Ljus och välplanerad gaveltrea med balkong i populära Majorna!

Majorna, Göteborg

Toppsegelsgatan 25

På förhand
Utgångspris
3 700 000 kr
Avgift
4 209 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
64 kvm

Ljus och välplanerad gaveltrea med balkong i populära Majorna!

I hjärtat av Majorna finns denna ljusa och välplanerade gaveltrea med stor balkong. Generösa ytor och fina funkisdetaljer. Möjlighet till garageplats.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen, sol från förmiddag till en bit in på kvällen. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen, sol från förmiddag till en bit in på kvällen
Från fönstret ovan arbetsbänken har ni utsikt ända bort till Sjömanshustrun. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
Från fönstret ovan arbetsbänken har ni utsikt ända bort till Sjömanshustrun
Badrummet är helkaklat i samband med föreningens stambyte och går i klassiska färger. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
Badrummet är helkaklat i samband med föreningens stambyte och går i klassiska färger
Toppsegelsgatan är en liten gömd pärla i hjärtat av Majorna. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
Toppsegelsgatan är en liten gömd pärla i hjärtat av Majorna
På baksidan av huset finns uteplats med grillmöjligheter. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
På baksidan av huset finns uteplats med grillmöjligheter
Välkomna!. Toppsegelsgatan 25 - Bjurfors
Välkomna!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Majorna återfinns denna mycket välplanerade gaveltrea med stor balkong mot den grönskande omgivningen. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket bra planlösning. Tidstypiska detaljer från 50-talet som djupa fönsterbänkar i marmor, vacker fiskbensparkett samt högt i tak präglar bostaden. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck. Härifrån nås även den rymliga balkongen där ni njuter av sol från förmiddag till en bit in på kvällen. Det lugna läget mot grönskan bakom gör det här till en egen oas. Ibland får ni sällskap av rådjuren som hälsar på uppepå berget. Smakfullt kök med gott om förvaringsmöjligheter och matplats för 4-6 personer. Två bra sovrum varav det större med gott om förvaringsutrymmen. Helkaklat badrum med vädringsfönster. Goda möjligheter till p-plats/garageplats finns. Mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Här bor man med ett lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Rumsbeskrivning: Två trappor upp välkomnas ni in i detta härliga hem. Ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare gavelfönster och en härlig takhöjd.

Hallen är väl tilltagen och bjuder på gott om förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob och en klädkammare med Elfa-system. Krokar för avhängning hittar ni direkt till vänster. Väggarna pryds av en mönstrad William Morris-tapet i röda toner. På golvet ligger en originalparkett i ek. Från hallen når ni bostadens samtliga rum.

Vardagsrummet har ett rikligt ljusinsläpp tack vare gavelfönstren som finns här. Detta är ett rum som bjuder in till umgänge och gemenskap. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel, matsalsbord och bokhylla eller arbetsplats om så önskas. Härifrån nås bostadens balkong. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och fiskbensparketten i original kommer för alltid vara hemmets vackraste möbel. De djupa fönsterbänkarna i sten är en annan fin detalj från husets byggår.

Balkongen har ett ljuvligt läge mot grönskan utanför. Helt skyddad från insyn, med utsikt mot berget där rådjuren hälsar på och föreningens grönskande baksida. Här finns plats för både bord, stolar och odling om så önskas. Sol har ni från förmiddagen till en bit in på kvällen.

Även i köket hittar ni gavelfönster åt två väderstreck. Från det ena har ni en fin utsikt över Majornas takåsar och med Sjömanshustrun som pricken över i:t. Vid det andra fönstret har matbordet för 4-6 personer sin givna plats Ovan bänkskivan i klassiska virrvarrmönstret sitter ett vitt kakel. Övrig utrustning i köket är spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys (2016) med överskåp förberett för mikro. Här finns bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter i två högskåp.

Det stora sovrummet ligger mot baksidan och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns två inbyggda garderober ger extra förvaring. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger ekparkett. Detta rum nås både från hall och vardagsrum.

