Välrenoverad bostad med attraktiv planlösning nära Slottsskogen

Majorna, Göteborg

Ekedalsgatan 5A

På förhand
Utgångspris
2 675 000 kr
Avgift
2 832 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
49 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välrenoverad bostad med attraktiv planlösning nära Slottsskogen

Välkommen till en optimalt planerad tvåa med perfekt läge mitt mellan Masthugget & Majorna. Väldisponerade ytor inbjuder till umgänge och gemenskap.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en optimalt planerad tvåa med perfekt läge mitt mellan Masthugget & Majorna.. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors
Välkommen till en optimalt planerad tvåa med perfekt läge mitt mellan Masthugget & Majorna.
Bostaden har ett nyrenoverat badrum i vackra materialval med dusch. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors
Bostaden har ett nyrenoverat badrum i vackra materialval med dusch
Porslinet i äldre stil blir ett vackert inslag. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors
Porslinet i äldre stil blir ett vackert inslag
På husets baksida finns en grönskande oas med möjlighet till pallkragsodling de boende. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors
På husets baksida finns en grönskande oas med möjlighet till pallkragsodling de boende
. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors
. Ekedalsgatan 5A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en vacker genomgångstvåa som nyligen renoverats med varsam hand, sinne för detaljer och noggrant utvalda material. Bostaden är belägen högt upp i huset med balkong i härligt fritt läge och präglas av ljus och rymd, något utöver det vanliga. Den härliga takhöjden tillsammans med bostadens genomgångskaraktär ger ett luftigt intryck. Här erbjuds fina sällskapsytor i ett stort vardagsrum med plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Köket är smakfullt renoverat i tidsenlig anda och inrymmer all den funktion som kan önskas i form av spishäll och diskmaskin. Sovrummet, som vetter mot grönskan utanför, har generös förvaring utöver dubbelsäng med tillhörande sängbord. Badrummet är nyrenoverat och väl tilltaget med dusch. Nås från hallen, mitt mellan sov- och vardagsrum.

Majorna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen, ett stenkast bort, leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Varmt välkomna!

Interiör

Rumsbeskrivning: Detta är det perfekta läget för er som vill bo i ett rofyllt kvarter med stadspulsen ett stenkast bort. I närområdet finner ni ett rikt restaurangutbud där ni kan njuta av mat från jordens alla hörn och på kort promenadavstånd når ni även spårvagnsförbindelser, matbutiker, Söderlingska parken och Slottskogen.

Välkomna till en genomgående välrenoverad bostad med smakfullt valda material i tidstypisk känsla så som profilerade listverk, (jordade) eluttag- och strömbrytare, vackra fönsterbänkar, renoverade radiatorer och nya fönster/balkongdörr. Samtliga väggar och tak har målats eller tapetserats och golven är belagda med en ljus enstavsparkett i ek.

Redan i hallen möts ni av ett fint ljus som strömmar in genom bostaden tack vare bostadens genomgångskaraktär. Planlösningen är mycket bra disponerad och varje kvadratmeter är välutnyttjad. Häng av er ytterkläderna och ställ skorna vid mötande vägg. Ytterligare klädförvaring erbjuds via en charmig och platsbyggd klädkammare.

Vidare in i bostaden nås vardagsrummet som har en trivsam och social planlösning där det finns plats för både soffa med tillhörande TV- möbel samt ett matsalsbord om ni så önskar. Ett rejält fönsterparti ger ett rikligt ljusinsläpp och härifrån har ni en insynsskyddad och fri utsikt över grönskan utanför. Härifrån nås också bostadens trevliga balkong som renoverats i föreningens regi. En härlig plats vår- och sommar där både utemöbler och växter får plats.

Det hemtrevliga och charmiga köket med trendiga 15x15 kakelplattor i halvförband - inger en härlig retrokänsla- tillsammans med det bevarade platsbyggda köksskåpet. Både praktiskt och stämningsfullt! Golvet är belagt med trägolv och väggarna är tapetserade i en ljus kulör. Den maskinella utrustningen består av spishäll med ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Det stora fönstret släpper in rikligt med ljus och ger er vackra landshövdingefasader mot den grönskande gården utanför.

Bostadens sovrum vetter mot den lugna gården utanför. Ett stort och rymligt rum som i enlighet med resten av lägenheten genomgått samma omsorgsfulla förvandling. Här erbjuds plats för en rejäl dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, gott om förvaring via en charmig inbyggd garderob samt ett större garderobsparti med skjutdörrar för vidare förvaring. Ett lugnt och rofyllt rum!

Badrummet är nyligen helrenoverat med vitt kakel på väggarna och ett snyggt stormönstrat klinker på golvet. Här finns dusch, WC samt handfat i äldre stil.

Fakta

Uteplats/balkong

Bostaden har en rymlig balkong med förmiddagssol som vetter mot grönskande omgivningar. Balkongerna renoverades nyligen i föreningens regi.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem

Parkering

Föreningen disponerar över 3 parkeringsplatser. TIll dessa tillämpas ett kösystem. I övrigt gäller boendeparkering. Besök göteborgsstads hemsida för priser och sräckning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 832 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,529%
Andel av årsavgiften är
6,91%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Observera att detta endast är riktvärden och att de kan komma att ändras beroende på abbonemang och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ekedal 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Ekedal 5 förvärvade fastigheten Majorna 342:3 år 2014. Fastigheten består av 1 ett flerbostadshus anno 1938 med 18 bostadslägenheter fördelat på 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt. Dessa hyresrätter är i sin tur fördelade på en st 1:a och tre st 2:or, och kommer att bli en tillgång till föreningens ekonomi den dagen de säljs. Föreningen äger dessutom 3 lokaler- varav 2 st är uthyrda och ett fungerar som förråd. Adressen är Dahlströmsgatan 1 och Ekedalsgatan 5.

Föreningen har utfört en relining av avloppstammarna, byte av vattenstammar och installation av T-statventiler på elementen.

Under 2015 renoverades fönster, fasader samt balkonger. Man har även servat tvättstugans maskiner och sett över miljön. Föreningen initierade även ett byte till säkerhetsdörrar genom att erbjuda en mängdrabatt för de som valde att byta.

För information om föreningens ekonomi, fastighetens skick samt kommande renoveringar, se bilagd årsredovisning.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 675 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
157

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Ekedalsgatan 5A

Ekedalsgatan 5A,
414 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 35H
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 866 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2019-09-01 14.45

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 137 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2019-09-02 17.15 Boka här