Ljus gavellägenhet om 2 rok i mysiga Majorna!

Majorna, Göteborg

Såggatan 71B

På förhand
Avgift
3 480 kr
Antal rum
2
Boarea
59,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus gavellägenhet om 2 rok i mysiga Majorna!

Charmig landshövdingstvåa i hjärtat av Majorna. Trevlig förening med grönskande innergård samt gemensamma odlingslotter för den med gröna fingrar.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Såggatan 71B - Bjurfors
Varmt välkommen till Såggatan 71 B!. Såggatan 71B - Bjurfors
Varmt välkommen till Såggatan 71 B!
Bostadens balkong i härligt solläge. Såggatan 71B - Bjurfors
Bostadens balkong i härligt solläge
Föreningens innergård är en grönskande oas. Såggatan 71B - Bjurfors
Föreningens innergård är en grönskande oas
Här finns utemöbler, grill och på andra sidan huset möjlighet till odlingslott. Såggatan 71B - Bjurfors
Här finns utemöbler, grill och på andra sidan huset möjlighet till odlingslott
. Såggatan 71B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till grönskande områden vid toppen på Såggatan, här hittar ni en charmig 2:a i detta landshövdingshus anno 1934. En halv trappa upp erbjuds detta välplanerade hem med fönster åt två väderstreck som skänker bostaden rikligt med ljus. Bostaden disponerar en hall med goda förvaringsmöjligheter, kök i vita toner med matplats intill fönstret, vardagsrum med utgång till balkongen som också leder vidare till föreningens trädgård. Ett rymligt sovrum med hel garderobsvägg samt ett helkaklat badrum i stilrena färger.

Här blir ni en del av en fin gemenskap och får ta del av gemensamma utemöbler, grill och möjlighet till odlingslott finns. Här bor ni mitt i Majorna i ett ostört läge och med mysiga kvarter utanför porten, samt endast ett stenkast från Slottsskogen. Underbart boende i kvarter med lång historia! Nära till skolor, livsmedelsaffär och spårvagnen från Majvallen tar er vidare in till stan eller ut till kusten.

Interiör

Interiör:: Välkommen till detta tysta, rofyllda och historiska kvarter, där stadens brus och puls ligger på bekvämt gångavstånd. I närområdet lockar ett rikt café- och restaurangutbud. Vare sig man vill ta en promenad i Slottsskogen och Botaniska trädgården eller ta sig till Linnéområdets rika utbud av nöjen, caféer och restauranger ligger denna bostad i ett ypperligt läge.

En halv trappa upp når ni hallen som inrymmer avhängning direkt till vänster, garderob till höger och plats för en mindre hallmöbel för den som önskar. Hallen leder vidare in till bostadens kök och vardagsrum.

Köket går i ljusa toner med gott om arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och fläkt. Här ryms även en matplats för ca 4 personer och i fönstret intill letar morgonsolens strålar sig fram medan man ser ut över grönskan utanför.

Vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta. Här inryms soffa med tillhörande möblemang men även matplats, för den som önskar. Golvet pryds av vackert trägolv som bryter av snyggt mot de ljusa väggarna. Med högt i tak och fönster åt två håll upplevs en härlig känsla av rymd och charm.

Från vardagsrummet nås sovrummet. Ett väldisponerat sovrum med en hel garderobsvägg till höger som rymmer gott om förvaring. Gott om utrymme för stor säng med tillhörande sängmöblemang och extra förvaring om så önskas. Här sover man rofyllt med fågelkvitter utanför altandörren, som leder ut till balkongen i härligt solläge. Några trappsteg ner hittar ni föreningens gemensamma odlingslotter och trädgård som medlemmarna kan nyttja.

Badrummet nås från hallen. Med hög standard har badrummet inretts med stilrena material- och färgval. Kaklade väggar i vitt bryter av mot det gråa klinkergolvet. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat samt spegelskåp.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats i öster där ni kan njuta av morgonkaffet i solen.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. Utanför huset finns två timmars gratis parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 480 kr

inkl värme, vatten, kabel-TV. Tillkommer 110 kr i obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,86951%
Andel av årsavgiften är
4,8689%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59,9 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vinga 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vinga 4 är vackert beläget i gemytliga Majorna med sina grönskande omgivningar. Föreningen består av 20 st. bostadsrätter fördelat enligt följande: 9 st 1 rok, 3 st 2 rok, 3 st 3 rok, 4 st 4 rok och 1 st 5 rok.

I samband med att Paternosterkyrkan byggdes om till förskola besiktigades huset. Ingen påverkan på fastigheten hittades.

Inga planerade avgiftshöjningar enligt styrelsen, 2020-01-20.

Renoveringar - Utförda och planerade

1987 byttes föreningens samtliga rörstammar.
2014 gjordes en omfattande förbättringsarbeten på fastigheten. Då renoverades fasader, fönster samt en bit av taket. Samt så byggde man ny cykelförvaring.
2016 Införskaffade ny värmepump
2018 Renovering av gården

Se årsredovisning för övriga åtgärder.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband. Leverantör: Com Hem. 10 MB bredband ingår i månadsavgiften. I avgiften ingår dessutom abonnemang för telefoni, även det via ComHem. Samtalstaxa tillkommer.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns gemensamhetsanläggningar så som bastu, snickarbod, tvättstuga och samlingslokal.

Övrigt

Föreningen har två gemensamma städdagar under året för underhåll. Varje lägenhet har också två städveckor per år för skötsel av gård och gemensamma utrymmen. Trappstädningen sköts av lägenhetsinnehavarna i respektive trappuppgång enligt ett rullande schema.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Såggatan 71B

Såggatan 71B,
414 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Blåsutgatan 9C
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 139 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-03-05 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Haråsgatan 15
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 283 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-03-01 11.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Gröna gatan 29
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2020-02-23 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 460 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2020-03-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  4 861 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12 B
  Månadsavgift
  5 114 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!