Bevarad charm möter sociala umgängesytor

Majorna, Göteborg

Kaptensgatan 6

På förhand
Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
4 233 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
77 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bevarad charm möter sociala umgängesytor

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till detta smakfulla hem med generösa umgängesytor och fungerande kakelugn.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Brf Åttakanten!. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
Varmt välkomna till Brf Åttakanten!
På innergården finns härliga umgängesytor och grillmöjligheter. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
På innergården finns härliga umgängesytor och grillmöjligheter
. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
Huset restaurerades 2008. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
Huset restaurerades 2008
På Koopmansgatan ligger det populära franska bageriet. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
På Koopmansgatan ligger det populära franska bageriet
I närheten ligger Söderlingska parken och Café Zenit. Kaptensgatan 6 - Bjurfors
I närheten ligger Söderlingska parken och Café Zenit

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

För er som söker ett hem utöver det vanliga visar vi nu denna landshövdingejuvel där äldre bevarad charm med fungerande kakelugn, stuckaturer, takrosetter, vackra fönster och spegeldörrar, möter modernt kök och bad i smakfull design. Välkomna till denna charmiga och sociala bostad belägen i vackert landshövdingehus i kvarteret Oktanten, uppfört under 1880-talet. Ni bjuds på en resa bakåt i tiden till ett äldre Göteborg där det drygt 130 år gamla restaurerade landshövdingehuset är av sällsam art. Det uppfördes av timmermannen Johannes Andersson och är det enda kvarvarande av de 30 hus han reste. Varje vrå är värd att betrakta med sin snickarglädje och sina utsirade detaljer. Både exteriör och interiör restaurerades 2008. Nya fönster, dörrar och golv, samt nya väggar med modern isolering, sattes in i tidsenlig stil men med modern standard. Detta för att komma från landshövdingehusens vanliga nackdel - lyhördheten.

Hemmet präglas av generösa umgängesytor i form av ett rejält kök med plats för stort matbord och ett väl tilltaget vardagsrum där kronan på verket är den fungerande kakelugnen. Gården är en grönskande oas som föreningens medlemmar vårdar väl. Ett antal gemensamma möblerade uteplatser och grill finns till förfogande.

Utanför gården finns ett generöst utbud av små restauranger och caféer samt matbutiker bland andra populära Café Zenit och den prisvärda ekobutiken Ekorätt. Närheten till Söderlingska parken, caféerna runt Mariaplan, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i.

Interiör

Högst upp i huset välkomnas ni in i detta hem. Avhängning finns direkt till vänster i den inre hallen. Väggarna går i vitt och golvet kläs av det tidstypiska brädgolvet som löper vidare in i bostaden.

I den inre hallen nås det som idag nyttjas som arbetshörna men som går att skärma av och skapa ett ytterligare sovrum. Säljaren har valt att låta öppenheten få prägla hemmet men det går givetvis att skärma av om behovet finns. Se alternativ planskiss.

Vidare in i vardagsrummet i generös storlek, som rymmer flera olika sorters möblering. Den fina och fungerande kakelugnen som hittas här kommer för alltid vara hemmets vackraste möbel. I samband med restaureringen av fastigheten som gjordes på 2000-talet, fick fastigheten extra ljudisolerade fönster. Det gör att ljudet från Karl Johansgatan blir nästintill obefintligt.

Innanför vardagsrummet nås det stora sovrummet. Rofyllt beläget med fönster mot den grönskande innergården. Förutom dubbelsäng med tillhörande sängmöbler ryms garderobsvägg för förvaring. Väggarna går i vitt.

Det härliga köket nås både från det stora sovrummet och från hallen. Det är sannerligen hemmets hjärta med sin stora yta - som gjort för storfamiljen eller långa middagar med vännerna. Här samsas vackra detaljer med modern funktion på allra bästa sätt. Väggarna pryds av en pärlspont i en bruten vit kulör, som blir ett smycke i sig. Samtliga vitvaror, signerade Bosch, är integrerade och består av kyl/frys, ugn, spis och diskmaskin. Bänkskivan är i massivt trä och ovan arbetsdel sitter vitt klinker och spotlights. Från fönstret blickar ni ut över den lummiga innergården.

Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch, wc, handfat, ovansittande badrumsskåp med spegel och spotlights. Här finns gott om hyllor för förvaring. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med klinkers i grått/svart, som effektfullt bryter av mot det vita. Här finns skön golvvärme för frusna tår om morgnarna och ett stort fönster som välkomnar ljuset och möjliggör vädring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åttakanten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Åttakanten består av tre hus, två nybyggnader och en ombyggnad. Sammanlagt 47 lägenheter. Den här moderna bostaden ligger i den ombyggda delen som är producerad av JM -08. Den ursprungliga byggnaden, landshövdingehuset från 1881, restaureras med varsam hand. Huset är det enda återstående av de 30 som uppfördes av byggmästare Johannes Andersson. I det gamla lanshövdingehuset har lägenheternas ursprungliga rumsindelning och charm med tidstypiska detaljer bevaras: fungerande kakelugnar, dörrar, beslag, snickerier och golv. Samtidigt har lägenheterna moderna kvaliteter.

Under 2018 målades det äldre huset om och det genomfördes en OVK.

Under 2019 har stammarna i det äldre huset spolats.

Föreningen har offerter ute avseende vilka åtgärder som på lång sikt kan behövas avseende grunden till landshövdingehuset. Under året kommer också en brandfläkt på taket på Karl Johansgatan 15A att bytas.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Parkering

P-plats i garage på Kaptensgatan kan hyras av föreningen. Kontakta styrelsen för information om aktuell köinformation. Priser är 900 sek/månad för platser under tak och 600 sek/månad för platser på "taket".

TV/bredband

Huset har Telia Lagom med telefoni, tv och datatrafik. Ett 25-tal kanaler, upp till 100/100 Mbit/s bredband och telefonabonnemang ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras för 250 kr/natt. Det finns tvättstuga, cykelförråd samt gemensamma utemöbler och grillar.

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens hemförsäkring och behöver alltså inte tecknas av enskild medlem.

Övriga byggnader/utrymmen

Till föreningen hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 233 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (4 233 kr) avser 4 014 kr månadsavgift och 219 kr obligatoriskt tillägg för bredband/telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,51%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
331
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
300 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1883*
Uppvärmning
Fjärrvärme

* Restaurering 2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2014-02-26

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kaptensgatan 6

Kaptensgatan 6,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Amiralitetsgatan 9C
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 912 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 878 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 023 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24E
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 401 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 839 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 867 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm

  Visning: 2019-12-15 12.00