Fin tvåa i populär förening!

Majorna, Göteborg

Haråsgatan 27

På förhand
Utgångspris
2 600 000 kr
Avgift
3 126 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
59,6 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fin tvåa i populär förening!

Rymlig tvåa med smakfullt renoverat kök på populära Haråsgatan!

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till gröna Haråsgatan!. Haråsgatan 27 - Bjurfors
Varmt välkomna till gröna Haråsgatan!
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter. Haråsgatan 27 - Bjurfors
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter
. Haråsgatan 27 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor. Haråsgatan 27 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna. Haråsgatan 27 - Bjurfors
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna
Alldeles i närheten ligger det populära franska bageriet!. Haråsgatan 27 - Bjurfors
Alldeles i närheten ligger det populära franska bageriet!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en otroligt väldisponerad och trivsam tvåa på populära Haråsgatan! Ett hem med genomgående fina ytskikt. Här erbjuds ett smakfullt renoverat kök med bra arbetsytor, förvaring och matbord för fyra, sovrum i rofyllt läge samt ett stort vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord. Bra förvaringsutrymmen i flertalet garderober samt klädkammare. Helkaklat badrum med invikningsbara duschväggar i glas.
HSB Brf Ankaret är en välskött och stabil förening med god ekonomi och låg belåningsgrad. Här bor ni i hjärtat av Majorna på en lugn återvändsgata med grönska omkring. Föreningen erbjuder en fin gård med lekytor, utemöbler, grillar och odlingslådor. Gemensamt i husen finns gästlägenhet, hobbyrum, bastu, festlokal och parkeringsmöjligheter. Varmt välkomna!

Interiör

Interiör: En trappa upp från entrén från ena hållet och via gårdsentrén från andra hållet välkomnas ni in i detta härliga hem. Hallen är rymlig och välkomnande med gott om plats för avhängning direkt till höger samt ytterligare förvaring i två inbyggda garderober med överskåp samt en rymlig klädkammare. Hallens väggar är målade i vitt och på golvet vilar en vacker originalparkett som löper vidare ut i vardagsrummet.

Till vänster från hallen nås det trivsamma köket som genomgått en smakfull renovering. En arbetsdel med vita luckor, vitt kakel och en bänkskiva i trä skapar goda förutsättningar för matlagning. Ett matbord för fyra ryms enkelt här. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Vita väggar möter ekparkett. Från fönstret bjuds på fin vy bort mot Masthuggskyrkan.

Hemmets vardagsrum är ett stort och luftigt rum som inrymmer soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och matsalsbord. Ekparkett med fiskbensläggning och vita väggar.

Sovrummet rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett fönster med grönskande utsikt låter ljuset flöda. Harmoniskt inrett med mörkblåa väggar och ekparkett på golvet.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat i vitt. Här finns dusch med invikningsbara glasdörrar, wc, handfat med kommod och hyllsystem. Ett vädringsfönster ger ljuset spelrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 350:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 126 kr

Av den totala avgiften (3 126 kr) avser 3 001 kr månadsavgift och 125 kr informationsöverföringsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,56369%
Andel av årsavgiften är
0,56369%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 600 000 kr
Lägenhetsnummer
100
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1959-1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Ankaret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden.

Renoveringar - Utförda och planerade

Väsentliga händelser under verksamhetsåret:
Styrelsen har fokuserat på att uppdatera underhållsplanen för att få en tydlig bild över vilket underhåll som behöver utföras och när en underhållsåtgärd ska genomföras. En förvaltare från HSH har anlitats för att hjälpa föreningen med att exempelvis genomföra utredningar, föreslå åtgärder, genomföra enklare upphandlingar, verkställa styrelsebeslut och följa upp avtal. För att fortsätta ha en fin och välskött gård har ett företag anlitats för att sköta rabatterna. Vävstugan har avvecklats och arbete pågår kring vad lokalen ska användas till.

Under året har bland annat följande genomförts:
- Relining av avloppsstammar i fastigheternas bottenplattor.
- Byte av vattenledningar i källare och garage.
- Uppdatering av underhållsplan.
- Fasadbesiktning.
- Besiktningar inför förslag till tvättstugerenovering.
- Dränering längs östsida och anslutande gavel mot söder.
- Fastighetsskötsel och lokalvård har upphandlats.
- Primäranslutning för fjärrvärme till föreningens B-hus.
- Framtagande av förfrågningsunderlag inför planerad renovering av tvättstugor.

Utdrag av planerade åtgärder under kommande fem år:
- Renovering och översyn av tvättstugor och byte av maskinpark.
- Upprustning av föreningslokalen.
- Fasad- och balkongrenovering.
- Byte av elledningar i lägenheter och allmänna utrymmen.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30-minutersparkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Frågor om tillgång görs till Lotta Parment på HSB. lotta.parment@hsb.se eller: 010-442 21 50. Lotta svarar under kontorstid och skulle hon inte vara på plats kan växeln hjälpa dig med ditt ärende.

TV/bredband

Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor.

Gårdsplats/innergård

På den lummiga innegården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar

Gemensamma utrymmen

Brf Ankaret har fyra tvättstugor, två mangelrum (med stenmangel och även elmangel). Mattvättmaskin finns i tvättstuga nr 2.
Föreningen har en mycket trevlig gästlägenhet med plats för upp till sex personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 200kr/person och natt. Festlokal (50kr/gång), hobbyrum, bastu, pingisrum och snickarverkstad.

Övrigt

Föreningen följer bostadsrättslagen, men har en restrektiv syn på att bevilja andrahandsuthyrning. Skäl för andrahandsuthyrning är: tillfälligt arbete, studier/militärtjänstgöring på annan ort, långvarig sjukhusvistelse, vård av anhörig, samt provboende med sambo.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Haråsgatan 27

Haråsgatan 27,
414 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!