Majorna, Göteborg

Karl Johansgatan 61

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
2 196 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea
34 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik och nyproducerad med hög kvalitet och typisk vindskaraktär. Spännande vinklar, och exklusiva material - platsbyggt och utvalt med omsorg.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Inspirationsbild på köket signerat Nordiska Kök. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Inspirationsbild på köket signerat Nordiska Kök
Vitpigmenterad & hårdvaxoljad enstavsekparkett. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Vitpigmenterad & hårdvaxoljad enstavsekparkett
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Låt oss stolt presentera denna unika och nyproducerade vindslägenhet i gemytliga Majorna. Typisk vindskaraktär med takfönster, högt i tak och spännande vinkar som andas hög kvalitet - både när det gäller materialval och disponibla ytor. Här är allt platsbyggt i nutidens design med smarta förvaringslösningar och materialval som är valda med stor omsorg. Färgvalen möter varandra och skapar ett enhetligt intryck. Ett unikt boende i trevlig förening med låg avgift, färdigställt 2020.

Ljuset är direkt påtagligt när ni kliver in i hallen genom en tyst säkerhetsdörr. Ni möts av praktisk klinker i grå nyans. Här kombineras klassiskt vita väggar med en framtagen tegelvägg.

Den mötande och moderna miljön ger en dramatisk kontrast mot den sekelskiftesstil som finns i resten av huset. En luftig och öppen atmosfär uppenbaras efter hallen där allt från ytskikt till materialval och utförande är noggrant genomarbetade. Kök och vardagsrum ligger i en öppen och social planlösning. Köket är signerat Nordiska kök, med mörkbetsade ekluckor och överskåp lackade i mörkgrått som skapar en stilren och avskalad ton mot det öppna rummet. Maskinutrustningen består av diskmaskin från Cylinda, samt kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, och fläkt från kvalitetssäkra Siemens.

Den genomgående 1-staviga, vitpigmenterade ekparketten från Tarkett, möter här vita väggar som accentueras av att en av väggarna målats i mörkgrått. En frilagd tegelvägg skvallrar återigen om hemmets vindskaraktär. Allrummet kan inredas med soffgrupp samt tillhörande möblemang. Fem stora takfönster ger ett vackert ljusinsläpp. Rummets vinklar gör att utrymmet känns unikt.

Det harmoniska sovrummet ligger till vänster från allrummet. Här har man valt att ta fram änglatrappor i den synliga murstocken, och sovrummet skiljs åt från vardagsrummet med mörkläggande gardiner som glider bakom änglatrappan. I sovrummet finns plats för dubbelsäng och ena väggen kläs av garderober. Härifrån nås även bostadens härliga terrass i soligt västerläge med plats för möbler och odlingar. Sov gott med Älvsborgsbron som kuliss.

Från hallen nås även det stilrena och helkaklade badrummet som med sina materialval inger en exklusiv och modern känsla. Golvet består av klinker från Bricmate i en grå nyans, självklart med golvvärme för högsta komfort. Väggarna kläs av vita 15x15 plattor i halvförband. Badrummet är inrett med en takdusch, som tillsammans med blandaren är signerad Tapwell. Här finns dessutom en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens, handdukstork från INR samt wc och kommod med tillhörande handfat från Duravit.

I anslutning till entrédörren nås bostadens generösa förråd. Den tacksamma planeringen gör det möjligt att inreda och använda som klädkammare.

Varmt välkomna till denna unika, nyproducerad vindslägenhet med påkostade materialval. En bostad som måste upplevas!

Interiör

Interiör: -ENTRÉ-
Grå klinker
Vita väggar och frilagd tegelvägg

-ALLRUM-
1-stavs vitpigmenterad ekparkett från Tarkett
Änglatrappa/synlig murstock
Plats för soffa och matbord
Väggar i vitt och mörkgrått samt en frilagd tegelvägg
Fem takfönster

-KÖK-
Från Nordiska kök
Mörkbetsade skåpluckor i ek, lackade överskåp i mörkgrått
Kyl/frys, spishäll, varmluftsugn och fläkt från Siemens
Diskmaskin från Cylinda

-SOVRUM-
1-stavs vitpigmenterad ekparkett från Tarkett
Avskilt från allrummet med mörkläggande gardiner som glider bakom änglatrappan
Garderober längs ena väggen

-TERRASS-
Ljuvlig utsikt mot Älvsborgsbron

-BADRUM-
Klinker i Norrvange Light Grey från Bricmate
Vitt kakel i 15x15-plattor i halvförband
Kombimaskin från Siemens
Dusch med takdusch från Tapwell
Wc och handfat från Duravit
Handdukstork från INR

Till lägenheten hör ett förråd i anslutning till entrédörren. Det inreds med fördel för att användas som extra klädkammare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nabbepiren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Till föreningen hör 8 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Hyreslägenheterna utgör dold tillgång för föreningen vid framtida försäljning. I hyreslokalen i gatuplan drivs restaurang Cyrano. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningens lån går ut/kommer gå ut nu inom det närmsta. Omförhandling pågår och räntorna kommer sänkas till 1.07-1.1% och bindas på en 7årig period. Detta kommer ge betydligt lägre räntekostnader och stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980 elstambyte och rörstambyte.
1994 nya balkonger.
2007-2009 renovering av badrum.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 renovering av tvättstuga, genomförande av OVK samt rensning och injustering av ventilationen Samma år byttes även vitvaror i de två hyresrätternas kök samt fönsterpartier i butikslokalen.
2012 omfattande renovering av hyreslokalen.
2014 renovering av portgång.
2014 renovering av de två hyresrätterna.
2016 Byte av port
2018- ny värmecirkulationspump, nytt sop- och cykelhus, nytt gårdsbjälklag.
2019 - Ommålning av tak, 10års garanti mot läckage.

Planerade:
Under 2019 bygdes tre nya lägenheter på vinden, det innebär att tre nya lägenheter kommer tillkomma till föreningen. Dessa planeras att säljas början 2020. Därför har vindsförråden flyttats ner till källaren.

TV/bredband

Bredband och Tv från Com Hem

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd på samma våningsplan

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 196 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
3,962%
Andel av årsavgiften är
5,65844%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1909/2020
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Karl Johansgatan 61

Karl Johansgatan 61,
414 55 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Blåsutgatan 9C
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 139 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-03-05 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 260 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!