Välplanerade kvadrat med magisk utsikt

Masthugget, Göteborg

Bangatan 58

Budgivning pågår
Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
4 048 kr
Antal rum
3
Boarea
76,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 940 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 940 000 krBudgivare 12019-11-1822:38
3 920 000 krBudgivare 32019-11-1818:24
3 900 000 krBudgivare 12019-11-1811:15
3 870 000 krBudgivare 22019-11-1810:59
3 850 000 krBudgivare 12019-11-0814:24

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerade kvadrat med magisk utsikt

Ljus genomgångstrea med balkong i sydväst. Ett högt, fritt läge med magisk utsikt. Modernt kök & helkaklat bad, förberett för tvättmaskin. Hiss finns.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna underbara trea på Bangatan 58!. Bangatan 58 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna underbara trea på Bangatan 58!
Ett hem som präglas av ljus, rymd och generösa ytor. Bangatan 58 - Bjurfors
Ett hem som präglas av ljus, rymd och generösa ytor
Vardagsrummet badar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet mot det höga och fria läget. Bangatan 58 - Bjurfors
Vardagsrummet badar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet mot det höga och fria läget
Den inglasade balkongen blir som ett extra rum och bjuder på underbar utsikt. Bangatan 58 - Bjurfors
Den inglasade balkongen blir som ett extra rum och bjuder på underbar utsikt
Sol från mitt på dagen till solnedgång. Bangatan 58 - Bjurfors
Sol från mitt på dagen till solnedgång
Från Slottsskogen åt ena hållet till hamnen och Eriksberg åt andra. Bangatan 58 - Bjurfors
Från Slottsskogen åt ena hållet till hamnen och Eriksberg åt andra

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Genomgångstrea om ca 76,3 kvm med en underbar balkong i soligt sydvästläge med svårslagen utsikt på sjunde våningen. Lägenheten är helt insynsskyddad och synnerligen välplanerad med ett ljust och modernt kök, med matplats med utsikt mot det grönskande Masthuggsberget. Två väl tilltagna sovrum belägna med lugnt läge in mot den gröna gården. En väldigt rymlig klädkammare, inredd med Elfa-system. Stort helkaklat badrum, renoverat 03/-04 i samband med föreningens stambyte. Utrustat med dusch med vikdörrar i glas samt förberett för tvättmaskin.

Här bor ni i lugna omgivningar trots det mycket centrala läget. Direkt närhet till bra kommunikationer både ut till salta bad och in mot city. Här är restauranger, caféer och butiker aldrig långt bort. Promenadavstånd till Slottsskogens grönska och den härliga utsikten från Masthuggets topp. Grönskande och lugn innergård med flera gemensamma uteplatser, grill och odlingslotter.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in i en stor, möblerbar och öppen hall med ljusgrå väggar som ger ett fräscht och trevligt intryck. Här finns gott om plats för avhängning, och inbyggda garderober sväljer familjens alla ytterkläder. På golvet ligger välbevarad ekparkett i original.

Fortsätter man in i lägenheten når man vardagsrummet, med väggar som går i en ljust grå ton och parkett i vacker fiskbensläggning på golvet. Här finns gott om plats för både soffa och matsalsbord. De stora fönsterpartierna ut mot balkongen, och det fria läget gör vardagsrummet till ett trivsamt rum att umgås i. Från vardagsrummet tar man sig ut på den ljuvliga balkongen.

Stor och härlig inglasad balkong med trätrall. Balkongen ligger i bästa sydvästläge där man i lugn och ro sitta och njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen. Utsikten är sannerligen få förunnad - med Majornas takåsar i förgrunden, hamninloppet och solens sista strålar som går ner bakom Älvsborgsbron.

Vidare in i det trivsamma och moderna köket med bistrokänsla som renoverades 2007. Stora fönsterpartier ut mot den mysiga och välskötta innergården och Masthuggsberget. Stilrent intryck med vita väggar och schackrutigt golv. Vita skåpluckor tillsammans med vitt mosaikkakel som ger ett fräscht intryck. Köket är utrustat med många skåp och utrymmen för förvaring. Maskinparken består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, centralfläkt, micro och diskmaskin. En naturlig matplats invid fönstret som bjuder på morgonsol där man med lätthet sitter fyra personer.

