Smakfullt renoverad tvåa med balkong i soligt läge.
Pris
2 595 000 kr
Avgift
3 524 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
54 kvm

Visning

 • måndag 29/7, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • tisdag 30/7, KL 17:45 - 18:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Smakfullt renoverad tvåa med balkong i soligt läge.

Välkomna till en smakfullt renoverad och välplanerad tvåa som präglas av en fantastisk utsikt över Majorna.

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nyrenoverat kök i grå toner med inslag av marmor och mässing. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Nyrenoverat kök i grå toner med inslag av marmor och mässing
Inbjudande hall med gott om förvaringsmöjligheter. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Inbjudande hall med gott om förvaringsmöjligheter
Bra arbetsytor och god förvaring. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Bra arbetsytor och god förvaring
Handtag, knoppar samt blandare i mässing. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Handtag, knoppar samt blandare i mässing
Matplats intill fönstret. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Matplats intill fönstret
Plats för större soffgrupp med möblemang. Kabelgatan 37C - Bjurfors
Plats för större soffgrupp med möblemang

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds ni ett hem som osar en varm och genuin atmosfär där ett högt, insynsfritt och lummigt läge blir ett avgörande inslag i hemmets karaktär. En välplanerad tvårumslägenhet med fint ljusinsläpp från två väderstreck. Bostaden disponeras med ett rymligt vardagsrum som bjuder in till umgänge och gemenskap, ett fint nyrenoverat kök i gråa toner med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Bostadens sovrum är beläget i ett lugnt och ostört läge som vetter mot grönskan, ni erbjuds även en klädkammare, helkaklat badrum samt en balkong med härlig utsikt över Majorna.

Interiör

Kliv in i en välkomnande hall som sammanväver bostadens rum. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder i inbyggda garderober till höger samt en rymlig klädkammare med smart förvarningssystem. På golvet vilar ett ljust golv och väggarna pryds av en vacker blå ton.

Sovrummet är rofyllt beläget mot grönskan för en god natts sömn. Här ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang efter önskemål. Vill man ha ytterligare förvaring finns även plats för byrå eller garderob. Från sovrummet nås även lägenhetens balkong, avnjut förmiddagskaffet här med utsikt över Majorna och grönskan.

Vardagsrummet är av generös storlek och kan med lätthet möbleras med större soffgrupp, om så önskas erbjuds även plats för matbord. Väggarna går i ljusa toner och på golvet vilar en vacker fiskbensparkett i original.

Köket är nyrenoverat i stiliga materialval så som knoppar och handtag i mässing. Inredningen består av stilren design i form av grå köksluckor som kombineras med en gråmelerad bänkskiva samt marmorerat kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av: spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl/frys.

Badrummet är helkaklat i sobra färger. Här finns WC, handfat, spegel, dusch samt handdukstork.

Ta chansen att förvärva en mycket trivsam bostad på populära Gråberget som är ett mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta - såsom Slottsskogen, Mariaplan, mataffärer, restauranger, kaféer, apotek samt kommunikationer. Här är naturen nära och vyerna över många av Göteborgs landmärken är ständigt närvarande. Här bor ni i en stor och omtyckt HSB-förening med många gemensamhetsutrymmen, såsom gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu.

Välkomna att trivas!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Gråberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
569
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Gråberget är en mycket välskött förening belägen i natursköna omgivningar på toppen av Gråberget. 1952 stod de första fastigheterna klara för inflyttning. Under mitten av 1980-talet renoverades samtliga fastigheter. Föreningen har också byggt fyra lägenheter i markplan av två lokaler, samt två vindslägenheter som stod klara under försommaren 2008. Föreningen består nu av 569 lägenheter.

Föreningens ekonomi är fortsatt god och underhållsåtgärder kommer att ske som planerat enligt underhållsplanen. Beslutad avgiftshöjning om 3 % vid årsskiftet 2018/2019.

Marken som bostadshusen står på är tomträtt. Föreningen har de senaste åren förberett sig på höjningar av tomträttsavgälden som Göteborgs stad har beslutat. Fasen är nu avslutade och alla nya tomträttsavgälder är införda. Nuvarande avtal löper till 2022-01-07.

Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, bank, apotek och bra kommunikationer över Göteborg.

Från Gråberget tar det bara ca 12 minuter till centrum med buss 90. Från Chapmans torg avgår både spårvagn 3 och 9. Från Mariaplan går spårvagn nr 3 och 11.

Vänligen se föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/graberget.

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1988 gjordes omfattande renoveringar. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.
Renovering av trapphusen 2013. Två av föreningens lokaler har byggts om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats. OVK precis genomförd (2018).

Parkering

Enligt föreningens hemsida:
”Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Vi har även 10 varmgarage. Månadshyran från den 1 januari 2018 är för p-plats 350 kr och för varmgarage 750 kr. Fyra MC-platser finns också, för 175 kr, och vi ser över om vi kan göra fler.”.
Kontakta föreningens expedition för mer information.
I området finns även boendeparkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.
Bredband via fiber: Hastighet upp till 0.5 Gbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har många tvättstugor, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, samlingslokal samt gästlägenheter. Dessutom finns flera trevliga grillplatser på föreningens område och möjlighet till odlingslott.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 524 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17127%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
486
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Kabelgatan 37C

Kabelgatan 37C,
414 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vantgatan 3E
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 524 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 8
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 554 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!