Med möjlighet att skapa en fyra

Majorna, Göteborg

Allmänna Vägen 40E

På förhand
Utgångspris
4 350 000 kr
Avgift
5 224 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
82 kvm

Med möjlighet att skapa en fyra

Generös hörntrea med renoverat kök, underbart burspråk och fina sällskapsytor i mysig landshövdingeförening.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna fina och rymliga trea!. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Varmt välkomna till denna fina och rymliga trea!
Det rundade burspråket låter ljuset flöda in och bjuder på fin utsikt!. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Det rundade burspråket låter ljuset flöda in och bjuder på fin utsikt!
Kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Kök och vardagsrum i en öppen och social disposition
Eskulapius innergårdar bjuder på fina miljöer. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Eskulapius innergårdar bjuder på fina miljöer
Välkomna till ett unikt hem i hjärtat av Majorna!. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Välkomna till ett unikt hem i hjärtat av Majorna!
Söderlingska parken och Café Zenit är på några minuters promenadavstånd. Allmänna Vägen 40E - Bjurfors
Söderlingska parken och Café Zenit är på några minuters promenadavstånd

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna återfinns denna mycket trivsamma trea. Bostaden tre trappor upp erbjuder en bra planlösning och fantastiskt ljusinsläpp. Kök och vardagsrum i en öppen, social planlösning som verkligen inbjuder till umgänge. Här fullkomligt flödar ljuset in genom tre stora fönster. I fil med kök och vardagsrum ligger rummet som verkligen gör det här till ett alldeles unikt hem, rummet med det rundade burspråket. Burspråket bjuder på fint utsikt mot grönskan utanför och Karl Johanskyrkans vackra torn. Stort nog att disponera som antingen vardagsrum eller sovrum, allt efter behov. Det andra rummet är även det rejält i sin storlek och båda rummen ger, tack vare flera fönster, en möjlighet att dela av och skapa två små sovrum, för de med behov av det. Badrum med badkar. Välskött och grönskande innergård med odlingslådor, utemöbler och grillplats. Föreningen förfogar över fyra stycken soliga och barnvänliga innergårdar. Här bor man i lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till spårvagn samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Interiör: Högst upp i huset välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns avhängning direkt till höger. Vita väggar och en genomgående ekparkett i hela hemmet.

In till vänster öppnar kök och vardagsrum upp sig i en social disposition. Rummet rymmer soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och en väl tilltagen matplats som binder samman vardagsrum och kök. De tre vackra fönstren låter ljuset flöda in. Väggarna i vardagsrummet är målade i en harmonisk ljusgrå, matchande ton.

Köket har nyligen genomgått en smakfull renovering där de gråmålade luckorna möter ett vitt kakel i halvförband ovan arbetsbänken i massiv ek. Här finns generöst med både skåpförvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (2018), ny spishäll, ugn och diskmaskin (2020).

I fil med vardagsrummet, via två vackra, glasade pardörrar nås det ljuvliga rummet med burspråk. Hörnläget med fönster i två väderstreck låter ljuset strömma in och vyn bort mot Karl Johans kyrka är underbar. Rummet används idag som bibliotek och vardagsrum, men rymmer enkelt en dubbelsäng med tillhörande möblemang, läs- eller arbetshörna framme vid burspråket samt garderober. Väggarna är målade i vitt , med en fondvägg i varm ockragul äggoljetempera från Norrgavel.

Det andra sovrummet är även det i generös storlek och ligger i ett lugnt läge mot Allmänna vägens återvändsgata. Storlek nog att dela av till två mindre rum om behovet finns. Tre av väggarna går i en ljus olivgrön färg. Dubbelsängen ramas in av en fondtapet från Engelska tapetmagasinet (William Morris-Pimpernel).

Badrummet nås från hallen och har kaklade väggar i vitt med en blå bård och en ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns handfat med kommod och ovanhängande belyst spegel, wc, badkar samt flera väggfasta skåp för förvaring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eskulapius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 99 lägenheter och 4 lokaler som förvaltas av Riksbyggen. Brf Eskulapius är en trevlig förening med flera mysiga gårdar som erbjuder grillplatser med utemöbler. Här finns även två lekplatser.

De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, snickarbod, bastu och övernattningslägenhet. Tvättstugorna får användas alla dagar i veckan mellan 07- 23

För mer information besök gärna föreningens hemsida; www.eskulapius.se.

Föreningens ekonomi

Ja Det finns möjlighet att göra kapitaltillskott för att få ner kapitalavgiften, detta beslutas om vartannat år. Läs mer på föreningens hemsida www.eskulapius.se under frivilligt kapitaltillskott, där även beräkning kan göras på vad månadskostnaden blir efter ett kapitaltillskott.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2018 - Upprustning av utemiljö/gårdar
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar
1990- Totalrenovering och delvis nybyggnation av fastigheterna genomfördes

Kommande renoveringar:
2019 - Avslutande renovering av trapphus
2019 - Renovering av tvättstugorna på Såggatan 20
2020 - Renovering av yttertak, renovering av nuvarande föreningslokal.

Föreningen sålde under 2019 råyta på ca 100 kvm till ett företag för ombildning till två nya lägenheter. Samtidigt byggs en ny modern tvättstuga och ett nytt övernattningsrum. Lägenheterna beräknas vara klara för försäljning under 2020. Försäljningen av råytan gav ett bra kapitaltillskott till föreningen och finansierar således den nya tvättstugan, övernattningsrummet samt renoveringen av föreningslokalen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem 250/100.

Övrigt

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lättillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiznights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd beläget i samma uppgång som lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 224 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (5 224 kr) avser 5 058 kr månadsavgift och 166 kr obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,18216%
Andel av årsavgiften är
1,17009%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Lägenhetsnummer
82
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
82 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1990
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Allmänna Vägen 40E

Allmänna Vägen 40E,
414 60 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19D
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 892 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 21G
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 688 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 344 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 25
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 209 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20E
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 309 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna gatan 27
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!