Genomgångstrea med balkong på husets gavel

Majorna, Göteborg

Gröna gatan 27

På förhand
Utgångspris
3 190 000 kr
Avgift
4 918 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Genomgångstrea med balkong på husets gavel

Belägen på husets gavel, med stor balkong, erbjuds nu detta rymliga hem i populär förening där genomgångsläget skapar rikligt med ljus.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor balkong med soligt läge. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Stor balkong med soligt läge
Läget är lugnt och skönt med utsikt mot en park med lekplats. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Läget är lugnt och skönt med utsikt mot en park med lekplats
Njut av solen på den lugna balkongen. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Njut av solen på den lugna balkongen
maklarinfo ZaraE. Gröna gatan 27 - Bjurfors
maklarinfo ZaraE
På gården finns en mysig sittplats med grillmöjligheter. Gröna gatan 27 - Bjurfors
På gården finns en mysig sittplats med grillmöjligheter
Mariaplans rika utbud av restauranger och caféer ligger nära inpå. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Mariaplans rika utbud av restauranger och caféer ligger nära inpå
Alldeles i närheten finner ni bland annat Röda sten, Mariaplan och Plaskis.. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Alldeles i närheten finner ni bland annat Röda sten, Mariaplan och Plaskis.
Även surdegsbageriet Cum Pane ligger på Mariagatan. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Även surdegsbageriet Cum Pane ligger på Mariagatan
Ett par minuters promenad ligger älven ochområdet Klippan, perfekt för söndagspromenad och brunch. Gröna gatan 27 - Bjurfors
Ett par minuters promenad ligger älven ochområdet Klippan, perfekt för söndagspromenad och brunch

Planskiss

Planlösning
Planskiss
Planlösning
Alternativ planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart till salu,
kontakta fastighetsmäklaren för möjlighet till förhandsvisning!

På husets gavel ligger denna välplanerade genomgångstrea om 82 kvadratmeter. Bostaden har genomgående välvårdad ekparkett. De stora fönsterpartierna och fria läget skapar generöst med ljusinsläpp och den stora balkongen ligger i lugnt läge åt den mysiga gården med gott om sol. Helkaklat och fräscht badrum med tvättmaskin samt modernt och praktiskt kök som är fullt utrustat i stilrena färger. Två stora sovrum och ett vardagsrum som erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Gott om förvaring erbjuds i form av flertalet garderober. I och med att hemmet har gavelläge finns möjligheten att dela av vardagsrummet och skapa en fyra, se alternativ planskiss. Stabil och omtyckt förening med flera gemensamhetsutrymmen. Här bor du i närheten av caféer, restauranger och med mataffären precis runt knuten. På bekvämt avstånd från både Slottsskogens grönska och med kommunikationer som snabbt tar dig till pulsen i city eller lugnet i skärgården.

Interiör

Rumsbeskrivning: Två trappor upp i huset på gaveln välkomnas ni in i denna hemtrevliga bostad. Den stora hallen har avhängning av ytterkläder direkt till vänster. Hallen är möblerbar och knyter samman bostaden. Väggarna är målade i den rofyllda färgen duggregn, som stilrent målat in även den platsbyggda garderoben. Ekparkett på golvet.

Till höger om hallen, i lugnt läge åt gården, nås det ena av de två sovrummen. Även här är väggarna målade i en gråton och golvet kläs av ekparkett. Här finns plats för både sängmöbel och skrivbord. Garderob finns för ytterligare förvaring.

Vidare rakt fram från hallen återfinns det rymliga vardagsrummet som ligger mot gaveln, och därav har ett extra fönster så ljuset flödar fint genom rummet. De vitmålade väggarna möter här en vacker och välvårdad originalparkett med Holländsk läggning och generöst ljusinsläpp ges från det stora fönsterpartiet mot balkongen. Här bjuds det på flertalet möbleringsalternativ med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats för flera sittande gäster. I och med att detta rum har fönster i två väderstreck går det att dela av för att skapa ett extra sovrum, se alternativ planskiss.

En social och hemtrevlig plats för umgänge vilket följer med vidare ut på balkongen. Här ifrån överblickas den grönskande och härliga gården och plats finns för större möbelgrupp. Solen delar här med sig av sina värmande strålar under flertalet timmar.

