Stor balkong och öppen planlösning

Majorna, Göteborg

Lotsgatan 17

På förhand
Pris
2 850 000 kr
Avgift
3 925 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor balkong och öppen planlösning

En ljus och modern lgh från 2002/2003 högt upp i huset. Här bor du i en lgh med vackert ljusinsläpp, rymd samt stor balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor och ljuvlig balkong. Lotsgatan 17 - Bjurfors
Stor och ljuvlig balkong
Gott om sol under dag samt kväll. Lotsgatan 17 - Bjurfors
Gott om sol under dag samt kväll
. Lotsgatan 17 - Bjurfors
. Lotsgatan 17 - Bjurfors
Stilfullt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Lotsgatan 17 - Bjurfors
Stilfullt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet
Den lummiga gården är en härlig plats att hänga på. Lotsgatan 17 - Bjurfors
Den lummiga gården är en härlig plats att hänga på

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Kontakta mäklare för möjlighet till förhandsvisning.

En ljus och modern bostad från 2002/2003 högt upp i huset. Här bor du i en lägenhet med gott om ljus o rymd samt stor balkong. Bostaden har stora fönsterpartier som skänker rikligt med ljus, via den öppna planlösningen sprids ljuset i hela hemmet. Ca 57 kvm, genomgående vackra ekparkettgolv. Stor och härlig balkong med nordvästläge mot mysig gård. Ett stort garderobsystem ger bra utrymme för förvaring. Detta är en trevlig och ljus bostad högt upp med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Mycket trevligt och populärt område med närhet till caféer, restaurang, mataffär och spårvagn.

Interiör

Rumsbeskrivning: Ljus och öppen hall som tar er vidare in mot kök, vardagsrum samt badrum. Väggarna har ljusa färger och golvet är belagt med klinker. Här finns plats för avhängning direkt till höger om entrén bakom stilrena spegeldörrar.

Köket är rymligt med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Matplatsen ligger i anslutning och rymmer 10- 12 personer och är placerad strax intill fönstret som vetter mot den lugna baksidan. Inredningen går i grått med vitt kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen består av spis, spisfläkt, Kyl/frys, ugn, inbyggd mikro och diskmaskin. Köket är integrerat med vardagsrummet.

Vardagsrummet är stort och rymligt med ljusa väggar och parkett av ek i original. Golvet är slipat och vitbetsat. Detta är ett härligt sällskapsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster som löper längs med hela kortsidan. Rummet rymmer både matsalsgrupp och soffdel. Här återfinns även bostadens stora balkong med eftermiddags och kvällssol. En underbar plats vår- och sommartid.

Sovrummet är likaså väl tilltaget med plats för stor dubbelsäng, sängbord samt mindre möbel. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Platsbyggd förvaring i form av rejält garderobsystem.

Badrummet är fräscht med helkaklade väggar i vitt med en bård och klinkerbelagt golv i en blå nyans. Här finns dusch, WC, tvättkommod samt tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme för extra komfort!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge nordväst.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Gothnet Fibernät som ska ge en hög hastighet och tillförlitighet.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 925 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,728%
Andel av årsavgiften är
1,73%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 850 000 kr
Lägenhetsnummer
308/1202
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm

* Våningsplan 3 av 4.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
230 kr
Försäkring
120 kr
Summa
350 kr

Detta är endast riktvärden.

Byggnadssätt

Byggår
2002

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89
Energideklarationsdatum
2009-11-05

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lotsgatan i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
43
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen och den tekniska av Hagwalls Fastighetsförvaltning. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med.

Inga större saker på gång. Föreningen utreder möjligheterna att bygga solceller och har sökt statligt stöd för detta och fått det beviljat. Detta kommer också innebära att föreningen isåfall går över till en gemensam elmätare men där varje medlem betalar för sin individuella förbrukning men att man delar på nätavgiften, vilket leder till en besparing för medlemmarna. Föreningen följer sin upprättade underhållsplan.
Ekonomin är väldigt god och inga avgiftshöjningar är gjorda på flera år och det finns inga beslutade avgiftshöjningar framöver heller. Som ett resultat av den goda ekonomin har föreningen tidigare haft avgiftsfria månader.

Parkering

I området tillämpas boendeparkering. För priser och områdessträckning, se Göteborgs stads hemsida.

TV/bredband

Ansluten till Kabel-TV, leverantör Com Hem. Fiber via Itux.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 20E
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Blåsutgatan 9A
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 139 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vantgatan 1A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 467 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna gatan 32
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 198 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67,4 kvm

  Visning: 2020-01-27 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kaptensgatan 6
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2020-01-30 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  4 861 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!