Högklassigt boende med två härliga balkonger och fantastiska vyer!

Majorna, Göteborg

Mors Backe 9

Budgivning pågår
Pris
5 695 000 kr
Avgift
5 796 kr
Antal rum
4
Boarea
105 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 6 525 000 kr

BudBudgivareDatumTid
6 525 000 krBudgivare 32019-10-1508:45
6 350 000 krBudgivare 42019-10-1418:22
6 250 000 krBudgivare 32019-10-1417:09
6 100 000 krBudgivare 12019-10-1414:12
6 050 000 krBudgivare 32019-10-1411:22
5 900 000 krBudgivare 12019-10-1410:59
5 850 000 krBudgivare 32019-10-1410:18
5 700 000 krBudgivare 22019-10-1410:04
5 695 000 krBudgivare 12019-10-1409:50

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högklassigt boende med två härliga balkonger och fantastiska vyer!

Högst upp i huset på en av Majornas mest attraktiva adresser erbjuds nu detta högklassiga boende med Två insynsskyddade balkonger.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Mors Backe 9. Mors Backe 9 - Bjurfors
Välkommen till Mors Backe 9
Fritt läge högst upp i huset. Mors Backe 9 - Bjurfors
Fritt läge högst upp i huset
Fantastisk vy och härligt solläge från en av två generösa balkonger. Mors Backe 9 - Bjurfors
Fantastisk vy och härligt solläge från en av två generösa balkonger
Praktiskt och funktionellt kök. Mors Backe 9 - Bjurfors
Praktiskt och funktionellt kök
Gott om arbetsyta och förvaring. Mors Backe 9 - Bjurfors
Gott om arbetsyta och förvaring
Stor matmöbel ryms med lätthet. Mors Backe 9 - Bjurfors
Stor matmöbel ryms med lätthet

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i ett gemytligt kvarter på en av Majornas mest attraktiva adresser välkomnas ni till denna fantastiska bostad. Här bidrar tystnaden och det påtagliga lugnet i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför eller via några minuters promenad genom omtyckta Slottsskogen. Ett ytterst kvalitativt boende i omskriven och välkänd fastighet. Husen uppfördes 2003 och präglas av högklassig design och vann därför också bemärkelsen "årets bostadshus" år 2005 genom Sveriges Arkitekter. Bostaden är socialt och modernt disponerad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Den öppna ytan skapar en fantastisk rymd och ett generöst ljusinsläpp till hela bostaden via de stora glaspartierna som vetter ut mot de båda balkongerna. Balkongerna har insynsskyddande lägen och här kan ni njuta både av morgon- och kvällssol samt stjärnklara nätter. Vidare erbjuds tre bra sovrum, ett badrum med egen tvättstuga samt en gästtoalett i nära anslutning till bostadens entré. Från flertalet rum möts ni av en makalöst vacker utsikt, lika hänförande dag som kväll. Omtyckt förening med god ekonomi som erbjuder medlemmarna både gästlägenhet och garageplatsmöjlighet. Varmt välkomna!

Interiör

Högst upp i huset välkomnas till denna familjevänliga bostad. Till höger i hallen hänger ni av er ytterkläderna och ställer era skor. Samtliga väggar är vita och golven är genomgående belagda med ekparkett. I direkt anslutning till entrén finner ni en praktisk gästtoalett utrustad med WC och handfat.

Från hallen nås också ett av bostadens tre sovrum. Här ryms säng och förvaringsmöbel och här finns en klädkammare för förvaring.

Vidare in i bostaden nås kök- och vardagsrum i en öppen och luftig planlösning. Det är en härlig sällskapsyta med stora inslag av ljuset och grönskan utanför. Ett trivsamt rum med många möbleringsalternativ och utgång till två stora balkonger ovan trädtopparna. Här finns gott om plats för odlingar och sköna utemöbler.

En köksö skapar en naturlig avgränsning mot matplatsen och vardagsrummet och blir också en social plats att umgås vid när middagen tillagas. Bänken består av laminat och här finns spis med häll samt en extra diskho. Köket är i övrigt smakfullt utformat med luckor av björk ovan vitt kakel och en snygg rostfri köksbänk. Invid fönstren får matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller bär ut frukosten till den anslutande balkongen med morgonsol. Kökets maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl och frys, varmluftsugn, spishäll och fläkt.

Från vardagsrummet nås en passage med två sovrum i vardera ände. Det större av de två sovrummen rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Här finns gott om förvaring i flera garderober.

Det mindre sovrummet erbjuder plats för säng samt arbetshörna och gott om förvaring via flertalet garderober.

Badrummet, där emellan, är utrustat med handfat med kommod och överhängande spegelskåp, wc, dusch med glasväggar samt tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Uteplats/balkong

Bostaden har tillgång till både en balkong med utsikt över Slottsskogen och en balkong med skön kvällssol. Båda är helt utan insyn och bjuder på härliga vyer över området och grönskan.

TV/bredband

Kabel-TV via Bredbandsbolaget

Lägenheten är uppkopplad till det öppna fibernätet iTUX. (www.itux.se).
I slutet av mars installerades ny utrustning för TV och bredband;
möjlighet att beställa bredband med hastighet upp till 1000 mbit/sek.

Parkering

Brf Godhem har 66 bilplatser varav 45 är garageplatser och 21 är uteparkeringsplatser. Dessutom finns cykelrum och 2 motorcykelplatser. Man kan ansöka om plats genom föreningens hemsida www.brf-godhem.se. Garaget kostar 900 kr/mån, p-plats 600 kr/mån. För besökande finns fyra timmars gratis parkering längs med Ekedalsgatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 796 kr

I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV (basutbudet)

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
5 695 000 kr
Lägenhetsnummer
271
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
105 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Godhem
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1168*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I Majorna med Majvallen och Slottsskogen som närmaste granne ligger Godhemsberget och Mors Backe. Föreningen består av 3 byggnader med totalt 73 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens medlemmar erbjuds nyttja ett stort antal gemensamma platser såsom gästlägenhet, cykelförråd, uteplatser, bilgarage samt en härlig lekplats på gården med gungor, sandlåda och bänkar.

Spårvagnshållplats Majvallen ligger tre minuter promenad bort och här kan du ta elvans spårvagn direkt till city på 10 minuter. Du kan också snabbt och utan byte med spårvagnen ta dig till Saltholmen för vidare färd till Göteborgs södra skärgård.

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.
Marken som föreningens fastigheter står på är friköpt och påverkas således inte av förhöjd tomträttsavgäld. Avgiften har varit oförändrad sedan föreningen bildades.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,48665%
Andel av årsavgiften är
1,48681%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Försäkring
203 kr
Summa
203 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
115

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Mors Backe 9

Mors Backe 9,
414 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  4 861 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2019-10-16 18.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 320 000 kr
  Månadsavgift
  4 867 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm