Masthugget, Göteborg

Fjällgatan 3E

På förhand
Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
3 046 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
41,3 kvm

Ytterst väldisponerad bostad med öppen och social planlösningen mellan kök och vardagsrum. Stilsäkert badrum samt rejäl balkong med slående utsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utsikten ger er älven och många kända riktmärken så som läppstiftet och Lindholmens röda kranar. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Utsikten ger er älven och många kända riktmärken så som läppstiftet och Lindholmens röda kranar
Köket är ett nätt och praktiskt arbetskök med bistrokänsla. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Köket är ett nätt och praktiskt arbetskök med bistrokänsla
Det vitmålade brädgolvet löper genom hela bostaden. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Det vitmålade brädgolvet löper genom hela bostaden
Stilsäkert badrum med dusch. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Stilsäkert badrum med dusch
Bostaden har ett högt och insynsskyddat läge och från balkongen- slående utsikt över staden nedanför. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Bostaden har ett högt och insynsskyddat läge och från balkongen- slående utsikt över staden nedanför
Sommarbild från när träden står i blom. Fjällgatan 3E - Bjurfors
Sommarbild från när träden står i blom

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Direkt ovanför Linnéstaden och dess rika utbud av restauranger och små caféer, är detta underbara hem beläget. Ni erbjuds två rum och kök där varje kvadratmeter är exemplariskt utnyttjad, tillsammans med två stora lägenhetsförråd. Bostadens genomgångskaraktär ger er det bästa från två världar dvs slående utsikt från sovrum och balkong över älven och från kök- och vardagsrum, utsikt över den lummiga innergården i bästa söderläge.

Välkomna till ett hem i rofyllda Masthugget med både Linnégatans puls och Slottsskogens grönska inom ett bekvämt gångavstånd. Här bor ni i en bra och välskött HSB- förening med god ekonomi och mycket låg belåningsgrad och där du som medlem har tillgång till fina gemensamhetslokaler så som bastu, relaxavdelning, gym och övernattningsrum. I området finns kvällsöppna matbutiker, ekolivs och restaurang. Det omtyckta bageriet Bullen & Brödet finner ni alldeles runt knuten.

Interiör

Interiör: Två trappor upp välkomnas ni in i detta härliga hem. Ett vackert och vitmålat brädgolv ligger på golvet och löper vidare ut i samtliga rum. Väggarna är målade i vitt och tillsammans med det generösa ljuset och den väl tilltagna takhöjden känns bostaden både luftig och ljus. Plats för att hänga av er ytterkläder finner ni direkt till höger.

Rakt fram når ni vardagsrum och kök i en öppen och social fördelning. Här inryms en större soffgrupp, tv-möbel samt matplats för flera sittande gäster. Brädgolv och vita väggar även här. Från detta parti av denna genomgångsbostad har ni fin utsikt över den grönskande innergården med generöst söderläge.

I öppen planlösning med vardagsrummet ligger alltså köket där matbordet för många middagsgäster knyter samman rummen. Vita luckor och en ljus bänkskiva kontrasteras av ett svart kakel som ger detta kök en snygg bistrokänsla. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn och diskmaskin.

Bostadens sovrum inrymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och men också en läshörna eller garderobsyta. Det enhetliga brädgolvet sträcker sig även in här och väggarna är trivsamt vita.

Badrummet är helkaklat och smakfullt inrett med stilrena materialval. Här finns dusch, WC, handfat, spegel och förvaringsskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Nybygget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
145
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Mycket välskött HSB-förening med god ekonomi och låg belåningsgrad. I föreningen finns det totalt 145st bostadsrätter samt flera gemensamma lokaler och utrymmen som tvättstuga, bastu, relaxavdelning, gästlägenhet, gym och föreningsexpedition. Fastigheten utgör ett gårdskvarter i landshövdingestil byggt 1930-1935, vilket gör föreningen till en av de äldsta HSB-föreningarna i Göteborg. Huset är byggt efter ritningar av Ingrid Wallberg och Alfred Roth, tidiga företrädare för den funktionalistiska arkitekturen.

Föreningen äger sin egna mark och påverkas därför inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk:
https://blimedlem.hsb.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen håller på att avsluta en stor renovering där de bytt fönster och renoverat fasaden.

Utförda renoveringar:
1985: Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades kök och badrum och även tvättstugan renoverades.
1993: Målning av fasad, fönster och socklar.
1998: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), Införande av källsortering komposterbart avfall.
1999: Datoriserad fjärrvärmecentral (DUC) och förbättrad ventilation i tvättstugan.
2000: Uppgradering av kabel-tvnät (ComHem)
2003: Injustering av värmen.
2004: Målning av fasad, fönster och balkonger, Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2005: Sopsortering, glas, papper/kartong.
2006: Byte av spiskåpor och fläktar, nya portar mot fjällgatan.
2008: Energibesiktning genomförd. I samband med detta byttes vissa fläktar och spiskåpor ut, butikslokal (Topp tyg) ombyggd till lägenhet.
2009: Renovering av trapphus
2011: Nyproduktion av 5st bostadsrätter
2013: Installation av nytt fastighetsnät för bredband, TV och telefoni av Bredbandsbolaget. Fungerar som komplement till ComHem. Injustering av värmesystem och ventilationen i samband med en OVK-besiktning. Renovering av tvättstuga och bastu.
2014: Nytt cykelhus, tvätt av fasad.
2016: portar och passersystem har bytts ut.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser för uthyrning för 500kr/mån. De är belägna på Nybyggesgatan och det är separat kö till dessa. Garageplats går också vanligtvis att hyra av grannföreningarna.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningens grönskande och inbjudande innergård erbjuder sittgrupp och grillplatser och nyttjas flitigt av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tillgång till en gästlägenhet belägen en halvtrappa ner i uppgång U som kan hyras för 100 kr/dygn, i uppgång AE finns en nyrenoverad bastu och relaxavdelning, ett nytt gym och en nyrenoverad tvättstuga utrustad med 7st tvättmaskiner, 4st torktumlare och 3st torkrum. På innergården finns hus för källsortering och återvinning. Föreningen har även en föreningsexpedition belägen på Fjällgatan 3.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser för uthyrning för 500kr/mån. De är belägna på Nybyggesgatan och det är separat kö till dessa. Garageplats går också vanligtvis att hyra av grannföreningarna.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 046 kr

I avgiften ingår vatten och värme

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,71249%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
28
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
41,3 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Försäkring
38 kr
Summa
388 kr

Byggnadssätt

Byggår
1930-1935
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
141
Energideklarationsdatum
2009-10-21

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Fjällgatan 3E

Fjällgatan 3E,
413 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  Adress
  Fjällgatan 3M
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 215 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,4 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fyrmästaregången 16
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vaktmästaregången 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 135 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vaktmästaregången 13
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 328 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rangströmsliden 5
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 016 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!