Landshövdingepärla med fungerande kakelugn

Majorna, Göteborg

Kaptensgatan 2

Utgångspris
3 550 000 kr
Avgift
3 551 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
64 kvm

Visning

 • måndag 7/12, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Landshövdingepärla med fungerande kakelugn

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna smakfulla trea med fungerande kakelugn. Bevarad charm möter modern funktion i kök och bad.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

 • Extra kontaktperson

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till detta ljuvliga hem i Majorna!. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
Varmt välkomna till detta ljuvliga hem i Majorna!
Vardagsrummet blir en underbar sällskapsyta. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
Vardagsrummet blir en underbar sällskapsyta
Kakelugnen blir kronan på verket i detta underbara hem. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
Kakelugnen blir kronan på verket i detta underbara hem
. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
Innanför här nås sovrummet. Kaptensgatan 2 - Bjurfors
Innanför här nås sovrummet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna charmiga trea med fungerande kakelugn, belägen i vackert landshövdingehus uppfört under 1880-talet, i kvarteret Oktanten. Det drygt 130 år gamla landshövdingehuset, som är restaurerat, är av sällsam art. Det uppfördes av timmermannen Johannes Andersson och är det enda kvarvarande av de 30 hus han reste. Ni möts av vackra naturmaterial, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Generöst med välbevarade och tidtypiska detaljer genomsyrar lägenheten så som vacker fungerade kakelugn och gedigna trägolv. Både exteriör och interiör är restaurerat och återställt till sin ursprungliga form.

Interiör

Rumsbeskrivning: Två trappor upp från Åttakantens grönskande innergård och kvarteret Oktantens historiska kvarter, välkomnas ni in i detta trivsamma hem. Här finns avhängning direkt till höger. Väggarna går i vitt och golvet kläs av det tidstypiska brädgolvet som löper vidare in i bostaden.

Rakt fram nås vardagsrummet som idag disponeras som matsal som med sina sociala ytor blir en plats för umgänge och gemenskap. Vackra bevarade detaljer präglar detta rum liksom resten av hemmet. Spröjsade fönster, fina listverk, takrosett och brädgolv bidrar tillsammans till hemmets charmfulla känsla.

I köket samsas vackra detaljer med modern funktion på allra bästa sätt. Väggarna pryds av en pärlspont i bruten vit kulör som blir ett smycke i sig. Samtliga vitvaror signerade Bosch är integrerade och består av kyl/frys, ugn, spis och diskmaskin. Bänskivan är i massivt trä och ovan arbetsdel sitter vitt klinker och spotlights. Från fönstret blickar ni ut över innergårdens grönska.

Innanför matsalen når ni bostadens största rum, idag disponerat som vardagsrum men passar givetvis lika bra som sovrum. Den fina och fungerande kakelugnen som hittas här kommer för alltid vara hemmets vackraste möbel. Tack vare restaureringen av fastigheten som gjordes på 2000-talet har fastigheten fått extra ljudisolerade fönster vilket gör att ljudet utanför blir nästintill obefintligt och ni kan sova rofyllt om nätterna.

I rofyllt läge mot gården ligger det som säljarna idag disponerar som sovrum. Stort nog att inrymma dubbelsäng och spjälsäng för den lille. Här finns en platsbyggd garderob som tar hand om klädförvaringen. Väggarna är målade i en rofylld mossgrön färg.

Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch med praktiskt infällbar glasvägg, wc (Swedbergs), handfat (Gustavsberg), ovansittande badrumsskåp med spegel och spotlights (Swedbergs). Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med ett grått/svart klinker som effektfullt bryter av mot det vita. Här finns skön golvvärme för frusna tår om morgnarna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 208:5

Månadsavgift

Avgift
3 551 kr

inkl. värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 219kr för Telia Triple Play där tv, telefoni och internet ingår.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,09%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 550 000 kr
Lägenhetsnummer
521
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
64 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
100 kr
Övrigt
219 kr
Summa
619 kr

Endast riktvärden, kan varier med bl a förbrukning. Övrigt står för det obligatoriska tillägget om 219 kr för Telia Triple play.

Byggnadssätt

Byggår
1883.
Uppvärmning
Fjärrvärme.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2014-02-26

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åttakanten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Åttakanten består av tre hus, två nybyggnader och en ombyggnad. Sammanlagt 47 lägenheter. Den här moderna bostaden ligger i den ombyggda delen som är producerad av JM -08. Den ursprungliga byggnaden, landshövdingehuset från 1881, restaureras med varsam hand. Huset är det enda återstående av de 30 som uppfördes av byggmästare Johannes Andersson. I det gamla landshövdingehuset har lägenheternas ursprungliga rumsindelning och charm med tidstypiska detaljer bevaras: fungerande kakelugnar, dörrar, beslag, snickerier och golv. Samtidigt har lägenheterna moderna kvaliteter.

Under 2018 målades det äldre huset om och det genomfördes en OVK. OVK för Karl Johansgatan 15A&B genomfördes 2019 och för Kaptensgatan 2 - 6 gjordes under 2020.

Under 2019 har stammarna i det äldre huset spolats och en brandfläkt på taket på Karl Johansgatan 15A är bytt.

Föreningen har offerter ute avseende vilka åtgärder som på lång sikt kan behövas avseende grunden till landshövdingehuset.

Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-11-22). Däremot kan det obligatoriska tillägget för Telia på 219 kr/mån komma att höjas något vid årsskiftet 2020/2021.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Parkering

P-plats i garage på Kaptensgatan kan hyras av föreningen. Priser är ca 980 kr/månad för platser under tak och ca 730 kr/månad för platser på "taket". Kontakta styrelsen för information om aktuell köinformation.

TV/bredband

Huset har Telia Lagom med telefoni, tv och datatrafik. Ett 25-tal kanaler, upp till 100/100 Mbit/s bredband och telefonabonnemang är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras för 250 kr/natt. Här finns ett fullt utrustat kök, badrum och sovplatser för minst 4 personer. Lägenheten går även att hyras för till exempel barnkalas eller liknande. Det finns tvättstuga (tillgänglig för medlemmarna som bor i landshövdingehuset), cykelförråd samt gemensamma utemöbler och grillar.

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens hemförsäkring och behöver alltså inte tecknas av enskild medlem.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Kaptensgatan 2

Kaptensgatan 2,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

 • Extra kontaktperson

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabyssgatan 10 A
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 35D
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-10 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 059 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!