Landshövdingehusens ljuvliga charm möter modern funktion i kök och bad, på allra bästa bäst.

Majorna, Göteborg

Kaptensgatan 24F

På förhand
Avgift
4 370 kr
Antal rum
3
Boarea
77,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Landshövdingehusens ljuvliga charm möter modern funktion i kök och bad, på allra bästa bäst.

Ljuvlig landshövdingecharm möter modern funktion i kök och bad i populära Brf Kolumbus.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens sju sammanhängande gårdar är en skyddad och grönskande oas. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
Föreningens sju sammanhängande gårdar är en skyddad och grönskande oas
Utemöbler och grillplatser finns det gott om. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
Utemöbler och grillplatser finns det gott om
Ett gym finns att tillgå för medlemmarna, perfekt beläget på samma gård som lägenheten. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
Ett gym finns att tillgå för medlemmarna, perfekt beläget på samma gård som lägenheten
Den renoverade bastuavdelningen är fri för föreningens medlemmar att nyttja. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
Den renoverade bastuavdelningen är fri för föreningens medlemmar att nyttja
. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
I närheten ligger Söderlingska parken och Café Zenit!. Kaptensgatan 24F - Bjurfors
I närheten ligger Söderlingska parken och Café Zenit!

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, välkomnas du till detta mysiga hem. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, dagis och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje. Tre rum och kök med mycket väldisponerade ytor som inbjuder till umgänge och gemenskap. Ni erbjuds ett stort vardagsrum med två stora fönster. Två bra sovrum varav det ena med vackra massiva spegelpardörrar. Trivsamt kök med bra arbetsytor och generöst med skåpsförvaring. Badrum med badkar och spotlights. Närheten till innergården gör att många middagar med enkelhet kan avnjutas i den grönskande utemiljön.
Välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hallen som binder samman hemmets rum, har plats för avhängning och förvaringsmöbel direkt till höger. En garderob till vänster möjliggör ytterligare förvaringsutrymme.

Rakt fram till höger nås hemmets hjärta, det härliga vardagsrummet som inbjuder till både middagar med vännerna och soffhäng med familjen. Två stora fönster sprider ett härligt ljus i rummet och kronan på verket är hemmets vackra kakelugn. Vacker stuckatur och en takrosett förstärker det fina intrycket. Rummet är lättmöblerat, har högt till tak och ger utrymme till både en soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Framtaget brädgolv och väggar målade i tidlöst vitt.

I öppen planlösning med vardagsrummet nås köket somt går i tidsenlig stil med krämvita, spårade luckor och skåp. Väggarna är vita och på golvet ligger ett karakteristiskt schackrutigt golv. Det finns gott om arbetsyta och förvaring samtidigt som det finns utrymme för en stor matplats. Vid ingången har en platsbyggd prydlig inramning monterats för extra förvaringsutrymme. Köket erbjuder full maskinell utrustning i form av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, inbyggd micro samt fristående kyl och frys.

Via vackra och massiva spegelpardörrar finns det största sovrummet. Här ges gott om utrymme för stor dubbelsäng, tillhörande sängbord och byråer. Längs den ena väggen finns flera garderober som tar hand om all tänkbar förvaring. Likt vardagsrummet finns även här en vacker takrosett samt stuckatur. Två stora fönster ger rikligt med ljus. Tack vare ingång från både vardagsrum och hall går detta rum att dela av, se alternativ planlösning.

Det mindre sovrummet, som även det rymmer dubbelsäng, lämpar sig utmärkt som gästrum, kontor eller barnrum. Även här är väggarna vitmålade och smyckade med stuckatur och brädgolvet är framtaget.

Badrummet är renoverat i smakfulla färger där vita förskjutna kakelplattor möter mörkgrå klinkers med golvvärme. Här finns badkar med glasvägg, wc och handfat med kommod och ovanhängande belysning. Spotlights i taket förstärker den fräscha känslan.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kolumbus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård.

Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad.

Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Renoveringar - Utförda och planerade

1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-07 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är precis ommålade. Gymmet är nyrenoverat och nyckel dit kvitteras ut från föreningen.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2015 Uppdatera låssystemen.
2014-2018 Fasad- och takmålning.
2015 Renovering av bastuavdelning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.

De planerade underhållen inom den närmsta tiden är:
2022 Planeras stammarna att gås över. En projektgrupp är tillsatt och har utrett omfattning. Den har visat att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer behöva brytas upp. Beslut ej fattat om och när en relining/sprutning av de vertikala kommer ske.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Fiberbredband via Alltele (100MB ingår i avgiften). Alltele erbjuder även TV via fiber mot extra kostnad.

Gemensamma utrymmen

De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.

Övrigt

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 370 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Varav obligatoriska tillägg: 617,73 kr Bränsle.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,594%
Andel av årsavgiften är
0,60667%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
66
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
77,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1897-1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
87
Energideklarationsdatum
2008-04-18

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kaptensgatan 24F

Kaptensgatan 24F,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 10
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 835 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 13
  Månadsavgift
  3 162 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Chapmansgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 142 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 023 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2019-09-01 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 465 000 kr
  Månadsavgift
  4 837 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm

  Visning: 2019-09-03 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12 B
  Månadsavgift
  5 114 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!