Unik bostad i etage där gammalt möter nytt. Görs enkelt om till en trea.

Majorna, Göteborg

Kommendörsgatan 7a

På förhand
Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
2 760 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
49 kvm

Unik bostad i etage där gammalt möter nytt. Görs enkelt om till en trea.

Ett hem med smakfull kombination mellan traditionell charm och modern funktion. Låg avgift och balkong i härligt läge.Total golvyta ca 64 kvm.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss
Planlösning
Planlösning vindsvåning
Planlösning
Alternativ planskiss vind

Beskrivning

Beskrivning

Görs enkelt om till en trea. I det vackra Kommendörshuset som stod klart 1881 har man låtit restaurera och återskapa huset till bostäder. I denna unika bostad sker ett vackert möte mellan välbevarad charm, smakfulla materialval och modern funktion. Varje detalj är lika genomtänkt som väl utförd. Allt ifrån att plocka fram de tidstypiska detaljerna till det platsbyggda köket, signerat Taras Hallgren & Son samt det stilfulla badrummet med tvättmaskin och golvvärme. Genomgående hög kvalité, noga utvalda material och smarta lösningar. Här erbjuds du ett social och trevligt hem med stort kök och sovrum/ vardagsrum i botten samt inredd vind som ges möjlighet att dela av och få två sovrum.

Här bor du i en ytterst levande och sprudlande stadsdel. Med ett stort utbud av caféer, restauranger och mysiga butiker. Goda kommunikationer till både city och Göteborgs Skärgård samt härliga promenader i grönskande Slottsskogen eller Röda sten.

Interiör

Du välkomnas till denna härliga bostad via det vackra trapphuset. Ljus och trevlig hall möter dig med avhängningsmöjligheter direkt till höger. Här ifrån når du badrum, kök och vardagsrum. Vackert ljusa plankgolv och vita väggar är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram från hallen nås bostadens hjärta, det väl tilltagna köket. Smakfullt utförande där ljusgråa luckor möter en bänkskiva i trä. Här finns diskmaskin, kyl/ frys, spis samt fläkt. Detta väl tilltagna rum erbjuder plats för att stort matbord med plats för flera sittande gäster vid trevliga sammankomster.

Till vänster om hallen nås vardagsrum/ sovrum med plats för soffgrupp eller säng. Här ifrån nås bostadens balkong i härligt solläge och med lugnt läge mot gården.

Från hallen når du också bostadens badrum, även det väl genomtänkt och smakfullt renoverat. Här finns wc, handfat, dusch samt kombimaskin.

Från hallen tar du trappan upp till vindsplanet, praktiskt uppdelat med ljusinsläpp från två håll samt egen ingång från trapphuset. Här kan man enkelt sätta upp en vägg eller skjutvägg för att få två sovrum. Vackra plankgolv och vitmålade väggar även här.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 208:4

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kommendörshuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörshuset består av 18 st lägenheter samt två lokaler som uppfördes av Tapajos Fastighets AB och står klara och med första inflytt i juli 2019. Med stöd av byggnadsantikvarie Daniel Eriksson och Okidoki arkitekter har Kommendörshuset från 1881 genomgått en grundlig restaurering och återställande som anpassats efter husets karaktär. Allt har försökts bevaras så mycket som möjligt.

Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälden.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommendörshuset är byggt 1881 men har genomgått en omfattande restaurering och upprustning 2018/ 2019. Då ombyggnadskostnaderna överstiger 70% av byggkostnaderna ändras värdeåret till ombyggnadsåret.

Parkering

Föreningen har tillgång till 4 garageplatser för 900kr/mån. Parkering med uthyrning finns också i närliggande Icas garage, förvaltas av familjebostäder samt i ett garage vid Chapmans torg.

TV/bredband

Leverantör Telia. TV-paket Start från Telia ingår i avgiften. 10 kr obligatoriskt tillägg på avgiften är för Telia Öppen Fiber vilket betyder att huset är anslutet till fiber och att man därefter väljer själv vilken hastighet man vill betala för.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med hårdgjorda gångytor samt gräsmatta. Här kommer finnas planteringar, lekyta och grillplats, utekök samt ett härligt orangeri.

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelförråd beläget på gården.

Uteplats/balkong

Härlig balkong i bra solläge mot den mysiga gården.

Ombyggnad, Renoveringar

Tillbyggnadsår 2002/ 2018. Renoveringsår/ värdeår 2018/ 2019.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

TV/bredband

Till avgiften hör det ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/ mån för bredband.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 760 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Till avgiften hör det ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/ mån för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,571%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1203
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning (registrerad som 32 kvm)

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
250 kr
Övrigt
32 kr
Summa
282 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1881*
Uppvärmning
Fjärrvärme

* Renoveringsår/ värdeår 2018/2019

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Kommendörsgatan 7a

Kommendörsgatan 7a,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19D
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 892 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 21G
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 688 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 344 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 25
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 209 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredbergsgatan 3C
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  3 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 945 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!