Sekelskifte med balkong

Majorna, Göteborg

Karl Johansgatan 61

På förhand
Utgångspris
4 250 000 kr
Avgift
5 023 kr
Antal rum
3
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskifte med balkong

Två fungerande välbevarade kakelugnar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter samt rymlig balkong.Två stora sovrum, fint kök och badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Pampiga pardörrar delar sovrummet från vardagsrummet. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Pampiga pardörrar delar sovrummet från vardagsrummet
Rymlig balkong i söderläge. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Rymlig balkong i söderläge
Högt läge på fjärde våningen. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Högt läge på fjärde våningen
Detta hem bjuder på många välbevarade originaldetaljer. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Detta hem bjuder på många välbevarade originaldetaljer
En av hemmets två fungerande kakelugnar. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
En av hemmets två fungerande kakelugnar
Vackra brädgolv breder ut sig över hela bostaden. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Vackra brädgolv breder ut sig över hela bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett charmigt hem med två fungerande och välbevarade och fungerande kakelugnar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter belägen i trivsamma kvarter mitt i hjärtat av Majorna. Genomgående högt i tak vilket ger ett underbart ljus och känsla av rymd. Charmen och de tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och varsamt renoverade. Det moderna köket kontrasteras vackert av höga fönster som bjuder in ljuset. Två stora rum i fil som binds samman genom praktfulla pardörrar. De två kakelugnarna som bidrar till hög mysfaktor finner ni i vardagsrum och det ena sovrummet/matsalen. Ännu ett rymligt sovrum finns med läge in mot den lugna innergården. Badrummet är helkaklat i ljusa toner, med dusch samt tvättmaskin. Ett hem i toppskick som totalrenoverats med genomgående ljusa materialval.

Majorna är ett omtyckt område med mysiga caféer, restauranger och goda kommunikationer. Naturen i Slottsskogen och vattnet vid Röda Sten ligger också inom bekvämt promenadavstånd.

Det här är bostaden för Er som söker ett rymligt och charmfullt hem med tilltalande planlösning. Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivningar

Ni kliver in i trapphuset och möts direkt av den vackra sekelskiftesmiljön. På våning fyra finner ni detta praktfulla hem. I hallen slås ni av det ljus den rymd som präglar hemmet tack vare en takhöjd om nästan tre meter och generösa fönsterpartier. I hallen finns avhängning rakt fram och plats för hallmöbel i den rymliga innerhallen som tar dig vidare i hemmet och binder samman rummen. Vackra furugolv löper genom bostaden. Väggarna i entrén är målade i en sober ljusgrå nyans som plockar fram de vackra snickerierna effektfullt.

Rakt fram från hallen uppenbaras det ljuvliga vardagsrummet. Här finns en underbar stuckatur, unik i sitt slag och en praktfull takrosett. Två stora fönster med djup fönsternisch ger rikligt med ljus till rummet och tillsammans med takhöjden som är på nästan 3 meter skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem, är rummets fungerande och vackra kakelugn. Rummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp.

Bakom de pampiga pardörrarna, I fil med detta rum ligger sovrummet som likt vardagsrummet har lika vacker stuckatur, takrosett och höga fotlister. En kakelugn pryder även detta rum, även denna fungerar. Väggarna är ljust målade och smälter stilfullt samman med vardagsrummet när dubbeldörrarna står öppna. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Härifrån nås bostadens balkong i ett högt och fritt läge längs Karl Johansgatan. Klädd i trätrall med plats för både sittmöbler och odlingar. Belägen med söderläge.

Det rymliga köket är placerat i ett lugnt läge med fönster mot den lugna gården. Köket är den perfekta kombinationen av välbevarade detaljer som möter modern komfort. Köksinredningen går i tidlöst vitt, med en massiv arbetsbänk. Här finns gott om förvaring i de höga skåpen. Utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, hällspis, ugn, fläktkåpa samt mikro. En rymlig matplats belägen vid det höga fönstret. Här finns plats för 4-6 sittande middagsgäster. Golvet är belagt med praktiskt ljusgrått klinker och väggarna är målade i diskret mintpastell.

Det andra sovrummet vetter mot innergården och nås via vardagsrummet.
Ett rymligt rum med gott om förvaring i den stora garderobsväggen. Väggarna är målade i en sober gröngrå nyans.

Från hallen nås det helkaklade badrummet i med vitt kakel och viktorianskt vitt klinker. Här finns handfat samt två badrumsskåp, dusch, tvättmaskin, handdukstork och eluttag. En djup fönsternisch ger rummet karaktär, denna är kaklad med mörk mosaik.

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong med söderläge.

Ombyggnad, Renoveringar

1980 byttes elstammar och rörstammar.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstugan som nås via gården är fräsch och utrustad med en stor tvättmaskin och en stor torktumlare.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 023 kr

inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud

Ekonomi

Andel i föreningen
11,936%
Andel av årsavgiften är
14,15135%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
4 av 6*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
85 kvm**

* Våningsplan 4 av 6(4 trappor).

** Uppgift enligt brf

Byggnadssätt

Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nabbepiren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Till föreningen hör 8 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Hyreslägenheterna utgör dold tillgång för föreningen vid framtida försäljning. I hyreslokalen i gatuplan drivs restaurang Cyrano. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningens lån går ut/kommer gå ut nu inom det närmsta. Omförhandling pågår och räntorna kommer sänkas till 1.07-1.1% och bindas på en 7årig period. Detta kommer ge betydligt lägre räntekostnader och stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980 elstambyte och rörstambyte.
1994 nya balkonger.
2007-2009 renovering av badrum.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 renovering av tvättstuga, genomförande av OVK samt rensning och injustering av ventilationen Samma år byttes även vitvaror i de två hyresrätternas kök samt fönsterpartier i butikslokalen.
2012 omfattande renovering av hyreslokalen.
2014 renovering av portgång.
2014 renovering av de två hyresrätterna.
2016 Byte av port
2018- ny värmecirkulationspump, nytt sop- och cykelhus, nytt gårdsbjälklag.
2019 - Ommålning av tak, 10års garanti mot läckage.

Planerade:
Under 2019 kommer tre nya lägenheter att byggas av vinden, det innebär att tre nya lägenheter kommer tillkomma till föreningen. Därför har vindsförråden flyttats ner till källaren.

TV/bredband

Bredband och Tv från Com Hem

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
320 kr
Försäkring
120 kr
Summa
440 kr

Detta är endast riktvärden.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Karl Johansgatan 61

Karl Johansgatan 61,
414 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Amiralitetsgatan 9C
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 912 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 878 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 6
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24E
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 401 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 867 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm

  Visning: 2019-12-15 12.00 Boka här