Mysig och välplanerad tvåa i välskött förening

Majorna, Göteborg

Stenklevsgatan 1 A

Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
2 439 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
46 kvm

Visning

 • söndag 17/11, KL 13:15 - 13:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Mysig och välplanerad tvåa i välskött förening

Välkommen till en optimalt planerad tvåa med perfekt läge ett stenkast från Slottsskogen. Välskött förening med låga avgifter.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till dessa väldisponerade kvadratmetrar på Stenklevsgatan!. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors
Välkomna till dessa väldisponerade kvadratmetrar på Stenklevsgatan!
Utvald detaljbild. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors
Tack vare genomgångsläget flödar ljuset in från två håll. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors
Tack vare genomgångsläget flödar ljuset in från två håll
Genomgående ljusa ytskikt gör det enkelt att inreda. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors
Genomgående ljusa ytskikt gör det enkelt att inreda
Den vackra parketten löper tröskellöst från hall till vardagsrum. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors
Den vackra parketten löper tröskellöst från hall till vardagsrum
. Stenklevsgatan 1 A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en trivsam genomgångstvåa på rofyllda Stenklevsgatan. Bostaden erbjuder fina sällskapsytor i ett stort vardagsrum med plats för större matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Trivsamt kök med plats för matbord intill fönstret. Sovrummet, som vetter mot grönskan utanför, har plats för såväl dubbelsäng som förvaringslösningar. Badrum med dusch.

Majorna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älv inloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen, ett stenkast bort, leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och skärgården åt andra hållet. Varmt välkomna!

Interiör

Rumsbeskrivning: På en lugn och rofylld gata, med direkt närhet till goda kommunikationer in mot stan nedanför backen, är denna väldisponerade tvåa belägen.

Välkommen in i en inbjudande hall med vita väggar och vackert parkettgolv som tröskelfritt löper vidare in till vardagsrummet. Takhöjden på 2,60 m gör att bostaden upplevs rymligare. Här finns plats för möblering, samt goda avhängningsmöjligheter. Hallen är lägenhetens nav - härifrån når du bostadens alla rum.

Till höger i hallen kommer du in i det hemtrevliga köket. Luckorna är ljusa och den praktiska arbetsbänken är i lättrengjort rostfritt stål. Ovanför sitter vitt kakel. Köket är välplanerat och har goda förvaringsmöjligheter. En generös matplats vid fönstret bjuder in till umgänge och trevliga middagar. Utrustningen består av hällspis med ugn, spisfläkt samt kyl/frys. Väggarna är går i en ljust grå mönstrad tapet, och på golvet ligger en gråmelerad linoleummatta.

Vi går vidare till vardagsrummet där du möts av ljuset från stora fönster. På golvet ligger en vacker ekparkett som ramas in av de ljust grå väggarna. Att planlösningen är genomgående och släpper in ljus från två håll gör att det känns öppet och stort. Ett mysigt rum perfekt för hemmakvällar i soffan.

Det rofyllda sovrummet ligger i ett lugnt och tyst läge. Här får man gott om plats för såväl dubbelsäng som ytterligare möbler för förvaring om så önskas. De ljust grå väggarna bryts av med en dovt mönstrad, tapetserad vägg. På golvet ligger en plastmatta.

Badrummet är praktiskt och ljust färgsatt med kaklade väggar och våtrumsmatta i ljusblått. Här finns dusch, toalett och handfat samt spegelskåp och handdukstork. Egen förvaring i form av hylla eller skåp ryms också.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stenklevsgatan 1 i Majorna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Stenklevsgatan 1 i Majorna bildades 2008 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i den attraktiva stadsdelen Majorna i Göteborg. Huset stod klart 1938, och i föreningen finns det sammanlagt 27 lägenheter varav 1 är hyresrätt vilket är en dold intäkt för föreningen.

Föreningens ekonomi är att anses stabil. Avgifterna har inte höjts på 10 år. Inga avgiftshöjningar är planerade i nuläget men då räntorna är påväg upp kan mindre höjning framöver bli aktuell. Tack vare den goda ekonomin hade föreningen en avgiftsfri månad i december 2015 och 2016. Ett lån på 4,5 av totala 7,1 miljoner från 19-01-28 har fått mycket väsentligt sänkt ränta, från 4,85 till 1.25 %.

Fastigheten i mycket gott skick och inga större saker är på gång i övrigt.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:
Nyligen har hissen renoverats. 1992 utfördes bland annat stambyte av avloppsstammar och el. Samma år renoverades tak, grund, fasad, fönster, trappuppgångar och balkonger byggdes.

Denna information är lämnad av styrelsen i brf Stenklevsgatan 1 i Majorna.

Parkering

Föreningen har 9 p-platser. Kostnad 300 kr/mån. Separat kö till dessa (1 i kö 2019-03-02) .

TV/bredband

Leverantör: Com Hem.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även cykel- och barnvagnsförråd, hobbyrum, tvättstuga med torkrum i A-uppgången samt gemensamma utemöbler.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Ombyggnad, Renoveringar

1992 utfördes bl.a. stambyte av avloppsstammar och el. Samma år renoverades tak, grund, fasad, fönster, trappuppgångar och balkonger byggdes.

Parkering

Föreningen har 9 p-platser. Kostnad 300 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 439 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
3,14%
Andel av årsavgiften är
3,14063%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
01102
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46 kvm

* Våningsplan 1 av 3.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1938

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Stenklevsgatan 1 A

Stenklevsgatan 1 A,
414 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 878 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Lotsgatan 9
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 202 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Mors Backe 1
  Pris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 839 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 15
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 375 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!