Majorna, Göteborg

Såggatan 20E

På förhand
Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
5 309 kr
Antal rum
4
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Välplanerad och smakfullt renoverad fyra med bra planlösning i hjärtat av Majorna. Generösa umgängesytor samt hiss och balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Såggatan 20E!. Såggatan 20E - Bjurfors
Varmt välkomna till Såggatan 20E!
Välskött och grönskande innergård. Såggatan 20E - Bjurfors
Välskött och grönskande innergård
På vår- och sommartid blommar föreningens innergårdar för fullt. Såggatan 20E - Bjurfors
På vår- och sommartid blommar föreningens innergårdar för fullt
I föreningen finns övernattningslägenhet, bastu, snickarrum och flera tvättstugor. Såggatan 20E - Bjurfors
I föreningen finns övernattningslägenhet, bastu, snickarrum och flera tvättstugor
Interiörbild. Såggatan 20E - Bjurfors
. Såggatan 20E - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en rymlig fyra i hjärtat av Majorna. Här bor ni i en stor trivsam lägenhet och är en del av en fin gemenskap i en trevlig förening med blomstrande innergård och välskötta fastigheter. Bostadens tilltagna yta ger gott om plats för umgänge utan att störa varandra eller grannarna. Det smakfulla köket i tidsenlig stil med full maskinell utrustning har bra med arbetsytor och förvaring. Intill ligger matplatsdelen som rymmer matplats för många. Via två pardörrar ligger vardagsrummet som med sitt burspråk välkomnar ljuset på ett härligt sätt. Tre bra sovrum som med hemmets gårdsläge gör att ni sover ostört om natten. Både badrum och gäst-wc ger mer komfort. Till all denna funktion kan ni addera ett tyst och ostört gårdsläge samt en stor balkong.

Välskött och grönskande innergård med utemöbler och grillplats. Hiss finns och tvättstugan är praktiskt belägen i samma hus. Föreningen förfogar över fyra stycken soliga och barnvänliga innergårdar. Här bor man i lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till spårvagn samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Interiör: Från Eskulapius grönskande innergård tar ni hissen till våning 2 i detta gårdshus och välkomnas in i denna härliga fyra. Hallen är välkomnande och här finns avhängning direkt till vänster samt ytterligare förvaring i två garderober till vänster. Golvet kläs av ett praktiskt klinkergolv i grått med underliggande golvvärme, och väggarna är vitmålade.

Till höger nås hemmets fina kök. Vitmålade väggar och trägolv. Smakfullt renoverat i tidsenlig stil där spårade luckor i en varm gråbeige ton, med tidstypiska beslag, möter ett vitt kakel ovan arbetsbänken i ek. Arbetsdelen rymmer rikligt med förvaring och arbetsytorna är goda. Till vänster öppnar köket upp sig i en matplatsdel för 6-8 personer. Det stora fönstret välkomnar ljuset.

Från köket nås också bostadens väl tilltagna balkong. Här ryms stor sittgrupp och odlingar enkelt. Ni blickar ut över en av föreningens mysiga innergårdar.

Via både hall och matsalsdelens glasade pardörrar nås vardagsrummet. Ett stort och rymligt rum med plats för både soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Burspråket skänker karaktär och ljus till bostaden. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av vitpigmenterad ekparkett.

Det stora sovrummet nås från hallen och rymmer både dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en grå ton.

Sovrum nummer två disponeras som barnrum. Rummets vinklar skänker karaktär och ljuset bjuds in via den glasade balkongdörren som finns här. Trägolv och målade väggar i en harmoniskt grön ton.

Det tredje sovrummet ligger också intill vardagsrummet och passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Här är väggarna nymålade i en dovt blekrosa ton.

Det stora badrummet nås från hallen och är helkaklat i klassiska färgval där vitt kakel möter mörkgrå klinkers med golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt badkar.

Gäst-wcn ligger också i hallen och rymmer wc och handfat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 312:18

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
5 309 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (5 309 kr) avser 4 190 kr månadsavgift drift, 953 månadsavgift kapital och 166 kr obligatoriskt tillägg för TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,21025%
Andel av årsavgiften är
1,18987%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
39
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
85 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1990
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-05-03

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eskulapius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 99 lägenheter och 4 lokaler som förvaltas av Riksbyggen. Brf Eskulapius är en trevlig förening med flera mysiga gårdar som erbjuder grillplatser med utemöbler. Här finns även två lekplatser.

De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, snickarbod, bastu och övernattningslägenhet. Tvättstugorna får användas alla dagar i veckan mellan 07- 23

För mer information besök gärna föreningens hemsida; www.eskulapius.se.

Föreningens ekonomi

Det finns möjlighet att göra kapitaltillskott för att få ner kapitalavgiften, detta beslutas om vartannat år. Läs mer på föreningens hemsida www.eskulapius.se under frivilligt kapitaltillskott, där även beräkning kan göras på vad månadskostnaden blir efter ett kapitaltillskott.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan som de följer och den utvärderas eftersom.

Utförda renoveringar:
2020 - Renovering av yttertak, renovering av nuvarande föreningslokal.
2019 - Avslutande renovering av trapphus
2019 - Renovering av tvättstugorna på Såggatan 20
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2018 - Upprustning av utemiljö/gårdar
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar
1990- Totalrenovering och delvis nybyggnation av fastigheterna genomfördes

Föreningen sålde under 2019 råyta på ca 100 kvm till ett företag för ombildning till två nya lägenheter. Samtidigt byggs en ny modern tvättstuga och ett nytt övernattningsrum. Försäljningen av råytan gav ett bra kapitaltillskott till föreningen och finansierar således den nya tvättstugan, övernattningsrummet samt renoveringen av föreningslokalen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem 250/100.

Övrigt

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lättillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiznights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Såggatan 20E

Såggatan 20E,
414 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Gatan 33
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 747 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Seglaregatan 26
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 916 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  70 kvm / 4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 5
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  5 504 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vingagatan 6A
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 217 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!