Högklassigt boende med två härliga balkonger och fantastiska vyer!

Majorna, Göteborg

Mors Backe 7

På förhand
Utgångspris
4 500 000 kr
Avgift
4 447 kr
Antal rum
2
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Högklassigt boende med två härliga balkonger och fantastiska vyer!

Högst upp i huset på en av Majornas mest attraktiva adresser erbjuds nu detta högklassiga boende med två insynsskyddade balkonger på vardera 12 kvm.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till ett boende utöver det vanliga!. Mors Backe 7 - Bjurfors
Varmt välkomna till ett boende utöver det vanliga!
Vyerna är slående vackra både dag som natt, sommar som vinter. Mors Backe 7 - Bjurfors
Vyerna är slående vackra både dag som natt, sommar som vinter
Balkongerna, på vardera 12 kvm, är insynsskyddade och ger er både förmiddags- samt eftermiddagssol. Mors Backe 7 - Bjurfors
Balkongerna, på vardera 12 kvm, är insynsskyddade och ger er både förmiddags- samt eftermiddagssol
Fönsterpartier i motsatta väderstreck gör att hemmet fullkomligt badar i ljus. Mors Backe 7 - Bjurfors
Fönsterpartier i motsatta väderstreck gör att hemmet fullkomligt badar i ljus
Balkongerna fungerar som extrarum under den varmare delen av året då soltimmarna är många. Mors Backe 7 - Bjurfors
Balkongerna fungerar som extrarum under den varmare delen av året då soltimmarna är många
Följ årstidernas skiftningar högt upp ovan träden. Mors Backe 7 - Bjurfors
Följ årstidernas skiftningar högt upp ovan träden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i gemytliga kvarter på en av Majornas mest attraktiva adresser välkomnas ni till denna fantastiska bostad. Här bidrar tystnaden och det påtagliga lugnet i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför eller via några minuters promenad genom omtyckta Slottsskogen. Ett ytterst kvalitativt boende i omskriven och välkänd fastighet. Husen uppfördes 2003 och präglas av högklassig design och vann därför också bemärkelsen "årets bostadshus" år 2005 genom Sveriges Arkitekter. Kök och bad präglas av stilrena materialval och planlösningen är ytterst yteffektiv. Tack vare bostadens gavelläge återfinns fönster i tre väderstreck och ljusinsläppet är slående generöst. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger er fri utsikt mot de båda balkongerna genom stora glaspartier vilka skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar. En perfekt plats att befinna sig på en nyårsafton när fyrverkerierna över staden lyser upp himlen och utsikten är storslagen. Balkongerna har båda insynsskyddande lägen och här kan ni njuta både av förmiddags- och kvällssol samt stjärnklara nätter. Från flertalet rum möts ni av en makalöst vacker utsikt, lika hänförande dag som kväll. Omtyckt förening med god ekonomi och kvalitativa attribut så som gästlägenhet och garageplatsmöjlighet. Varmt välkomna!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hissen tar er upp till våning 4/4 där ni välkomnas till denna trivsamma bostad. Här möts ni av en underbart ljus och en rymlig atmosfär. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning på väggarna och på golvet ligger en fin ekparkett. Hallen är rymlig och leder er vidare in mot det välkomnande köket.

Köket, signerat Marbodal, är av stilrent utförande med välutrustad maskinpark bestående av; kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och rostfri fläktkåpa. Mörka bänkskivor ackompanjeras av köksluckor omlackerade i ljusgrått och en praktisk köksö tillför en generös extra arbetsyta tillsammans med en andra diskho -en snygg och genomtänkt lösning. Matplatsen är givetvis placerad intill det tilltagna fönsterpartiet och ansluter till bostadens österbalkong. Vyn är slående vacker med Slottsskogen som fond. Balkongen fungerar som ett extrarum under den varmare delen av året då soltimmarna är många. Denna plats passar därför soldyrkare såväl som odlingsintresserade.

