Trevligt tvåa i stabila och omtyckta Brf Masthugget

Masthugget, Göteborg

Masthuggsliden 18

På förhand
Avgift
2 346 kr
Antal rum
2
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trevligt tvåa i stabila och omtyckta Brf Masthugget

Trevligt tvåa med halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stabil och omtyckt förening.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Masthuggsliden 18 - Bjurfors
Omtyckta brf Masthugget. Masthuggsliden 18 - Bjurfors
Omtyckta brf Masthugget
Magisk utsikt från Mashuggskyrkan. Masthuggsliden 18 - Bjurfors
Magisk utsikt från Mashuggskyrkan
Här inhandlas surdegsbrödet till helgfrukosten. Masthuggsliden 18 - Bjurfors
Här inhandlas surdegsbrödet till helgfrukosten
Direkt närhet till Linné med sitt rika utbud av restauranger och caféer. Masthuggsliden 18 - Bjurfors
Direkt närhet till Linné med sitt rika utbud av restauranger och caféer
. Masthuggsliden 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna mysiga tvåa om ca 44 kvadratmeter. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus som präglar hela bostaden. Praktiskt och smart kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. I halvöppen planlösning mot köket ligger det sociala vardagsrummet där plats finns för både större matplats samt soffgrupp med tillhörande möblemang. Den rymliga hallen erbjuder mycket förvaring i form av 3 stora garderober. Lugnt och harmoniskt sovrum med plats för både dubbelsäng och sängbord samt extra förvaringsmöbel om så önskas. Belägen i lugnet uppe i Masthugget men med Linné och dess generösa utbud av caféer och restauranger som närmsta granne. Slottsskogen och dess grönska har du ett stenkast bort. Omtyckt förening med mycket stabil ekonomi och ett rikt utbud av gemensamhetsanläggningar.

Interiör

Interiör: Den generösa hallen erbjuder gott om förvaring form av tre stora garderober och avhängning av ytterkläder har du direkt till höger. Det ljusa golvet möter väggar målade i vitt.

Till vänster om hallen når du bostadens hjärta- det sociala och öppna vardagsrummet. Det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus som gör sig påmint i hela bostaden. Här finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang samt matmöbel med 4-6 sittande gäster. Väggarna är vitmålade och möter här en stavparkett.

Köket avskiljs från vardagsrummet genom en praktisk bardel med överhängande hyllor. Bakom köksluckor i ek döljer sig gott om förvaring och ovan arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis samt fläkt.

Från vardagsrummet kommer du vidare till sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt möjlighet att installera en garderobsvägg om så önskas. Även här flödar ljuset genom stort fönsterparti. Väggarna är målade vi vitt och möter ett parkettgolv.

Badrummet ligger till höger om hallen. Helkaklat med ett ljusgrått kakel och grå klinker, fräscht och klassiskt. Utrustningen består av dusch, wc samt handfat med kommod och ovanhängande spegel.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stigberget 34:16

Övriga byggnader/utrymmen

Boende på Masthuggsliden 18 tvättar på adressen Masthuggsliden 18 och här finns 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 centrifug samt ett torkrum. Till bostaden hör ett källarförråd, som man når genom källargången.

Övriga utrymmen som medlemmar kan nyttja är fest- och samlingslokaler, bastu- och motionsrum, mattvätt, biltvätt, bilvårdsplats, måleri, snickeri, vävstuga och bordtennislokal.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 346 kr

Inkl. Vatten, värme och kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
0,05705%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
584
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
44 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
180 kr
Försäkring
120 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1967-1972
Uppvärmning
Fjällvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
209

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Masthugget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
1139
Antal hyresrätter
31
Antal lokaler
64
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Masthugget är Sveriges största förening med ca. 1 139 bostadsrättslägenheter, 33 studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 31 hyresrätter och 64 lokaler. Föreningen är privatägd och sköts professionellt genom sitt eget förvaltningskontor. Föreningen bildades i sin nuvarande form 1980.

Föreningen har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt.

Ekonomin i föreningen är mycket stabil.

Föreningens förvaltningskontor ligger på Klostergången 13 och har följande öppettider:
Måndag 8:00-11:00 & 13:00-17:30
Tisdag, onsdag, torsdag 8:00-11:00 & 13:00-16:00
Fredag 7:00-11:00, 13:00-14:30 Telefon: 031- 85 03 00.
Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göterborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer att omförhandlas år 2025 varför föreningen valde att göra en avgiftshöjning om 2 % vid årsskiftet 18/19

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som inkluderar deras planerade underhåll. Den omfattar 10 år och revideras årligen, till denna görs regelbundna avsättningar.

Kommande /gjorda renoveringar:

- Fasadrenovering 2013 - 2017
- Balkongrenovering 2016 - 2017
- Se över ventilation 2016 - 2020
- Trapphusrenovering 2016 - 2025
- Tvättstugerenovering 2018-2026
- Relining 2018 - 2020
- Takomläggning 2020 - 2025
- Elsystem 2034

För mer information se årsredovisning på: www.brfmasthugget.se

Parkering

Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart.

Föreningen hyr ut förhyrda platser till både medlemmar och externa hyresgäster i deras
fem garage.
Medlemmar har en lägre hyra än de externa hyresgästerna. Denna lägre hyra
är dock begränsad till maximalt två platser per lägenhet.
Förhyrning sker genom ansökan på hemsidan. "Uthyrning" "Garage".

Garageplatser bil 1 488 st
Garageplatser mc 79 st
Parkeringsplatser (ute) 19 st

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Avtal har tecknats med iTUX som genom systerbolaget Com Hem levererar kabel-tv.

Öppet nät. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns festlokaler, bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och gym för alla medlemmar att nyttja. I garagen finns tvätthall att nyttja.

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Masthuggsliden 18

Masthuggsliden 18,
41318 göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  Adress
  Klostergången 11
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 328 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2019-08-28 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fjällgatan 3E
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 046 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Masthuggsliden 10
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 174 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mattssonsliden 6
  Månadsavgift
  2 639 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!