Ljus och välplanerad etta i stabil förening

Majorna, Göteborg

Haråsgatan 15

På förhand
Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
2 375 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
38,1 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och välplanerad etta i stabil förening

Välkommen till denna mysiga och hemtrevliga etta om ca 38 kvadratmeter med låg avgift och nyrenoverat badrum. Välskött och omtyckt förening.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till charmfull etta på populära Haråsgatan!. Haråsgatan 15 - Bjurfors
Varmt välkomna till charmfull etta på populära Haråsgatan!
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter. Haråsgatan 15 - Bjurfors
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter
Charmigt kök med bevarade detaljer. Haråsgatan 15 - Bjurfors
Charmigt kök med bevarade detaljer
Fiskbensparketten i original är ännu en vacker detalj. Haråsgatan 15 - Bjurfors
Fiskbensparketten i original är ännu en vacker detalj
Vackra fönsterbänkar i marmor smyckar hemmet. Haråsgatan 15 - Bjurfors
Vackra fönsterbänkar i marmor smyckar hemmet
Interiörbild. Haråsgatan 15 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett hem med en varm och genuin atmosfär där rummet utgör lägenhetens hjärta. Lättmöblerat allrum med plats för soffgrupp, dubbelsäng och arbetshörna, god förvaring i klädkammare, ett kök med bra arbetsytor, förvaring och matplats för flera, samt ett nyrenoverat badrum i klassiska färger som är förberett för tvättmaskin. Välskött och omtyckt förening högt upp i Majorna. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Rumsbeskrivning: En rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter i garderobslösning till vänster samt plats för mindre hallmöbel. Väggarna är vita och på golvet ligger fin parkett. Välkommen!

Direkt till höger finns bostadens nyrenoverade badrum i klassiska färgval. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar, handfat med överhängande spegelskåp och vattenburen handdukstork. För den som önskar inryms dessutom ett mindre högskåp för extra förvaring. Här är också förberett för tvättmaskin för de som önskar egen maskin.

Vidare in i bostaden kommer ni till hemmets hjärta, allrummet. Ett spatiöst och lättmöblerat rum som inrymmer dubbelsäng, soffgrupp och arbets-/läshörna för den som önskar. Ett stort fönsterparti ger ljuset gott om spelrum och vackra fönsterbänkar i marmor är smycken i sig. Golvet pryds av en välbevarad och slipbar fiskbensparkett. Väggarna är vita. Härifrån nås klädkammaren med praktiskt hyllsystem som inrymmer mycket förvaring på höjden.

Köket är välbevarat och ljust. Vitt kakel ovanför diskbänken blir en fin kontrast mot de ljusgråa skåpsluckorna med tidstypiska beslag. Bra arbetsytor och generöst med förvaring i lådor och skåp. Här får porslin, köksredskap och annan köksutrustning enkelt plats. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. En naturlig matplats för cirka fyra personer finns intill fönstret med utsikt över Majornas takåsar. Väggarna är vita och på golvet ligger ett laminatgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 350:2

TV/bredband

Ansluten till kabelnät.

Höghastighetsanslutning (100mbit) och möjlighet till telefon, internet och högkvalitativ digital TV och video on demand från Bredbandsbolaget.

Parkering

I föreningen finns flertalet parkeringsplatser och garageplatser. Här finns även ett MC-garage. Boendeparkering och även gästparkering finns nedanför Haråsgatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 375 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (2 375 kr) avser 2 250 kr månadsavgift och 125 kr obligatoriskt tillägg informationsöverföringsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4102%
Andel av årsavgiften är
0,4102%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
38,1 kvm**

* 1 trappa ned från entrén.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
130 kr
Försäkring
170 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Ankaret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Väsentliga händelser under verksamhetsåret:
Styrelsen har fokuserat på att uppdatera underhållsplanen för att få en tydlig bild över vilket underhåll som behöver utföras och när en underhållsåtgärd ska genomföras. En förvaltare från HSH har anlitats för att hjälpa föreningen med att exempelvis genomföra utredningar, föreslå åtgärder, genomföra enklare upphandlingar, verkställa styrelsebeslut och följa upp avtal. För att fortsätta ha en fin och välskött gård har ett företag anlitats för att sköta rabatterna. Vävstugan har avvecklats och arbete pågår kring vad lokalen ska användas till.

Under året har bland annat följande genomförts:
- Relining av avloppsstammar i fastigheternas bottenplattor.
- Byte av vattenledningar i källare och garage.
- Uppdatering av underhållsplan.
- Fasadbesiktning.
- Dränering längs östsida och anslutande gavel mot söder.
- Fastighetsskötsel och lokalvård har upphandlats.
- Primäranslutning för fjärrvärme till föreningens B-hus.
- Påbörjat renovering av samtliga tvättstugor, inkl. nytt bokningssystem.

Utdrag av planerade åtgärder under kommande fem år:
- Fortsatt renovering och översyn av tvättstugor och byte av maskinpark. När renoveringen är klar kommer det att finnas sju tvättstugor inkl. nytt webbaserat samt manuellt bokningssystem.
- Upprustning av föreningslokalen.
- Fasad- och balkongrenovering.
- Byte av elledningar i lägenheter och allmänna utrymmen.
- Byte till säkerhetsdörrar.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30-minutersparkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Frågor om tillgång görs till Emma Kling på HSB. emma.kling@hsb.se eller: 010-4422125. Emma svarar under kontorstid och skulle hon inte vara på plats kan växeln hjälpa dig med ditt ärende.

TV/bredband

Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).

Gårdsplats/innergård

På den lummiga innegården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar

Gemensamma utrymmen

Brf Ankaret har fyra tvättstugor, två mangelrum (med stenmangel och även elmangel). Mattvättmaskin finns i tvättstuga nr 2.
Föreningen har en mycket trevlig gästlägenhet med plats för upp till sex personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 200kr/person och natt. Festlokal (50kr/gång), hobbyrum, bastu, pingisrum och snickarverkstad.

Övrigt

Föreningen följer bostadsrättslagen, men har en restrektiv syn på att bevilja andrahandsuthyrning. Skäl för andrahandsuthyrning är: tillfälligt arbete, studier/militärtjänstgöring på annan ort, långvarig sjukhusvistelse, vård av anhörig, samt provboende med sambo.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Haråsgatan 15

Haråsgatan 15,
414 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 878 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Lotsgatan 9
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 202 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Stenklevsgatan 1 A
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2019-11-17 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Mors Backe 1
  Pris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 839 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!