Vacker sekelskiftesbostad där charm möter funktion

Majorna, Göteborg

Timmermansgatan 8

På förhand
Utgångspris
3 700 000 kr
Avgift
4 624 kr
Antal rum
2,5
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Vacker sekelskiftesbostad där charm möter funktion

Sekelskiftescharm med vackra och välbevarade detaljer, renoverat kök och badrum. Hiss och gemensam terrass.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till ljuva Timmermansgatan 8. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Välkommen till ljuva Timmermansgatan 8
Där charm möter funktion. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Där charm möter funktion
Bostaden smyckas av vackra detaljer. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Bostaden smyckas av vackra detaljer
. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Ett fantastiskt ljusinsläpp präglar detta hem. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Ett fantastiskt ljusinsläpp präglar detta hem

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Där Göteborgs längsta och kortaste gata möts välkomnas ni till detta pampiga och vackra hem. Charmen och de tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och skapar ett smakfullt möte med den moderna funktionen i kök och bad. Den väl tilltagna takhöjden ger en rymlig och luftig känsla samt ger ljuset från de generösa fönsterpartierna fritt spelrum i hemmet. Ett praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsyta där du når vidare ut till balkongen i härligt solläge. Här har man också delat av för ett extra sovrum med plats för mindre säng alternativt arbetshörna. Ett stort sovrum med vacker kakelugn och platsbyggda garderober samt ett generöst vardagsrum som andas sekelskifte där en vacker stuckatur ramar in rummet och knyts samman med en bevarad takrosett. Helkaklat badrum med badkar.
Här bor du i ett levande område med trevliga restauranger och mysiga promenadstråk alldeles runt husknuten. Goda kommunikationer tar dig snabbt in till stan såväl som ut mot skärgården.

Interiör

Kliv in i trapphuset och möts av den vackra sekelskiftesmiljön. På andra våningen, via den praktfulla stentrappan, alternativt hissen, når du detta härliga hem.

Redan i hallen slås ni av det ljus och rymd som präglar hemmet, tack vare nästan tre meter i takhöjd och generösa fönsterpartier. Här finns möjlighet att hänga av sig ytterkläderna direkt till vänster och plats finns för hallmöbel. Från hallen når du samtliga utrymmen i bostaden.

Till vänster finner ni det påtagligt vackra vardagsrummet som smyckas av underbar stuckatur och en praktfull takrosett. Två stora fönster med djupa fönsternischer ger ljuset gott om spelrum, och tillsammans med den generösa takhöjden, skapas en härlig atmosfär och rymd. Detta lättmöblerade rum ger utrymme för både en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp. Vacker fiskbensparkett möter vitmålade väggar.

Via vackra pardörrar tas ni vidare från vardagsrummet till det praktiska köket. Här skapas ett smakfullt möte mellan välbevarad charm och det praktiska i den moderna arbetsdelen. Köksinredningen går i tidlöst vitt och bryts av med en mörk arbetsbänk. Gott om förvaring finns i de höga skåpen. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis samt fläkt. Matplats för 2-4 sittande ryms här. Den vackra fiskbensparketten löper vidare in i köket.

Från köket når ni ut på den härliga balkongen med plats för sittgrupp och odlingar.

I köket har man låtit bygga en praktiskt sovrumsdel som med fördel används som barnrum eller arbetsrum. Ett fönster finns för naturligt ljusinsläpp och ena väggen går i ett industriellt utförande med glas mot köket. Här ryms en mindre säng eller arbetshörna.

Rakt fram från hallen nås det väl tilltagna och rofyllda sovrummet som vetter åt lugn återvädnsgata. Härligt ljusinsläpp från två stora fönster skapar här en harmonisk känsla. Brädgolvet möter här väggar målade i en behaglig greige ton. Här finns en vacker kakelugn som ett unikt smycke för rummet. Man har låtit bygga en praktisk förvaringslösning runt sängen och plats finns för ytterligare förvaring.

Det helkaklade badrummet nås från hallen och har vita kakelväggar och grönvitrutigt klinkergolv. Här finns handfat samt spegelskåp, badkar och wc.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Timmermannen 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Den vackra fastigheten på Timmermansgatan 8 uppfördes 1905. Brf Timmermannen innefattar 18 lägenheter och 2 kommersiella lokaler. Omsorgsfull förening som är mån om att bevara husets karaktär. Föreningen förvärvade huset och tomten 2005.

Ekonomisk och- teknisk förvaltnings sköts av Revisorsringen respektive Novo Fastighets & Förvaltning.

Utförda/kommande renoveringar:
ROT- renovering 1991
Fönsterbyte (våning 6), takmålning samt byte av lås 2006
Rensning innerkanaler samt OVK- besiktning 2007
Luftning med ventiler på tornets utsida 2008
Byte/målning träpanel gårdsfasad tvättstuga 2009
Lagning, tvätt och målning putsfasad bottenvåning gatusida 2009
Stamspolning 2010
Renovering fasad 2011
Karmbyte till underhållsfria fönster och målning av balkongdörrar och räcken 2012
Fönsterbyte till treglasfönster i tidstypisk stil (våning 1-5) 2015
Reparation och läggning av kalksten i entrén 2016
Nya tvättmaskiner i tvättstuga 2016
Ny torktumlare och mangel i tvättstuga 2017
Ommålning trapphus 2020, med ådermålning

Föreningen har en trevlig uteplats på insidan av fastigheten. I övrigt finns det ett cykelrum och en tvättstuga med torkrum.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia (fiber 100 mBit) och Com Hem ADSL.
Bredband. Leverantör: som ovan

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd

Månadsavgift

Avgift
4 624 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
4,74%
Andel av årsavgiften är
4,74%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 700 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
76 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1905
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Timmermansgatan 8

Timmermansgatan 8,
41455 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-21 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 1
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 480 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 059 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!