Smakfull funkistvåa med fina sällskapsytor
På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
3 554 kr
Antal rum
2
Boarea
54,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfull funkistvåa med fina sällskapsytor

Fin funkistvåa med bevarade originaldetaljer, genomtänkta materialval, renoverat kök och härlig balkong med kvällssol och fin utsikt mot Älvsborgsbron

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Bilder

Varmt välkomna till denna fina tvåa på Gråberget!. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna fina tvåa på Gråberget!
Köket är smakfullt renoverat med väl utvalda detaljer. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Köket är smakfullt renoverat med väl utvalda detaljer
. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Matbordet för fyra ryms vid fönstret och arbetsdelen har gott om både förvaring och arbetsyta. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Matbordet för fyra ryms vid fönstret och arbetsdelen har gott om både förvaring och arbetsyta
Det härliga vardagsrummet präglas av rymd och ljus!. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Det härliga vardagsrummet präglas av rymd och ljus!
Här ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, läshörna och bokhyllor. Kabelgatan 8 - Bjurfors
Här ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, läshörna och bokhyllor

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till detta hem med en varm och genuin atmosfär. Gråbergets grönska och det flödande dagsljuset är närvarande i samtliga rum. En välplanerad tvårumslägenhet med ett högt och fritt läge och ett härligt ljusinsläpp. Här erbjuds ni ett rymligt vardagsrum som inbjuder till umgänge och gemenskap, ett smakfullt renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor och en trevlig matplats, ett sovrum i lugnt och ostört läge med platsbyggd klädförvaring, klädkammare, helkaklat badrum samt en balkong i högt och fritt läge med kvällssol och utsikt mot Älvsborgsbron.

Här bor ni i en eftertraktad HSB- förening med många gemensamhetsutrymmen som exempelvis gästlägenheter och samlingslokal. Tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum återfinns i nära anslutning till entrén i trapphuset.
Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffärer, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in i en luftig hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i form av två inbyggda garderober med överskåp samt en klädkammare, idag inredd som arbetsrum. Väggarna är målade i vitt och golvet är belagt med ekparkett. Från hallen nås bostadens alla rum.

Vardagsrummet är lätt att möblera och rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel. Här finns plats för både vänner och familj. De generösa fönstren i kombination med det höga läget ger en ljus och luftig känsla. Väggarna är målade i vitt medan golvet är belagt med en vacker fiskbensparkett i original. Från vardagsrummet nås balkongen som erbjuder en härlig utsikt med sol från mitt på dagen fram till kvällens solnedgång.

Köket är ett resultat av en mycket smakfull renovering. De ljusa luckorna bryts av med en mörk massiv bänkskiva av valnöt som erbjuder goda arbetsytor. Ovanför är väggen klädd med ett Marrakech-kakel i ett grönt mönster, en mycket smakfull kontrast till det i övriga stilrena köket. På golvet vilar en valnötsparkett. Ett stort fönster släpper in ljus i rummet och bidrar till en trivsam miljö. Här finns plats för ett matbord för cirka fyra personer. Köksutrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt kombinerad kyl/ frys.

I det lugna och harmoniska sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng. Här erbjuds även förvaring i en platsbyggd lösning runt om sängen. Golvet kläs av ett parkettgolv och de grå väggarna möter en mönstrad fondtapet signerad William Morris.

Badrummet är helkaklat och inrett med wc, handfat med ovanhängande spegelskåp, handdukstork, badkar samt praktiskt badrumsskåp. Här är också förberett för tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 152:6

Om föreningen

Namn
HSB Brf Gråberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
569
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Gråberget är en mycket välskött förening belägen i natursköna omgivningar på toppen av Gråberget. 1952 stod de första fastigheterna klara för inflyttning. Under mitten av 1980-talet renoverades samtliga fastigheter. Föreningen har också byggt fyra lägenheter i markplan av två lokaler, samt två vindslägenheter som stod klara under försommaren 2008. Föreningen består nu av 569 lägenheter.

Föreningens ekonomi är fortsatt god och underhållsåtgärder kommer att ske som planerat enligt underhållsplanen. Beslutad avgiftshöjning om 3 % vid årsskiftet 2018/2019.

Marken som bostadshusen står på är tomträtt. Föreningen har de senaste åren förberett sig på höjningar av tomträttsavgälden som Göteborgs stad har beslutat. Fasen är nu avslutade och alla nya tomträttsavgälder är införda. Nuvarande avtal löper till 2022-01-07.

Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, bank, apotek och bra kommunikationer över Göteborg.

Från Gråberget tar det bara ca 12 minuter till centrum med buss 90. Från Chapmans torg avgår både spårvagn 3 och 9. Från Mariaplan går spårvagn nr 3 och 11.

Vänligen se föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/graberget.

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1988 gjordes omfattande renoveringar. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.
Renovering av trapphusen 2013. Två av föreningens lokaler har byggts om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats. OVK precis genomförd (2018).

Parkering

Enligt föreningens hemsida:
”Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Vi har även 10 varmgarage. Månadshyran från den 1 januari 2018 är för p-plats 350 kr och för varmgarage 750 kr. Fyra MC-platser finns också, för 175 kr, och vi ser över om vi kan göra fler.”.
Kontakta föreningens expedition för mer information.
I området finns även boendeparkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.
Bredband via fiber: Hastighet upp till 0.5 Gbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har många tvättstugor, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, samlingslokal samt gästlägenheter. Dessutom finns flera trevliga grillplatser på föreningens område och möjlighet till odlingslott.

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör tre förråd. Två källar- och ett vindsförråd, belägna i samma uppgång som lägenheten. Föreningen har även flera tvättstugor, en i samma hus. Det finns också en bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, snickarverkstad, samlingslokal samt gästlägenheter. Dessutom finns flera trevliga grillplatser på föreningens område och möjlighet till odlingslott.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband via fiber. Hastighet upp till 0.5 Gbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.

Parkering

Det finns 201 parkeringsplatser (230 kr/månad), 4 mc-platser (115 kr/månad), 27 platser i kallgarage (360 kr/månad), 10 platser i varmgarage (490 kr/månad). Till parkerings-/garageplatserna är det separat kö. Kontakta föreningens expedition för mer information. I området finns även boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 554 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1728%
Andel av årsavgiften är
0,1728%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
5 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54,5 kvm**

* Våning 3 i hissen.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
50 kr
Summa
300 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera på beroende bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
114
Energideklarationsdatum
2009-12-01

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Kabelgatan 8

Kabelgatan 8,
414 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vantgatan 3E
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 524 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!