Charmfull landshövdingetvåa

Majorna, Göteborg

Kaptensgatan 28B

På förhand
Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
3 106 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
49 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmfull landshövdingetvåa

Ytterst smakfull landshövdingepärla i populära Brf Kolumbus! Renoverat kök och bad.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till en härlig landshövdingetvåa i populära Brf Kolumbus!. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
Varmt välkomna till en härlig landshövdingetvåa i populära Brf Kolumbus!
Föreningens sju sammanhängande innergårdar är en unik oas med många uteplatser och grillmöjligheter. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
Föreningens sju sammanhängande innergårdar är en unik oas med många uteplatser och grillmöjligheter
Interiörbild. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
Det finns också ett välutrustat gym för medlemmarna att nyttja fritt!. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
Det finns också ett välutrustat gym för medlemmarna att nyttja fritt!
En nyrenoverad bastu finns att tillgå för medlemmarna. Kaptensgatan 28B - Bjurfors
En nyrenoverad bastu finns att tillgå för medlemmarna

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en otroligt fin landshövdingetvåa i populära Kolumbus. Charmiga detaljer, smakfullt renoverade ytor och välutnyttjade kvadratmeter präglar detta hem. Redan i hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar bostaden. Bevarade brädgolv, pärlspont och en framtagen tegelvägg är fina detaljer som skapar en extra ombonad känsla. Två stora fönster med djupa fönsternischer i vardagsrummet gör tillsammans med genomgångsläget att ljuset sprider sig vackert genom hemmet. Smakfullt renoverat kök och bad. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, dagis och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in i en ljus och trivsam hall som är en knytpunkt för hela bostaden. Gott om utrymme för skoställ och hatthylla och rejält med förvaring bakom en garderobsvägg till höger. Väggarna är delvis målade i vitt och delvis beklädd med en vacker träpanel. På golvet ligger ett gediget trägolv.

Rakt fram nås det välplanerade vardagsrummet. Två höga, gedigna fönster med djupa fönsternischer skänker ljus över sällskapsytorna som kan möbleras med soffgrupp, matplats, TV-möbel såväl som en mysig läshörna.Golvet pryds av ett bevarat brädgolv och väggarna är vitmålade.

Köket nås via hallen och har gott om arbetsyta på bänkar av ek, och förvaringsutrymmen bakom vit skåpinredning i fullhöjd med tidstypiska beslag. En framtagen tegelvägg skapar en snygg kontrast till den i övrigt sparsmakade köksinredningen och gör sig väl mot kökets ljusa kulörer. Vid fönstret, med vy över den idylliska innergården, finns plats för matbord för 4 till 6 personer. Här finns spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Sovrummet ligger ostört placerat i anslutning till vardagsrummet och rymmer enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Trägolv även i detta rum och vitmålade väggar.

Det fräscha badrummet är väl tilltaget med vita kaklade väggar och mörk klinker på golvet. Dusch med invikningsbara glasväggar, WC, handfat med kommod samt ett spegelskåp för förvaring. Golvvärme skänker extra komfort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kolumbus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård.

Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad.

Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Inga planer på avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-07 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är precis ommålade. Gymmet är nyrenoverat och nyckel dit kvitteras ut från föreningen.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2015 Uppdatera låssystemen.
2014-2018 Fasad- och takmålning.
2015 Renovering av bastuavdelning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.

De planerade underhållen inom den närmsta tiden är:
2022 Planeras stammarna att gås över. En projektgrupp är tillsatt och har utrett omfattning. Den har visat att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer behöva brytas upp. Beslut ej fattat om och när en relining/sprutning av de vertikala kommer ske.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Fiberbredband via Alltele (100MB ingår i avgiften). Alltele erbjuder även TV via fiber mot extra kostnad.

Gemensamma utrymmen

De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.

Övrigt

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 106 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Varav obligatoriska tillägg: 392,98 kr (Bränsle) tills vidare.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,43%
Andel av årsavgiften är
0,43869%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
71
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1897-1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
93
Energideklarationsdatum
2018-01-16

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kaptensgatan 28B

Kaptensgatan 28B,
41459 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 35H
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 866 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 371 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  36,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 137 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm