Öppen planlösning och vackert ljusinsläpp

Majorna, Göteborg

Karl johansgatan 62

På förhand
Utgångspris
2 680 000 kr
Avgift
3 478 kr
Antal rum
2
Boarea
48 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4
Hiss
Ja

Öppen planlösning och vackert ljusinsläpp

2:a med högt i tak, öppen planlösning och vacker utsikt. Köket renoverades 2019. Högt läge på fjärde våningen, hiss finns. Gemensam takterrass.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utsikt från lägenheten, högt och fritt läge på fjärde våningen. Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Utsikt från lägenheten, högt och fritt läge på fjärde våningen
Högt i tak och ett otroligt ljusinsläpp präglar detta hem. Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Högt i tak och ett otroligt ljusinsläpp präglar detta hem
Kök från Kvik, totalrenoverades 2019. Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Kök från Kvik, totalrenoverades 2019
. Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Genomgående ekparkett som slipats och mörkbetsats. Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Genomgående ekparkett som slipats och mörkbetsats
Föreningen har en rymlig takterrass.... Karl johansgatan 62 - Bjurfors
Föreningen har en rymlig takterrass...

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

För möjlighet till förhandsvisning, hör av er till fastighetsmäklaren!

Den pampiga takhöjden påminner om den gamla textilfabriken som en gång huserade här. Hemmets stora fönster ger ett vackert ljusinsläpp. En optimalt planerad bostad på ca 48 kvm i öppen planlösning. Genomgående ekparkett som slipades samt mörkbetsades 2017 samt väggar målade i grått. Köket är socialt disponerat i en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Det renoverades 2019 och kommer från Kvik. Bekvämt utrustat med diskmaskin samt gott om förvaring och arbetsyta. Modernt och stilfullt så smälter det perfekt in i bostaden.
Ett helkaklat ljust badrum med både dusch, tvättmaskin samt torktumlare. Rymligt sovrum med garderobsvägg. Målat i ljusgrått blir rummet en rofylld oas. Ett hem som bjuder in till sociala tillställningar och ligger mitt i hjärtat av Majorna.

Föreningen har en stor gemensam terrass med soligt och skyddat läge.

Majorna är ett omtyckt område med mysiga caféer, restauranger och goda kommunikationer. Naturen i Slottsskogen och vattnet vid Röda Sten ligger också inom bekvämt promenadavstånd.

Interiör

Rumsbeskrivning: Ta hissen eller trappan till fjärde våningen via en pampig trappuppgång, här återfinns denna unika bostad om ca 48 kvm. I ett hus som tidigare huserade en textilfabrik ligger denna bostadsrättsförening med sina speciella bostäder. De 48 kvm är optimalt planerade med den öppna planlösningen. Ett socialt inbjudande hem som gör det lätt att umgås. Hemmet har genomgående ekparkett som slipades och mörkbetsades 2017, då målades även alla ytskikt i grått.

Välkomnande hall med god förvaring genom rymliga garderober. Hallen är ljus och praktisk och leder er vidare in i hemmet. Praktiskt klinker på golvet.

Till höger ligger badrummet, helkaklat i vitt med och med alla bekvämligheter. En egen tvättavdelning med tvättmaskin samt torktumlare. Ytterligare utrustning är dusch, wc, tvättställ samt spegelskåp. Maskiner från 2017, Bosch.

Kök och vardagsrum är integrerade i en socialt inbjudande planlösning. Ett modernt kök från Kvik sattes in 2019. Ett vackert fönsterparti som bjuder in ljuset i rummet. Naturlig matplats invid köket. Rummet upplevs otroligt ljust och rymligt tack vare den höga takhöjden och de två stora fönsterpartiet med fritt läge och utsikt över Majornas takåsar samt Carl Johans kyrkan.

Längst in i hemmet ligger det stora sovrummet. Ljusgrå väggar tillsammans med det stora fönstret släpper in ljuset i rummet. Rofyllt läge och gott om plats för dubbelsäng samt övriga möbler. Garderobsväggen tillåter god klädvård.

En unik bostad med sin takhöjd och öppna planlösning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Karl Johansgatan 60-62
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
35
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Fastigheten förvärvades 1996 och är en äkta bostadsrättsförening. Den består av tre flerbostadshus. Huset bygdes 1910 och har ifrån början huserat en texilfabrik. Så detta är en förening med unika bostäder med högt i tak och stora fönster. Föreningen består av 35 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt i gatuplan.

Under 2014 upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2045.

Några avgiftsjusteringar är inte planerade. Beslut om avgiftsjusteringar tas i första hand i samband med budgetprocessen varje höst. Föreningen har hittills prioriterat att hålla avgifterna på oförändrad nivå (oförändrade senaste 9 åren) och i stället göra extra amorteringar på föreningens lån med det likviditetsöverskott som skapats.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nästa större åtgärd är målning av fasader mot gården. Detta sker troligtvis under våren 2020.

Gjorda renoveringar:
1997: Rör- och elstambyte, omläggning tak, nyinstallation hiss
1998: Nya balkonger, omputsning fasad
2008: Renovering balkonger, renovering gårdsbjälklag/nytt tätskikt/asfaltering gård
2011: Byte av avloppsstammar i källarutrymmen
2012: Renovering av mellanhusets plåttak
2013: Omdränering av gårdshusets södervägg.
2014: Omfogning av 62:ans tegelfadad och ommålning av plåtgavel KJG 64.
2015: Renovering hiss KJG 62. Ny plåt på takets ventilationshus.
2016: Målning- och putsarbeten, byte markbeläggning
2017: Underhållsspolning av alla lägenheter och lokalers avloppssystem.

Parkering

I området tillämpas boendeparkering. Läs mer om priser mm på Göteborgs stads hemsida. Garage finns tvärs över gatan att hyra genom Bostadsbolaget.

TV/bredband

Via Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt i föreningen finns ett stort cykelförråd/ hobbylokal med ingång från Karl Johansgatan 60 samt en samlingslokal med bordtennisbord och mangel på entréplan.

Övrigt

Delat ägarskap är okej. Minst 10 % på den som bor i föreningen.

Ombyggnad, Renoveringar

Omfattande Rot renovering och ombyggnation 1997.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: ComHem.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdets sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
3 478 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,07%
Andel av årsavgiften är
2,07%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 680 000 kr
Lägenhetsnummer
241
Våningsplan
4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48 kvm

* Våningsplan 4.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
120 kr
Summa
370 kr

Detta är endast riktvärden.

Byggnadssätt

Byggår
1910

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Karl johansgatan 62

Karl johansgatan 62,
414 55 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Djurgårdsgatan 24
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 866 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 792 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 025 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabyssgatan 10A
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 877 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!