger plats för matgrupp, soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och klädförvaring i garderob vid väggen mot hallen. Vita väggar.

Bostadens kök är inrett med vita snickerier, rostfri bänk och vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Plats för mindre matbord om så önskas.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2018-2019. Väggarna är beklädda med vita rektangulära kakelplattor och på golvet ligger mörkgrå klinkers. En duschhörna med invikningsara glasdörrar gör rummet lättskött och en kommod under tvättstället samt ett spegelskåp tar hand om förvaringen. Här är också förberett för egen tvättmaskin för de som önskar sätta in det.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 138:25

Månadsavgift

Avgift
2 957 kr

Inkl. värme, vatten samt garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr för informationsöverföringsbelopp för bredband och TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,10765%
Andel av årsavgiften är
0,10765%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 050 000 kr
Lägenhetsnummer
404
Våningsplan
0 av 7
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34,8 kvm*

* Area enligt uppgift från bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Övrigt
200 kr
Summa
200 kr

Övrigt avser kostnad för informationsöverföringsbelopp avseende bredband och TV.

Byggnadssätt

Byggår
1967-1970.
Uppvärmning
Fjärrvärme.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-05-30

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Blåsut
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
578
Antal lokaler
14
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 578 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter.

Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld.

För mer information om föreningen se https://brfblasut.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har höjt månadsavgiften med 2% fr.o.m. 2019-07-01. Föreningen följer en plan för investering och underhåll.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2019 - Slutfördes stambytet i föreningens allmänna utrymmen och bricklås samt porttelefoner installerades.
2018 - Fortsatt arbete med stambytet samt installation av 3-fas el i samtliga lägenheter. Tak- och fasadprojekt helt avslutat på Gröna gatan 40- och 60-gården.
2017- Ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71
2016 - Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
Nytt tak på Kabelgatan 15 A,B och C.
OVK-besiktning.
2015 - Det byggdes nio nya lägenheter på Gröna Gatan 32.
2014 - Renovering av loftgångar och renovering samt utbyggnad av balkonger slutfördes.
2012-2013 - Renoverades loftgångar.
2010-2011 - Utfördes arbete med ytterväggar mot loftgångar, som fick ny isolering och tidsenlig uppbyggnad.
2010 - stamspolning.
2004-2005 Totalrenoverades samtliga trappuppgångar.

Planerade renoveringar:
2020- Planeras renovering av fasad på Blåsutgatan 4-8

Parkering

Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 24 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna som kan hyras till en kostnad av 300-500 kr/månaden. I dagsläget är det kö till dessa parkeringsplatser.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband från Comhem. Det går även att få fiber via Telia. Förmånligt gruppavtal med Telia inleds hös 2020.

Gemensamma utrymmen

De gemensamhetsutrymmen som finns är cykelrum, övernattningslägenhet med fyra bäddar, aktivitetslokal och tvättstuga. Tvättstugan är rymlig och är utrustat med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Övernattningslägenheten hyrs till en kostnad av 300 kr per natt och aktivitetslokal hyrs ut till en kostnad av 200 kr per dag. Både övernattningslägenheten och aktivitetslokalen finns på Blåsutgatan 6.

Övrigt

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Föreningen ligger i härliga Majorna, närmare bestämt kring Chapmans Torg, Gråberget och Jaegerdorffsplatsen.

Föreningen har elva hus, varav tre vid Gröna Gatan med sammanlagt 240 lägenheter och åtta hus vid Blåsutgatan och Kabelgatan med sammanlagt 321 lägenheter.

Samtliga lägenheter på Blåsutgatan och Kabelgatan 15 har varmgarage tillhörande lägenheten, medan endast hälften av lägenheterna på Gröna Gatan 43-71 har garageplats. Boende på på Gröna Gatan 32 har parkeringsplats i kallgarage.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Gråberget, Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Kabelgatan 15C

Kabelgatan 15C,
414 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vantgatan 1F
  Utgångspris
  2 575 000 kr
  Månadsavgift
  3 923 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!