Härligt ljusinsläpp i lugna omgivningar

Majorna, Göteborg

Kommendörsgatan 19C

På förhand
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 460 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
81 kvm

Härligt ljusinsläpp i lugna omgivningar

Hemtrevlig landshövdingedröm mellan Brf Kolumbus grönskande innergårdar. Genomgående generös takhöjd och härligt ljusinsläpp från höga fönster.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Kommendörsgatan 19E!. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors
Varmt välkomna till Kommendörsgatan 19E!
Brf Kolumbus med sina sju sammanhängande innergårdar. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors
Brf Kolumbus med sina sju sammanhängande innergårdar
Föreningens innergårdar är en plats att umgås på. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors
Föreningens innergårdar är en plats att umgås på
. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors
Bastun är nyrenoverad och ännu en tillgång för medlemmarna. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors
Bastun är nyrenoverad och ännu en tillgång för medlemmarna
. Kommendörsgatan 19C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Låt oss stolt få presentera detta hem där landshövdingehusens ljuvliga charm möter modern funktion i kök och bad, på allra bästa sätt. Hemtrevlig och mysig trea med tyst och ostört läge mellan två av Brf Kolumbus grönskande innergårdar - det gör att hemmet upplevs privat och insynsskyddat. Genomgående generös takhöjd och härligt ljusinsläpp från höga fönster. Fullutrustat stilrent kök, med vardagsrum i öppen planlösning som inbjuder till umgänge. En charmfull halvtrappa delar av de sociala ytorna från bostadens två sovrum, och gör att sovavdelningen upplevs rofyllt avskild. Nytt golv från 2019 och stora förvaringsmöjligheter bakom garderobsvägg i fullhöjd. Badrum i klassiska materialval, med badkar och golvvärme.

De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, dagis och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje. Hjärtligt välkomna till denna landshövdingedröm på Kommendörsgatan.

Interiör

Interiör: Från porten på Kommendörsgatan 19 kliver ni in på en av Kolumbus underbara gårdar. Här slås ni direkt av grönskan, lugnet och harmonin som speglar ett boende i denna populära förening. Två trappor upp välkomnas ni in i detta hem. Hallen är rymlig och möjlighet till avhängning finns direkt till vänster. På golvet ligger ljusa furuplank och vita väggar möter en gråmålad vägg. Härifrån nås även bostadens praktiska klädkammare, som sväljer ännu mer förvaring.

Till höger nås kök och vardagsrum. De ligger i en öppen och social planlösning med vardagsrummet längst in. Här möter vitmålade väggar vitmålat plankgolv. Tre fönster på rad mot en av föreningens innergårdar bjuder in ljuset. De spatiösa ytorna möbleras enkelt med både matplats och soffgrupp. Atmosfären i kök och vardagsrum bjuder in till härliga tillställningar med långbord som rymmer nära och kära!

Den u-formade arbetsdelen i köket skapar stora delar arbetsyta och förvaring utan att det känns trångt. Köket renoverades 2011, och kompletterades under 2019 med byte av vissa skåpluckor. Varje detalj är väl utvald och tillsammans möts de i en mycket tilltalande helhet. Färgskalan i tidlöst vitt går igen både i kakel ovan den svarta arbetsbänken och i skåpluckorna. Köket erbjuder full maskinell utrustning i form av induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Ett matbord för fyra ryms vid första fönstret och vrids enkelt om till långbord när familj och vänner kommer på middag.

Går ni istället rakt fram från hallen tar en halvtrappa er ner till de två sovrummen i otroligt generös storlek. Nivåskillnaden mellan de två lägenhetsdelarna bidrar, förutom med en stor portion charm, även med en känsla av avskildhet och lugn. De två rummen ligger i fil, vilket även öppnar upp för möjligheten att disponera det ena som kontor. Härifrån nås en utgång till granntrapphuset, varifrån ni når bostadens vindsförråd om ca 15 kvm. Väggarna går i vitt och furugolvet behandlat med vitlut och hårdvaxolja är nytt sedan 2019. I det första rummet finns plats för dubbelsäng, samt en mindre arbetsplats inunder det höga fönstret.

I det innersta sovrummet finns en stor garderobsvägg som ändå lämnar plats till både dubbelsäng och skrivbordsdel om så önskas. Två stora fönster - med utsikt mot en av Brf Kolumbus härliga innergårdar - välkomnar ljuset. Lämna gärna fönstren på glänt, här störs ingen av buller. Väggarna är målade i vitt.

Tillbaka i hallen igen kommer vi till badrummet, renoverat 2011. Helkaklat i sober färgskala, där vitt kakel möter ljusgrå klinkers. Här finns badkar, wc, tvättställ med kommod samt spegelskåp. Handdukstork och golvvärme för högsta komfort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kolumbus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård.

Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad.

Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Renoveringar - Utförda och planerade

1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-07 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är precis ommålade. Gymmet är nyrenoverat och nyckel dit kvitteras ut från föreningen.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2015 Uppdatera låssystemen.
2014-2018 Fasad- och takmålning.
2015 Renovering av bastuavdelning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.

De planerade underhållen inom den närmsta tiden är:
I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer behöva brytas upp. Relining av de vertikala är påbörjad nu i januari 2020.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Fiberbredband via Alltele (100MB ingår i avgiften). Alltele erbjuder även TV via fiber mot extra kostnad.

Gemensamma utrymmen

De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.

Övrigt

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 460 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (4 460 kr) avser 3 811 kr månadsavgift och 650 kr obligatoriskt tillägg för bränsle.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,603%
Andel av årsavgiften är
0,61712%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
157
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
81 kvm*

* Enligt uppgifter från bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
211 kr
Summa
211 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1897-1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
93
Energideklarationsdatum
2018-01-16

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kommendörsgatan 19C

Kommendörsgatan 19C,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Amiralitetsgatan 9A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 994 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Mors Backe 11
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 374 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-04-13 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna gatan 27
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  4 861 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 25H
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!