Familjär och välplanerad fyra

Majorna, Göteborg

Chapmansgatan 4

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 142 kr
Antal rum
4
Boarea
96 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 1/9, KL 13:30 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Familjär och välplanerad fyra

Praktisk och familjevänlig fyra med generösa sällskapsytor, härligt solig balkong och hiss. Mycket bra förening och välskött förening.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till välplanerade Chapmansgatan 4!. Chapmansgatan 4 - Bjurfors
Välkommen till välplanerade Chapmansgatan 4!
Ljust kök. Chapmansgatan 4 - Bjurfors
Ljust kök
Gott om arbetsyta och förvaring. Chapmansgatan 4 - Bjurfors
Gott om arbetsyta och förvaring
Stort fönster släpper in rikligt med ljus. Chapmansgatan 4 - Bjurfors
Stort fönster släpper in rikligt med ljus
Trevlig matplats. Chapmansgatan 4 - Bjurfors
Trevlig matplats
. Chapmansgatan 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Nu har vi nöjet att presentera denna optimalt planerade fyra med ett attraktivt läge i en synnerligen levande stadsdel. Här bor ni med direkt närhet till livsmedelsbutiker, restauranger och goda spårvagnsförbindelser som tar er snabbt in till stadens puls eller skärgården. Bibliotek, konditori och flertalet lekplatser alldeles runt hörnet. Ett hem som präglas av generöst ljusflöde, sociala ytor och praktiska lösningar. Funktionellt kök med halvöppen planlösning mot det stora vardagsrummet, tre välplanerade sovrum, gott om förvaring samt fräscht badrum och gästtoalett. Stor balkong att njuta av eftermiddags- och kvällssolen från samt hiss i huset.
Här bor ni i en ytterst välskött förening med gemensamt soldäck med hänförande utsikt som ger något utöver det vanliga till medlemmarna. Man kan också njuta en den mysiga innergården där det odlas örter och smultron. Trevligt och tryggt boende i en HSB-förening med låg avgift och bra ekonomi.

Interiör

Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall. Gott om plats för avhängning finns direkt till höger och ytterligare förvaring finns i form av en inbyggd garderob. Härifrån nås vardagsrummet, två av sovrummen, badrummet samt gästtoaletten. På golvet ligger ett praktiskt, ljust klinker och väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Vidare i hela lägenheten löper ett ljust golv och väggar målade i ljusgrått.

Rakt fram nås det härliga vardagsrummet. Detta ljusa och luftiga rum bjuder in till umgänge och öppnar upp för flera möbleringsalternativ. De väldisponerade ytorna bjuder på gott om utrymme för både större soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matsalsmöbel om så önskas.

Från vardagsrummet når du ut på den stora balkongen. Här njuter du av solen från eftermiddag och in på kvällen.

I halvöppen planlösning med vardagsrummet återfinns det praktiska köket med matplats för flera. . Vidare kommer en arbetsdel som inrymmer gott om förvaring bakom de vita skåpsluckorna och bra med arbetsytor. Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys.

I anslutning till köket finns ett av bostadens sovrum. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna. Här finns också en inbyggd garderob som rymmer mycket förvaring.

Från hallen nås det andra av de tre sovrummen. För förvaring finns en inbyggd garderob.

Hemmets största sovrum nås från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. För förvaring finns en stor skjutdörrsgarderob.

Det stora badrummet är utrustat med badkar, wc, handdukstork, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

Gäst-wc har toalett och handfat med ovanhängande spegel. Uppdaterades 2015 och är helkaklat och fräscht.

Fakta

Uteplats/balkong

Härligt solig balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd finns.
Tvättstugan placerad på Chapmansgatan 2.

Parkering

43 parkeringsplatser för bil, 3 MC-platser och 4 moped-platser i varmgarage. Går att hyra för 600 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kortare kö. Alla medlemmar utan plats prioriteras före befintliga medlemmar med plats. Garaget har tvättmöjligheter. 5st i kö just nu (2018-02-16).

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 142 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
1,56107%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
107
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
96 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
167

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Karl Johansgatan 92 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1168*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består utav 81 stycken bostäder varav 72 bostadsrätter och 9 hyresrätter, 5 lokaler och 43 garageplatser. HSB ansvarar för lägenhetsförteckning, fastighetsskötsel och den administrativa förvaltningen. Föreningen har även en övernattningslägenhet som går att hyra för 150 kr/natt.

Föreningens 9 hyreslägenheter kommer att säljas efterhand som de blir lediga vilket blir ett extra tillskott till föreningen den dagen de säljs.

Föreningen äger och hyr ut stora lokaler vilket bidrar till god ekonomi.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer sin upprättade underhållsplan för kommande underhåll. Eventuellt kommer de gå över fasaden på Karl Johansgatan 92. Inga stora renoveringar på gång i övrigt (kontrollerat 2018-02-16).

Avgiften höjdes med 2 % vid årsskiftet 2017/2018.
Man räknar med en årlig indexhöjning av avgifterna med ca 2 % per år.

Senaste stambytet gjordes -95.

Parkering

43 parkeringsplatser för bil, 3 MC-platser och 4 moped-platser i varmgarage. Går att hyra för 600 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kortare kö. Alla medlemmar utan plats prioriteras före befintliga medlemmar med plats. Garaget har tvättmöjligheter. 5st i kö just nu (2018-02-16).

TV/bredband

TV och Bredband via Com Hem eller Telia.

Gemensamma utrymmen

De gemensamma utrymmen som finns är tre cykelrum, ett på Chapmansgatan 4
och två på Kustgatan 14, anvisat utrymme för placering av barnvagnar finns
på nedre botten, bredvid/under trappan (saknas
på Kustgatan 14), föreninglokal som går att hyra för 250kr/halvdag, en övernattningslokal för 150kr/natt, två piskbalkonger och en takterrass på Karl Johansgatan 92.
3 tvättstugor.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Chapmansgatan 4

Chapmansgatan 4,
414 54 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 10
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 835 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 023 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 465 000 kr
  Månadsavgift
  4 837 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm

  Visning: 2019-09-03 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 9
  Pris
  5 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 796 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 137 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2019-09-02 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 862 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89,5 kvm