På förhand
Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
3 524 kr
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfull funkistvåa som renoverats varsamt. Modernt kök och bad högst upp med slående utsikt! Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Vantgatan 3E - Bjurfors
. Vantgatan 3E - Bjurfors
. Vantgatan 3E - Bjurfors
Välkommen till Vantgatan 3!. Vantgatan 3E - Bjurfors
Välkommen till Vantgatan 3!
Föreningens gemensamma bastu och relaxavdelning. Vantgatan 3E - Bjurfors
Föreningens gemensamma bastu och relaxavdelning
Nyrenoverat med härliga umgängesytor. Vantgatan 3E - Bjurfors
Nyrenoverat med härliga umgängesytor

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På lugn återvändsgata ligger denna välplanerade tvårumslägenhet som stilfullt renoverats med utmärkta materialval och hög kvalitet. Bostaden har ett alldeles perfekt läge uppe på Gråberget i Majorna, där den ligger lugnt och avskilt, samtidigt som det är enkelt att ta sig till stadens puls i centrum med cykel, buss eller spårvagn. Högt och fritt läge ger storslagen utsikt, och dessutom finns en mysig egen balkong att kunna njuta av utsikten från. Troligtvis är det en av de bästa utsikterna på Gråberget. Njut av solnedgången över hamninloppet.

Rymlig och luftig bostad med genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe, generös takhöjd samt en hall som binder ihop bostadens rum. Fönster i två väderstreck skapar en luftig och harmonisk känsla och ett härligt ljus i en lägenhet, som det är lätt att trivas i. Genomgående kvalitet, stil och finess, samt ett antal praktiska detaljer, gör bostaden unik. Ny elcentral med jordfelsbrytare, dimbar belysning i alla rum, noggranna materialval och smarta lösningar i nyrenoverat kvalitetskök från Lidhults och badrum (naturligtvis med våtrumsintyg) - för att nämna några exempel. Detta är hemmet för dig som vill bo i ett särdeles genomtänkt, fräscht och estetiskt tilltalande hem. Låg avgift. Här bor du tryggt i en stor och omtyckt HSB-förening med många gemensamhetsutrymmen, såsom gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu. Förvaring i både källar- och vindsförråd. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta - såsom Slottsskogen, mataffärer, restauranger, kaféer, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Interiör: Varmt välkomna in i detta underbara hem. I hallen finns avhängning direkt till höger samt extra förvaringsutrymmen i en rymlig klädkammare med Elfa- hyllsystem rakt fram. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Sovrummet ligger i ett rofyllt läge mot grönska och fågelkvitter, med vacker vy från fönstret och balkongen. Här ryms både dubbelsäng och stor skjutdörrsgarderob.

Hemmets vardagsrum är ljust och lättmöblerat. Detta är ett rum som inbjuder till umgänge och gemenskap med plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som matsalsbord för middagsgästerna. Vardagsrummet behåller sin härligt luftiga känsla tack vare den tilltagna takhöjden och ett större fönsterparti. En vacker nyslipad fiskbensparkett smyckar golvet.

Köket är smakfullt renoverat där mörk mosaik och arbetsbänk snyggt bryter av från den i övrigt vita inredningen. Mycket generöst med både skåps- och lådförvaring samt ordentliga arbetsytor. Dimbarbelysning ovanför köksbord. Fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och spiskåpa. Samtliga i rostfritt utförande. En generös matplats för fyra ryms med enkelhet.

Badrummet som är i nyskick, är ännu ett resultat av en lyckad renovering och ombyggnation där en bit av hallen tagits i anspråk för ett större badrum. Stilrent med vita, större rektangulära kakelplattor och en fondvägg av mosaik som möter mörkgrått klinker på golvet. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring. Här finns tvättmaskin, kommod och vägghängt skåp, handdukstork och golvvärme vilket fullbordar känslan av ett genomtänkt och funktionellt hem att trivas i.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 157:1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 524 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17127%
Andel av årsavgiften är
0,17127%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
316
Våningsplan
0 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2009-12-01

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Gråberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Gråberget är en mycket välskött förening belägen i natursköna omgivningar på toppen av Gråberget. 1952 stod de första fastigheterna klara för inflyttning. Under mitten av 1980-talet renoverades samtliga fastigheter. Föreningen har också byggt fyra lägenheter i markplan av två lokaler, samt två vindslägenheter som stod klara under försommaren 2008. Föreningen består nu av 569 lägenheter.

1988 gjordes omfattande renoveringar. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.

Senaste renoveringar är renovering av trapphusen 2013. Två av föreningens lokaler har byggts om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats.

Marken som bostadshusen står på är tomträtt. Föreningen har de senaste åren förberett sig på höjningar av tomträttsavgälden som Göteborgs stad har beslutat. Fasen är nu avslutade och alla nya tomträttsavgälder är införda.

Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, bank, apotek och bra kommunikationer över Göteborg.

Från Gråberget tar det bara ca 12 minuter till centrum med buss 90. Från Chapmans torg avgår både spårvagn 3 och 9. Från Mariaplan går spårvagn nr 3 och 11.

Vänligen se föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/graberget.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god och stabil ekonomi med låg belåning.
Styrelsen beslöt på budgetmötet i november 2015 att låta månadsavgifterna vara oförändrade den 1 januari 2016. Det gäller såväl lägenheter som fordonsplatser.

Föreningens ekonomi är fortsatt god och underhållsåtgärder kommer att ske som planerat enligt underhållsplanen, utan att avgifterna behöver höjas nu.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  Adress
  Kabelgatan 37C
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 524 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-07-29 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Gråberget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 8
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 554 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!