Bostaden har två sovrum i bra storlek, på var sin sida om köket. Båda rummen ligger i lugnt läge med fönster, med vackra fönsterbänkar i grå marmor, mot den vackra innergården. Till höger återfinns ett rum med plats för dubbelsäng. Ekparkett från 2015 på golvet och och duvblå väggar skapar rofylld känsla. Detta rum har en mycket rymlig walk in closet i anslutning och är inrett med ett komplett ELFA-system för att optimera ytan.

Det andra sovrummet vetter mot grönska och berghäll. Ljusgrå väggar och ekparkett från 2015, gör det enkelt att inreda. Tre inbyggda garderober med tidsenliga beslag, tar hand om en stor portion förvaring. Rummet gör sig utmärkt som kontor, gästrum - eller som barnrum som idag.

Till vänster i hallen återfinns badrummet som totalrenoverades 2003/2004 i samband med föreningens stambyte. Kaklade väggar i svagt ljusgrått, och klinker i ljus ton på golvet. Utrustat med dusch med vikbara glasväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Badrummet är även förberett för tvättmaskin för den som önskar.

Ett välplanerat och fint hem med en utsikt som bör upplevas på plats, varmt välkommen!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Rodret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
120
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Den populära HSB:s Brf Rodret bildades 1964, samma år som huset byggdes. Föreningen har stabil ekonomi och är belägen i fastigheten med adresserna Bangatan 54 - 62, med fastighetsbeteckning Stigberget 32:1.
Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 8395 kvm och lokalerna till 733 kvm. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade.

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation.

Fastigheten är belägen vid kanten av Slottsskogen med ett insynsskyddat läge. Gården är upplyst nattetid. Det är nära till allmänna kommunikationer och service.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:

Samtliga balkonger glasades in år 1989/90
Fönstren genomgick ett byte av isolerglas 1997/98.
Stambytt 2003 - 2004, renovering av samtliga badrum. Upprustning av gården med ny lekplats, nya planteringar. Ny beläggning på taket. Det har även skett en upprustning av barnvagnsförrådet och cykelrummet.
Tvättstugor och torkrum har totalrenoverats 2009. Nyinsatta säkerhetsdörrar 2011 samt målning och uppfräschning av samtliga trappuppgångar. Under 2016 renoverades husets fasad.
2018/2019 byttes samtliga termostatrar på alla element samt värmesystemet gicks igenom.

Parkering

I garaget finns 59 parkeringsplatser (577kr/mån) och utomhus finns 30 platser (217kr/mån). Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. HSB handhar kölistan, kontakta Lillemor Magnusson på HSB, telefon 010-442 20 00 om du är intresserad av garage- eller parkeringsplats. I dagsläget finns det lediga uteplatser och till garaget är det kort kö. (2019-11-07)

I området finns även avgiftsparkering samt möjlighet till boendeparkering.

TV/bredband

Kabel TV genom Canal digital
Bredband, IP-telefoni och IP-TV via iTUX

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård är en liten skyddad oas intill Slottsskogen. Där finns uteplatser, grill, boulebana, lekplats, mattpiskställningar och cykelställ. Här finns också en trädgård och små odlingar. De sköts av intresserade medlemmar med hjälp av HSBs trädgårdsmästare och en fastighetsskötare. Kontakta gärna styrelsen om du är intresserad av att delta i trädgårdsarbetet!

Varje vår och höst genomförs en gemensam städdag på gården med tillhörande fikastund.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma utrymmen såsom: samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, vävstuga, litet gym, snickerirum och gästlägenhet med parkering som medlemmarna kan boka till besökare. Föreningen har elektroniska passerbrickor och bokningssystemet sker digitalt. Den fräscha övernattningslägenheten går att boka för 200 kr/dygn, perfekt för släkt och vänner. Det finns ett förslag på att göra en bastuavdelning av ett outnyttjat utrymme på gatuplan.

Övrigt

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation. Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 048 kr

Inkl. Vatten, värme, kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,89391%
Andel av årsavgiften är
0,89391%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
97
Våningsplan
7 av 8*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76,3 kvm**

* Våningsplan 7 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
285 kr
Försäkring
220 kr
Summa
505 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
120
Energideklarationsdatum
2019-10-29

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Bangatan 58

Bangatan 58,
414 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rangströmsliden 5
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 016 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättsradhus

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggsterrassen 7E
  Pris
  6 000 000 kr
  Månadsavgift
  5 353 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skepparegången 4
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 604 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  93,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!