Det andra sovrummet går delvis i grönt och delvis i vitt med ekparkett på golvet. Idag används det som barnrum med det går givetvis lika bra att använda som arbets- eller gästrum. Liksom i köket har ni härifrån ett högt och fritt läge mot omgivningarna utanför.

Badrummet är helkaklat i samband med föreningens stambyte och går i klassiska färger. Ett klinkergolv i blå mosaik och kaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med ovanhängande spegelskåp, badkar och handdukstork. Ett fönster skänker ljus och möjliggör vädring.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 209 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (4 209 kr) avser 4003 kr månadsavgift och 206 kr obligatoriskt tillägg för Kabel-TV och Bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,25827%
Andel av årsavgiften är
5,1853%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 700 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
64 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 62.5 kvm i föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
275 kr
Försäkring
183 kr
Summa
458 kr

Detta är endast rikvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1955
Uppvärmning
Fjärrvärme.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
136
Energideklarationsdatum
2018-04-15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Minnet nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Minnet nr 7 är vackert beläget i gemytliga Majorna med sina grönskande omgivningar. Föreningen består av 24 bostadsrätter fördelat enligt följande: 6 st 1 rok, 12 st 2 rok, 6 st 3 rok. Fastigheten bebyggdes 1955 och består av 1 flerbostadshus högst upp på Toppsegelsgatan.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är i god balans. Inga beslutade eller planerade avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043. Föreningen har inget större på gång i renoveringsväg. Dränering och omläggning av garagetak är det som ligger näst på tur enligt underhållsplanen men behovet utvärderas löpande. Ekonomin är välskött och stabil med en belåningsgrad på ca 4 500kr/kvm. Föreningen har tomträttsavgäld och nuvarande avtal sträcker sig mellan 2014-2034.

De senaste 10 åren har man betat av de flesta stora renoveringarna.
2016: Elinventering av garaget och ommålning/renovering trapphus.
2015: Ommålning garage
2012: Utvändig målning av fönster och balkongdörrar. Alla tegelfasader/putsad gavel renoverad och impregnerad. Man bytte även ventilationsluckor.
2010: Taket lades om med nya tegelpannor. Balkongerna utökades med 20 cm och försågs med nya fronter och räcken. Plattan har gjutits om och målats.
2008: Tvättstugan renoverades och försågs med nya maskiner. Det gamla mangelrummet gjordes om till övernattningsrum.
2006: Gjordes omfattande renoveringar. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar. I samband med detta totalrenoverade man samtliga badrum.

Parkering

Föreningen har 13 garage- samt 13 P-platser, dessa uthyres till föreningens medlemmar samt externt. 480kr/månad för garage och 350kr/månad för p-plats. Goda möjligheter till egen garageplats eller parkeringsplats finns.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum, Tvättstuga, Cykelrum/Barnvagnsrum, Parkeringsplats, Garage, Gemensam uteplats med grill, Gästparkeringar.
Tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, mattvättmaskin, mangel samt torkrum (3-tvättpass per dag 8-12:30, 12:30-17, 17-21).

Övrigt

Här bor man i en levande och charmig stadsdel med en skön atmosfär och ett rikligt kulturutbud.
Det gamla Majorna är ett minne från den sjöfartskultur som skapade Göteborgs storhet. I dag har Majorna utvecklats till en av de attraktivaste stadsdelarna i Göteborg.
Bor man i Majorna har man nära till det mesta: centrum, hamnen, skärgården. Alldeles i närheten, inom gångavstånd, finns Klippan, Slottsskogen och Botaniska Trädgården som bjuder på en storslagen natur och möjligheter till en mängd olika aktiviteter. Här finns det också ett rikligt utbud av mysiga restauranger, pubar och caféer.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Toppsegelsgatan 25

Toppsegelsgatan 25,
414 61 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19D
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 892 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 21G
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 688 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 40E
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  5 224 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 344 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20E
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 309 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredbergsgatan 3C
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  3 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 545 000 kr
  Månadsavgift
  3 079 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Kommendörsgatan/Skeppsgossegatan
  Fast pris
  3 945 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna gatan 27
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!