Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Majorna, Göteborg

Såggatan 20B

På förhand
Utgångspris
3 395 000 kr
Avgift
4 272 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
63,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Trivsam trea i fina landshövdingekvarter med grönskande gård. Två rum i fil med fint ljusinsläpp. Renoverat badrum och kök.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Såggatan 20 och Brf Eskulapius!. Såggatan 20B - Bjurfors
Varmt välkomna till Såggatan 20 och Brf Eskulapius!
Säljarnas sommarbild över gårdens grönska. Såggatan 20B - Bjurfors
Säljarnas sommarbild över gårdens grönska
. Såggatan 20B - Bjurfors
. Såggatan 20B - Bjurfors
. Såggatan 20B - Bjurfors
. Såggatan 20B - Bjurfors
På Koopmansgatan ligger det populära Franska bageriet. Såggatan 20B - Bjurfors
På Koopmansgatan ligger det populära Franska bageriet
I närheten ligger grönskande Söderlingska parken med härliga lek- och umgängesytor. Såggatan 20B - Bjurfors
I närheten ligger grönskande Söderlingska parken med härliga lek- och umgängesytor
Café Zenit är poppis hos Majorna-borna. Såggatan 20B - Bjurfors
Café Zenit är poppis hos Majorna-borna

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna återfinns denna mycket trivsamma trea. Bostaden två trappor upp erbjuder en bra planlösning och fint ljusinsläpp. Ett trevligt kök i tidstypisk stil. Vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och plats för både soffgrupp och matsalsmöbel, stort sovrum med hel garderobsvägg, mindre sovrum mot lugna innergården samt ett helkaklat badrum med dusch och förberett för tvättmaskin. Välskött och grönskande innergård med odlingslådor, utemöbler och grillplats. Föreningen förfogar över fyra stycken soliga och barnvänliga innergårdar. Här bor man i lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till spårvagn samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Interiör: Välkomna till Såggatan och denna trivsamma bostad som andas en ljus och luftig känsla. När ni kliver in i den trevliga hallen kan ni hänga av er till både vänster och höger för att sedan ta er vidare in i hemmet. En ekparkett klär golvet och väggarna i hallen är tapetserade i en ljus, mönstrad tapet signerad Emma von Brömssen.

Bostadens kök är ombonat med grå inredning med tidstypiska beslag. Vitt kakel ovan den mörka bänkskivan blir en fin kontrast. Bra förvaringsmöjligheter finns i det som tidigare var ett originalskafferi, men som nu på ett fint sätt byggts om och skapat mer förvaring. Den maskinella utrustningen består av spishäll med varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys. I köket ryms även en ett matbord för mysiga frukoststunder. Ekparkett på golvet och en ljus tapet klär väggarna.

Vidare in i det rymliga vardagsrummet. De härliga sällskapsytorna badar i ljus som strömmar in från två stora fönster. Ekparketten och de ljusgrå tapetserade väggarna utgör en klassisk bas att inreda utefter. Här får ni plats med soffa med tillhörande möbler, matsalsmöbel och läshörna.

Innanför vardagsrummet når ni det stora sovrummet som är harmoniskt inrett där ljusgrå väggar möter en ljusgrå fondtapet i diskret mönster. Här har ni plats med dubbelsäng och en stor skjutdörrsgarderob tar hand om klädförvaringen. Två fönster ger ett behagligt ljus. Golvet pryds av en ekparkett.

Det mindre sovrummet är ett perfekt barn- eller arbetsrum med fönster mot den lugna innergården. Väggarna är nytapetserade i en mönstrad tapet och på golvet ligger ett gråmålat brädgolv. Här sover ni ostört mot innergårdens grönska.

Badrummet är ett resultat av en smakfull renovering där schackrutigt klinkers möter vitt kakel med svarta fogar i halvstensförband. Här finns wc, handfat med ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch. För extra komfort finns här givetvis golvvärme samt att det är förberett för tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eskulapius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 99 lägenheter och 4 lokaler som förvaltas av Riksbyggen. Brf Eskulapius är en trevlig förening med fyra till fem mysiga gårdar som erbjuder grillplatser med utemöbler. Här finns även två lekplatser.

De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, snickarbod, bastu och övernattningslägenhet. Tvättstugorna får användas alla dagar i veckan mellan 07- 23.

För mer information besök gärna föreningens hemsida; www.eskulapius.se.

Föreningens ekonomi

Vid årsskiftet 2018/2019 sänkte föreningen kapitaldelen av avgiften med nästan 7 %.

Inför 2017 beslutade styrelsen att höja driftavgiften med 10%. Kapitalavgiften sänktes med 5% medan bränsleavgift och avgift för fiberLAN ligger kvar på samma nivå som tidigare. Att de höjde driftavgiften beror på en allmän kostnadsökning samt att föreningen historiskt sett har haft en låg driftsavgift i föreningen. Nu tas ett första steg för att hamna i bättre nivå. De gynnsamma ränteläget gör att de kunde sänka kapitalavgiften lite för att kompensera driftshöjningen.

Det finns möjlighet att strimla lånen för att få ner avgiften, detta beslutas om vartannat år. Läs mer på föreningens hemsida www.eskulapius.se under strimlade lån, där även beräkning kan göras på vad månadskostnaden blir efter ett kapitaltillskott.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2018 - Utemiljön/gårdarna
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Låssystem renoverades och delar av värmepumpsanläggningen byttes.
2011-2015 Renovering av samtliga fasader
2012- Tvättstuga och bastu
2012- Målning av fasader
2011- Spolning av avloppsstammar
2009- Energieffektiviserades värmepumparna samt ventilationssystemet.
1990- Totalrenovering och delvis nybyggnation av fastigheterna genomfördes

Kommande renoveringar:
Föreningen har planer på att bygga om två av tvättstugorna på mittengården till lägenheter och göra om andra ej använda utrymmen till nya tvättstugor. Detta för att stärka ekonomin ytterligare vid försäljning av lägenheterna.
Fortsatt renovering av trapphus som påbörjades 2017.

2020 -Renovering yttertak

TV/bredband

Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem.

Övrigt

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lättillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiznights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringsår 1990.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 272 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Månadsavgiften (3375 kr) är indelad i två delar: avgift 2434 kr och bostad/ kapital 941 kr. Varav obligatorisk tillägg 897 kr (643 kr för värme/ bränsle och 254 kr för kabel-TV, bredband och datakostnader).Total månadsavgift 4272 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,99409%
Andel av årsavgiften är
0,20878%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
58
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
63,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
136
Energideklarationsdatum
2008-12-18

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Såggatan 20B

Såggatan 20B,
414 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chapmansgatan 4
  Utgångspris
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 142 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 023 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!