Fint renoverad med balkong i sydvästläge

Masthugget, Göteborg

Bangatan 54

På förhand
Pris
3 700 000 kr
Avgift
4 048 kr
Antal rum
3
Boarea
76,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Fint renoverad med balkong i sydvästläge

Ljus trea med balkong i sydväst med fritt och insynsskyddat läge. Modernt kök och helkaklat badrum stambytt -03/-04, med tvättmaskin. Hiss finns.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Från lägenhetens balkong blickar du utöver Majornas takåsar. Bangatan 54 - Bjurfors
Från lägenhetens balkong blickar du utöver Majornas takåsar
Åt andra hållet är det gott om grönska och Slottsskogens trädtoppar skymtar. Bangatan 54 - Bjurfors
Åt andra hållet är det gott om grönska och Slottsskogens trädtoppar skymtar
Modernt kök med diskmaskin, går i vitt.. Bangatan 54 - Bjurfors
Modernt kök med diskmaskin, går i vitt.
Rymlig inglasad balkong med sydvästläge. Bangatan 54 - Bjurfors
Rymlig inglasad balkong med sydvästläge
Hemmet har ett helt insynsskyddatläge, husets baksida vetter mot grönska. Bangatan 54 - Bjurfors
Hemmet har ett helt insynsskyddatläge, husets baksida vetter mot grönska
En av Göteborgs bästa utsiktsplatser finner du invid Masthuggskyrkan. Bangatan 54 - Bjurfors
En av Göteborgs bästa utsiktsplatser finner du invid Masthuggskyrkan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ljus trea med balkong i sydväst med fritt och insynsskyddat läge. Modernt kök och helkaklat badrum stambytt -03/-04, med tvättmaskin. Hiss finns.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Rodret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
120
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Den populära HSB:s Brf Rodret bildades 1964, samma år som huset byggdes. Föreningen har stabil ekonomi och är belägen i fastigheten med adresserna Bangatan 54 - 62, med fastighetsbeteckning Stigberget 32:1.
Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 8395 kvm och lokalerna till 733 kvm. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade.

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation.

Fastigheten är belägen vid kanten av Slottsskogen med ett insynsskyddat läge. Gården är upplyst nattetid. Det är nära till allmänna kommunikationer och service.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:

Samtliga balkonger glasades in år 1989/90
Fönstren genomgick ett byte av isolerglas 1997/98.
Stambytt 2003 - 2004, renovering av samtliga badrum. Upprustning av gården med ny lekplats, nya planteringar. Ny beläggning på taket. Det har även skett en upprustning av barnvagnsförrådet och cykelrummet.
Tvättstugor och torkrum har totalrenoverats 2009. Nyinsatta säkerhetsdörrar 2011 samt målning och uppfräschning av samtliga trappuppgångar. Under 2016 renoverades husets fasad.
2018/2019 byttes samtliga termostatrar på alla element samt värmesystemet gicks igenom.

Parkering

I garaget finns 59 parkeringsplatser (577kr/mån) och utomhus finns 30 platser (217kr/mån). Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Via mitt HSB kan ni sätta upp er i digital kö. I dagsläget är det kort kö till uteplatser och till garaget är det ett 10-tal i kö. (2020-05-29)

I området finns även avgiftsparkering samt möjlighet till boendeparkering.

TV/bredband

Kabel TV genom Canal digital
Bredband, IP-telefoni och IP-TV via iTUX

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård är en liten skyddad oas intill Slottsskogen. Där finns uteplatser, grill, boulebana, lekplats, mattpiskställningar och cykelställ. Här finns också en trädgård och små odlingar. De sköts av intresserade medlemmar med hjälp av HSBs trädgårdsmästare och en fastighetsskötare. Kontakta gärna styrelsen om du är intresserad av att delta i trädgårdsarbetet!

Varje vår och höst genomförs en gemensam städdag på gården med tillhörande fikastund.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma utrymmen såsom: samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, vävstuga, litet gym, pingisrum, snickerirum och gästlägenhet med parkering som medlemmarna kan boka till besökare. Föreningen har elektroniska passerbrickor och bokningssystemet sker digitalt. Den fräscha övernattningslägenheten går att boka för 200 kr/dygn, perfekt för släkt och vänner. Det finns ett förslag på att göra en bastuavdelning av ett outnyttjat utrymme på gatuplan.

Övrigt

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation. Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm samt en mindre matkällare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 048 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,89391%
Andel av årsavgiften är
0,89391%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 700 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76,3 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera på abonnemang och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
120
Energideklarationsdatum
2018-10-29

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Bangatan 54

Bangatan 54,
414 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggsliden 22
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 247 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Krokegatan 5
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 310 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Paradisgatan 20
  Pris
  3 890 000 kr
  Månadsavgift
  4 433 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 049 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rangströmsliden 5
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 016 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skepparegången 4
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 604 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  93,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!