Rofylld landshövdingejuvel med två fungerande kakelugnar

Majorna, Göteborg

Kommendörsgatan 25H

På förhand
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 065 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
69,5 kvm

Rofylld landshövdingejuvel med två fungerande kakelugnar

Varsamt bevarad och smakfullt renoverad landshövdingejuvel i populära Kolumbus. Två fungerande kakelugnar och modern funktion i kök och bad.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

En vacker detalj är ett gammalt torparfönster mellan kök och vardagsrum. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
En vacker detalj är ett gammalt torparfönster mellan kök och vardagsrum
Nischen blir en sittplats med möjlighet att blicka ut över gården. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
Nischen blir en sittplats med möjlighet att blicka ut över gården
Brf Kolumbus med sina sju sammanhängande innergårdar. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
Brf Kolumbus med sina sju sammanhängande innergårdar
I föreningen finns gym och bastu att tillgå för medlemmarna. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
I föreningen finns gym och bastu att tillgå för medlemmarna
maklarinfo JuliaA. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
maklarinfo JuliaA
Även ett gym finns att nyttja!. Kommendörsgatan 25H - Bjurfors
Även ett gym finns att nyttja!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Brf Kolumbus beläget i en fastighet anno 1890 med en lång och speciell historia. Föreningens mysiga och speciella innergårdar med grönska, sittplatser och grillmöjligheter skapar en idyllisk och genuin känsla.

Två trappor upp välkomnas ni in i detta ljuvliga hem. Ni möts av vackra naturmaterial, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Hemmet smyckas av ett platsbyggt och tidsenligt kök med väl utvalda detaljer, dekorativa snickerier, stuckaturer, takrosetter, brädgolv och två fungerande kakelugnar som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa vackra väggar.

De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, bland annat den prisvärda ekobutiken Ekorätt, apotek, caféer, restauranger, dagis och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Interiör

Rumsbeskrivning: Låt oss stolt få presentera detta unika hem som renoverats med en otrolig noggrannhet och känsla.

Två trappor upp välkomnas ni in i den rymliga hallen där detaljer från sekelskiftet direkt sätter karaktären till detta hem. Hallen är stor och möjlighet till avhängning finns direkt till höger samt i två platsbyggda nischer. På golvet ligger det klassiska brädgolvet som återfinns i samtliga rum och väggarna är målade i en beige kulör. Ett behagligt lugn sprider sig över hela bostaden och man får känslan av att befinna sig långt bort från trafik och storstadspuls.

Till höger från hallen når ni bostadens underbara kök som genomgått en mycket noggrann och varsam renovering. Möllans verkstäder från Skåne har ritat och platsbyggt detta massiva furukök som behandlats med linolja för sista finishen. En originalpärlspont har plockats fram på en vägg, en gammal murstock har plockats fram och putsats upp på en annan. Ett skafferi och en städskrubb som platsbyggts utgör smycken i sig men skänker också rikligt med förvaring. De skiljs åt av en nisch med förvaring som även blir en plats att sitta på och blicka ut över den grönskande innergården. Varje detalj är väl utvald och tillsammans möts de i en mycket tilltalande helhet. Ett kakel i vitt smälter snyggt in i den vita köksinredningen och de vackra beslagen skimrar trevligt upp mot det vita men harmoniserar samtidigt med den mjuka stilen som köket bär. Ett brädgolv med vackra fotlister knyter ihop den enhetliga miljön och hela rummet får rikligt med dagsljus när solen tittar in under eftermiddagen. Köket är fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, stor diskho, fläkt och diskmaskin. Här inryms en matplats för sex till åtta personer.
En detalj som verkligen utmärker köket är ett gammalt torparfönster som satts in mellan kök och vardagsrum. Ett handblåst glas sprider ett vackert ljus och ger en naturlig kontakt mellan rummen. Låt gästerna slå sig ner i vardagsrummet medan du tillagar maten i köket och låt samtalen pågå.

Vidare in i det trivsamma vardagsrummet. Här finns en nätt stuckatur som ramar in taket och som centrerat också bär en takrosett. Två stora fönster välkomnar ljuset och bjuder på, vad som kan vara föreningens trevligaste utsikt, en vacker lind och Masthuggskyrkan som tornar upp i kulisserna. Rummet är kvadratiskt lättmöblerat, har högt till tak och ger utrymme till både soffgrupp och matsalsbord. Under höst och vinter njuter man av spraket och värmen från kakelugnen och sommartid blir den ett smycke i sig. Väggarna går i en ljust grön ton. Ventilationsluckor i gjutjärn är ännu en fin detalj som återfinns här och i de båda sovrummen.

Intill vardagsrummet ligger det större sovrummet. Här finns gott om utrymme till både en stor säng, tillhörande sängmöbler och ytterligare förvaring- eller arbetsyta.Två stora fönster ger rikligt med ljus även här och en fungerande kakelugn förgyller även detta rum. Taket ramas in med en nättare stuckatur som också besitter en vacker takrosett. Väggarna är målade i en rofylld, ljusblå ton.

Det mindre sovrummet används idag som barnrum men passar givetvis utmärkt som arbets- eller gästrum. Även detta rum smyckas av höga fotlister, nätt stuckatur och brädgolv. Väggarna är målade i en ljus grågrön ton.

Badrummet är ännu ett resultat av en smakfull och genomtänkt renovering gjord 2013. Ett tidstypiskt vitt kakel med bröstlist möter ett Marrakech-klinkers i serien "Gerbera sommaräng". Här finns ett badkar, vägghängd wc, stort handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp och en inbyggd nisch för extra charm och förvaring. Golvvärme och dimmbara spotlights för extra komfort.

Välkomna till Brf Kolumbus beläget i en fastighet anno 1890 med en lång och speciell historia. Föreningens mysiga och speciella innergårdar med grönska, sittplatser och grillmöjligheter skapar en idyllisk och genuin känsla.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kolumbus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård.

Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad.

Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Renoveringar - Utförda och planerade

1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-07 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är precis ommålade. Gymmet är nyrenoverat och nyckel dit kvitteras ut från föreningen.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2015 Uppdatera låssystemen.
2014-2018 Fasad- och takmålning.
2015 Renovering av bastuavdelning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.

De planerade underhållen inom den närmsta tiden är:
I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer behöva brytas upp. Relining av de vertikala är påbörjad nu i januari 2020.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Fiberbredband via Alltele (100MB ingår i avgiften). Alltele erbjuder även TV via fiber mot extra kostnad.

Gemensamma utrymmen

De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.

Övrigt

För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 065 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband. Av den totala avgiften (4 065 kr) avser 3 511 kr månadsavgift och 554 kr obligatoriskt tillägg för bränsle.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,55593%
Andel av årsavgiften är
0,56588%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
98
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
69,5 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1897-1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
93

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kommendörsgatan 25H

Kommendörsgatan 25H,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Amiralitetsgatan 9A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 994 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Mors Backe 11
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 374 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-04-13 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna gatan 27
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  4 861 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!