Från köket nås det trevliga vardagsrummet via en öppen planlösning. Här är lättmöblerat med plats för stor soffa samt tillhörande TV- möbel. Tack vare gavelläget och fönster i tre väderstreck fullkomligen badar lägenheten i ljus. Här återfinns dessutom bostadens andra balkong- mot väster. Här kan du njuta av solskenet från tidig eftermiddag till kväll och här finns gott om plats med både hängmatta och ett matbord med plats för 8 personer. Perfekt för långa middagar i ljumma sommarkvällar. Det fria insynsskyddade läget gör det extra trivsamt.

Avskilt, och i anslutning till vardagsrummet, nås det rogivande sovrummet som har fönster mot den lugna och tysta gården utanför. Förvaring erbjuds i form av en rejäl dubbelgarderob. Praktiskt och bekvämt! Även här är väggarna ljusa och på golvet finner du åter den fina ekparketten.

Badrummet är helkaklat i vitt med ljust klinkergolv i neutrala färger. Välutrustat med egen tvättstuga beståendes av kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt avlastningsyta för klädvård. Ovan sitter ett rejält badrumsskåp för praktisk förvaring. I övrigt finns här tvättställ med underskåp, wc, spegelskåp med belysning, handdukstork samt rymlig duschhörna, förberedd för badkar om så önskas.

Tillbaka vid hallen igen, återfinns bostadens rymliga walk in closet eller varför inte extra sovrum? Här har den ursprungliga planlösningen ändrats genom att innerväggen flyttats. Detta har skapat en extra yta vilket gör att detta utrymme sväljer det mesta i förvaringsväg.

Fakta

Uteplats/balkong

En generös balkong om ca 12 kvm med morgonsol i österläge och som nås via köket. Från den här balkongen har man en fantastisk utsikt över Slottsskogen och hela vägen bort mot Högsbo.
Den andra balkongen, även den ca 12 kvm, med utgång från vardagsrummet ligger i västerläge med skön kvällssol. Från båda balkongerna kan du njuta av en enastående utsikt och många soltimmar. Perfekt för mysiga grillmiddagar i goda vänners lag. Det höga fria läget gör balkongerna behagligt insynsskyddade.

Det är tillåtet att grilla med el eller gasol grill på balkongen. Markiser, insyn och vindskydd ska ha en gemensam utformning, kontakta styrelsen för närmare information.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: GothNet. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: GothNet.

Parkering

Brf Godhem har 66 bilplatser varav 45 är garageplatser och 21 är uteparkeringsplatser. Dessutom finns cykelrum och 2 motorcykelplatser. Man kan ansöka om plats genom föreningens hemsida www.brf-godhem.se.
Det finns fyra timmars gratis parkering längs med Ekedalsgatan för besökande gäster.

Månadsavgift

Avgift
4 447 kr

I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (basutbudet)

Ekonomi

Andel i föreningen
1,14069%
Andel av årsavgiften är
1,14081%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Dessa värden är endast riktvärden och kan ändras beroende på förbrukning och avtal.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
115
Energideklarationsdatum
2019-06-17

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Godhem
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I Majorna med Majvallen och Slottsskogen som närmaste granne ligger Godhemsberget och Mors Backe. Föreningen består av 3 byggnader med totalt 73 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens medlemmar erbjuds nyttja ett stort antal gemensamma platser såsom gästlägenhet, cykelförråd, uteplatser, bilgarage samt en härlig lekplats på gården med gungor, sandlåda och bänkar.

Spårvagnshållplats Majvallen ligger tre minuter promenad bort och här kan du ta elvans spårvagn direkt till city på 10 minuter. Du kan också snabbt och utan byte med spårvagnen ta dig till Saltholmen för vidare färd till Göteborgs södra skärgård.

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.
Marken som föreningens fastigheter står på är friköpt och påverkas således inte av förhöjd tomträttsavgäld. Avgiften har varit oförändrad sedan föreningen bildades.

Parkering

Garageplatserna kostar 880kr/mån. Parkeringsplatserna ute kostar 500kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV via Telenor. Lägenheten är uppkopplad till det öppna fibernätet iTUX. (www.itux.se).
I slutet av mars installerades ny utrustning för TV och bredband;
möjlighet att beställa bredband med hastighet upp till 1000 mbit/sek.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Lägenhetsnummer
372
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
77 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2003

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Mors Backe 7

Mors Backe 7,
414 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 059 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 217 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20E
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 309 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!