Det större av de två sovrummen ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Även här är väggarna grå och ekparkett på golvet. Här finns en stor garderob med skjutdörr som löper längs ena väggen. Dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms här med lätthet och lämnar även plats för ytterligare möblemang. Det stora fönstrets ljusinsläpp ger en rymlig och harmonisk känsla över rummet.

I det stilrena köket möter vita luckor och vitt kakel en bänkskiva med klassiskt virrvarr och ekparkett på golvet. Ovan kaklet är det dekorativt målat med griffelfärg, som både är snyggt och praktiskt. Invid fönstret får en större matgrupp sin givna plats. Här finns gott om förvaring och goda arbetsytor att nyttja. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd micro och ugn samt kolfilterfläkt.

Bostadens fräscha badrum nås från hallen. Det renoverades i samband med stambytet 08/-09. Med en uppdelning av toalettdel och tvättdel i direkt anslutning är badrummet väldigt praktiskt. De vitkaklade väggarna matchas här ett grått klinkergolv. Här finns handfat med stor kommod, tvättmaskin, badkar samt WC.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 123:17

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gröna Gatan 27-39
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Gröna Gatan 27-39 bildades 2005 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i populära stadsdelen Majorna. Husen stod klara 1965. I föreningen finns det sammanlagt 88 lägenheter varav 10 är hyresrätter samt 6 lokaler, varav en används som övernattningsrum. Föreningen äger marken och påverkas alltså inte av eventuell höjning av tomträttsavgäld.
Föreningens ekonomi är att anse god och välskött. HSB har idag hand om den ekonomiska förvaltningen och är vicevärd samt fastighetsskötare.

Inga beslutade avgiftsjusteringar (avstämt 2019-11-13)

Denna information är lämnad av styrelsen i Brf Gröna gatan 27-39.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
V/A stammar och el-stammar byttes i samtliga lägenheter under 2009. Samma år rustade föreningen även upp tvättstugan.
Hissbyten i de höga husen var klara 2010. Radonmätning med godkänt resultat har utförts. Säkerhetsdörrar har under 2012 satts in och föreningen har fortsatt sitt arbete med OVK av lägenheter och lokaler samt kontinuerligt arbete med brandskydd.
Fasadrenovering av höghuset gjordes 2016.
Byte av entrédörrar 2017.
Fasadrenovering av låghusen 2018.
Uppgradering av fläktaggregat i höghusen 2018.

Parkering

Garage, med in- och utfart från Karl-Johansgatan, rymmer 47 bilar. Utanför in- och utfarten har föreningen också 6 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas på både garage- och p-platser.

TV/bredband

Föreningen har avtal med ComHem som levererar TV-utbudet till alla lägenheter.
"Tre hål i väggen" för TV, radio, bredband och telefoni.

Gårdsplats/innergård

Gården, som omges av fastigheten på tre sidor och av gårdsgatan på den fjärde, ger plats för lek, umgänge och avkoppling. Föreningen har tillsatt en trädgårdsgrupp som sköter underhållet.

Gemensamma utrymmen

2 tvättstugor och ett mangelrum finns på källarplanet vid uppgång 35. Barnvagnsförråd finns mellan uppgångarna 27 och 29. Cykelförråd finns i källargången vid uppgång 35. Det finns också ett barncykelförråd mot gården med lånecyklar. Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen källar- eller vindsförråd.

Uteplats/balkong

Rymlig balkong med lugnt läge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Garage, med in- och utfart från Karl-Johansgatan, rymmer 47 bilar. Utanför in- och utfarten har föreningen också 6 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas på både garage- och p-platser. Förfrågan sker via kontakt med Lotta Parment på HSB, tel 010-4422150, e-post; lotta.parment@hsb.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 918 kr

Värme, vatten och kabel-tv ingår.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 190 000 kr
Lägenhetsnummer
112
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
151
Energideklarationsdatum
2009-10-22

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Gröna gatan 27

Gröna gatan 27,
414 54 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 40E
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  5 224 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 25
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 209 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Såggatan 56A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 473 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20E
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 309 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!