Gaveltvåa högst upp i huset med balkong mot Söderlingska parken

Majorna, Göteborg

Djurgårdsgatan 22

Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
2 958 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
52,5 kvm

Visning

 • söndag 2/2, KL 13:00 - 13:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Gaveltvåa högst upp i huset med balkong mot Söderlingska parken

Ljuvt funkishem i gavelläge. Balkong mot Söderlingska parken, högst upp i huset och i stabil och omtyckt förening.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen charmiga Djurgårdsgatan 22. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Välkommen charmiga Djurgårdsgatan 22
Härligt gavelläge högst upp i huset. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Härligt gavelläge högst upp i huset
Plats finns för soffgrupp och matmöbel och möjlighet finns att öppna upp mot köket. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Plats finns för soffgrupp och matmöbel och möjlighet finns att öppna upp mot köket
Balkong i fritt läge mot den grönskande parken. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Balkong i fritt läge mot den grönskande parken
. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Vackra vyer. Djurgårdsgatan 22 - Bjurfors
Vackra vyer

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med ett av föreningens bästa läge presenteras nu denna optimalt planerade tvåa. Högst upp i huset och med gavelläge skapas här ett ljusflöde som gör sig påmint i hela bostaden. Väl tilltagen takhöjd och charmiga detaljer så som djupa fönsterbänkar i marmor möter det praktiska i kök och bad. Stort vardagsrum som lämnar plats åt både soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsmöbel med flera sittande gäster. Härlig balkong med svårslaget läge mot grönskande Söderlingska parken. Det bästa Majorna har att erbjuda alldeles runt husknuten. Nära till kommunikation som snabbt tar er in till stadens centrum eller ut mot skärgården. HSB Brf Gatenhjelm är en populär förening med välskötta hus, välskött ekonomi och en otroligt låg belåningsgrad.

Interiör

På översta våningen välkomnas du här in i denna härliga funkistvåa. Praktisk och möblerbar hall med två garderober och en klädkammare som erbjuder förvaring. Hallen knyter samma bostaden och samtliga utrymmen nås härifrån.

Till vänster når du hjärtat av denna bostad- vardagsrummet. Gavelläget och de stora fönstren gör här möjligt för ljuset att dominera och spridas på ett mycket trevligt vis. Den generösa takhöjden och det fria läget på översta våningen hjälper till att skapa en mycket rymlig och luftig atmosfär. Här lämnas plats åt både soffgrupp och matmöbel och en vacker fiskbensparkett pryder golvet. Ett mycket socialt rum att nyttja för mysiga hemmakvällar såväl som tillställningar med nära och kära. Här finns också möjlighet att öppna upp mot köket.

Härifrån kommer du ut på balkongen. I perfekt läge med himlen och parken som närmaste granne njuter du av solen strålar. Vackra solnedgångar och sikt över närområdet och grönskande Söderlingska parken.

Efter vardagsrummet når du köket där möjlighet finns att öppna upp mot vardagsrummet. Ljusa luckor döljer gott om förvaring och här finns bra arbetsytor att nyttja för den matlagningsintresserade. Maskinell utrustning består av spis, kyk/frys, diskmaskin och fläkt. Ett stort fönster för härligt ljusinsläpp även här och matplats för flera ryms här.

Sovrummet återfinns rakt fram från hallen till vänster. Här erbjuds gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och en praktisk klädkammare bidrar med förvaringsmöjligheter. Det höga läget och påtagliga ljusinsläppet gör sig påmint även här och skapar en lugn oas.

Rakt fram från hallen når du badrummet. Helkaklat i stilrena toner. Här finns badkar, wc och handfat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 301:32

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten för ett källar- och ett vinsförråd

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Wallenstam hyr ut garageplatser i Vita Björn mittemot, kontakta dem för köinfo.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 958 kr

Inkl. kabel-tv. Du betalar för din egen förbrukning av värme, vatten och el via avgiftsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,21406%
Andel av årsavgiften är
1,21406%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Värme
405 kr
Försäkring
70 kr
Vatten/Avlopp
185 kr
Summa
660 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på förbrukning och avtal. Ovan siffror är baserade på ett snitt på säljarens förbrukning under 2018.

Byggnadssätt

Byggår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
165

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Gatenhjelm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
80
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningens lamellhus i fyra våningar byggdes 1939 i anslutning till parken Söderlingska trädgården, som ingår i Gatenhjelmska reservatet. De typiska funkishusen avviker helt i stilen mot de landshövdingehus som omgärdar parken, men de gröna fasaderna smälter väl in i parkens lummiga grönska.

Föreningen har en god och stabil ekonomi. HSB Göteborg sköter den adminstrativa förvaltningen.
Brf Gatenhjelm har enhetsmätning på el-, värme- och vattenförbrukningen, vilket innebär att varje medlem betalar för sin faktiska förbrukning och därigenom har möjlighet att påverka sin månadsavgift.

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
- Stambyte 2004-2005.
- Samtliga fönster har justerats och tätats.
- Översyn av ventilationssystemet och fasadrenovering 2012.
- Besiktning av av husen i samband med byggprojektet på Amiralitetsgatan. Ingen åverkan upptäcktes.
- Investering i förbättring inom energi. Ett par fasader har, på garanti, målats om då de blev flammiga. En fuktskada i ett badrum har också åtgärdats.
- Under 2019 har föreningen fått nya porttelefoner, portar och enhetliga säkerhetsdörrar.

Planerade renoveringar/ underhåll:
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Wallenstam hyr ut garageplatser i Vita Björn mittemot, kontakta dem för köinfo.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor och de är var och en utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns flera cykelförråd, ett övernattningsrum samt snickarrum. Man håller också på att färdigställa ett gym.
Möjlighet finns också att vara med och odla i trädgården.
Sopsortering finns också att tillgå.

Övrigt

Alla medlemmar informeras regelbundet via informationsblad om vad som händer i föreningen. I tillägg till detta får alla nya medlemmar träffa styrelsen och mottaga ett "informationspaket" med det mesta som kan vara bra att känna till rörande föreningen.

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Djurgårdsgatan 22

Djurgårdsgatan 22,
414 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Toppsegelsgatan 9
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 269 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-02-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kaptensgatan 20E
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2020-02-02 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Blåsutgatan 9A
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 139 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna gatan 32
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 198 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67,4 kvm

  Visning: 2020-01-27 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kaptensgatan 6
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2020-01-30 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!