Fyra med balkong och stor potential!

Majorna, Göteborg

Kommendörsgatan 12 B

På förhand
Avgift
5 114 kr
Antal rum
4
Boarea
90 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Fyra med balkong och stor potential!

En välplanerad fyra med burspråk och balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Majorna återfinns denna fina funkisfyra med härlig balkong och fint burspråk. Hemmet erbjuder stort kök med utgång till balkongen, socialt vardagsrum intill köket med fint burspråk, tre sovrum och badrum med dusch.

Välskött förening med fina omgivningar. Här bor man nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Interiör: Välkommen in! Här finns först ett kapprum och sedan en stor möblerbar hall med ännu mer plats för avhängning och utrymme för garderober. Ljusa väggar möter ekparkett.

Hemmets kök ligger i ostört gavelläge vilket ger ljuset gott om spelrum. Rymligt och trevligt med utgång till den härliga balkongen via dubbeldörrar, och med plats för ett stort köksbord för flera gäster. Goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Målade väggar i delvis blått och vitt och ljus våtrumsmatta på golvet. En möjlighet att skapa sitt drömkök för den som vill renovera.

Balkongen ligger i ett trevligt och öppet läge ut mot kullerstensbelagda Allmänna vägen. Här finns plats för sittgrupp och odlingar. Läget ger många soltimmar.

Via spegelskjutdörrar med tidstypiska beslag öppnar vardagsrummet upp sig. Det är ett trevligt sällskapsrum med plats för en stor soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och läshörna. Ett vackert burspråk med fyra fönsterpartier sprider ett härligt ljus i rummet.

Det största sovrummet ligger vägg i vägg med köket och lämpar sig utmärkt som Master bedroom. Det inrymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang och fyra garderober tar hand om klädförvaringen. En ljus plastmatta möter målade väggar i en lila ton.

Intill Master bedroom ligger bostadens andra sovrum. Idag används det som barnrum men passar även som gästrum eller kontor. Likt det första sovrummet är golvet beklätt med plastmatta. Väggarna är tapetserade i orange.

Längst in i bostaden finns det tredje summet. Även det passar som barnrum eller kontor. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Badrummet nås via hallen och har kaklade väggar i vitt och ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns wc, handfat med ovanhängande belyst spegelskåp, duschhörna och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 201:4

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd (vind och källare)

Parkering

Boendeparkering tillämpas i området. Se mer info på Göteborgs stads hemsida. Wallenstams garage på Djurgårdsgatan/Amiralitetsgatan brukar ha lediga platser som går att hyra.

Månadsavgift

Avgift
5 114 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband, telefon.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
9-1202
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
90 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostaden är registrerad som 3ROK.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
177
Energideklarationsdatum
2009-03-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hängmattan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörsgatan 12 bildades 2015 och ligger i hjärtat av Majorna. Huset stod färdigt 1930 och inrymmer idag 15 lägenheter (14 bostadsrätter, 1 hyresrätt) och 3 lokaler/verksamheter i bottenvåningen som ger goda intäkter till föreningen. Föreningen får goda intäkter genom sina hyreslokaler. Verksamheten i lokalerna är restaurang, frisörsalong och skomakeri/ skrädderi. Lägenheten som är upplåten med hyresrätt är också en dold tillgång för föreningen då den kommer att säljas den dagen den sägs upp. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande: 1ROK: 1 st, 2ROK: 11st, 3ROK: 3st. Lägenhetsytan består av 942 kvadratmeter och lokalytan är 267 kvadratmeter. Nordic Life sköter förvaltningen åt föreningen och tillhandahåller även fastighetsskötsel och lokalvård.

Föreningen har planer att dränera huset och göra stambyte i källaren. Föreningen har också en generös underhållningsfond till de underhållningsarbeten som är planerade. Med hjälp av Nordic Life har en besiktning för en 30-årig underhållsplan till föreningen gjorts . Besiktningsprotokollet och underhållsplanen kommer att behöva uppdateras var femte år. Hissen har nyligen bytts.

Avtal med Plankans bar och kök omförhandlades under 2018.

BRF Kommendörsgatan är en trevlig liten förening som alltid har socialt samkväm i samband med städdagar och möten.

Parkering

Boendeparkering tillämpas i området. Se mer info på Göteborgs stads hemsida. Wallenstams garage på Djurgårdsgatan/Amiralitetsgatan brukar ha lediga platser som går att hyra.

TV/bredband

Tv och bredband levereras genom Com Hem.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelförråd, miljöhus för sopsortering och kompost samt en liten innergård med utemöbler. Det finns också en välutrustad tvättstuga i källaren med 2 stora tvättmaskiner, 2 torkskåp och en torktumlare.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Kommendörsgatan 12 B

Kommendörsgatan 12 B,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-21 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 1
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 480 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 20E
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 526 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 52A
  Pris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  8 280 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  142,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 059 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!