Ljus och härlig funkistvåa med balkong och fritt läge

Majorna - Sandarna, Göteborg

Karl Johansgatan 164B

På förhand
Avgift
2 752 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
45,9 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och härlig funkistvåa med balkong och fritt läge

Välkomna till en ytterst välplanerad och charmig tvåa med ett rikligt ljusinsläpp och fina funkisdetaljer. Balkong med kvällssol. Låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina tvåa som präglas av genomgående nymålade ytskikt i alla rum, nyslipad originalparkett i hall och vardagsrum samt nyslipade brädgolv i kök och sovrum.
Bostaden erbjuder ett stort vardagsrum vars ytor inbjuder till umgänge och gemenskap samt ger plats för både matsalsbord och soffgrupp, stor balkong med kvällssol, ett fint kök, mysigt sovrum i lugnt läge mot den grönskande baksidan och ett helkaklat badrum. Här bor ni i en förening med låga avgifter och en välskött fastighet med direkt närhet till kommunikationer som tar er både till innerstadens puls och salta bad. Bussen ligger precis utanför huset och tar er vidare mot både stan och Frölunda torg.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker.
Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen Sannaplan leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Hyppeln nr 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Hyppeln nr 5 består av 32 st lägenheter och är vackert belägen i grönskande omgivningar.

1997 blev byggnaden stambytt och i samband med det renoverades samtliga badrum.
1998 renoverades fönster, balkongdörrar samt balkongräcken.
2001 satte man in nya säkerhetsdörrar.
2004 renoverades elen.

2016/2017 planerar föreningen att lägga om taken, måla fasader och eventuellt fräsa balkongkanterna. 1 juni 2015 höjdes hyrorna för att samla kapital inför detta. Utöver detta kommer föreningen ta ett lån. Enligt ordförande är det inte särskilt sannolikt att avgiften kommer att behöva höjas mer.

Föreningen anordnar gemensam städdag vår och höst. Föreningen äger själva marken som fastigheten står på och påverkas således inte av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

2016/2017 planerar föreningen att lägga om taken, måla fasader och eventuellt fräsa balkongkanterna. 1 juni 2015 höjdes hyrorna för att samla kapital inför detta. Utöver detta kommer föreningen ta ett lån. Enligt ordförande är det inte särskilt sannolikt att avgiften kommer att behöva höjas mer.

Föreningen har tidigare haft för höga radonhalter. Efter att ha genomfört åtgärder så fick de 2015-06-02 ett slutbesked från Miljöförvaltningen om att åtgärderna är godkända och halterna är numera på godkända nivåer.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga med torkrum och vindsförråd. Relaxrum.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 752 kr

Av den totala avgiften (2 752 kr) avser 2 557 kr månadsavgift och 195 kr obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,86885%
Andel av årsavgiften är
2,9925%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
45,9 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg.

De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Karl Johansgatan 164B

Karl Johansgatan 164B,
414 51 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Sandarna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Orustgatan 13D
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 525 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!