Generösa ytor, fin utsikt och två badrum!

Masthugget, Göteborg

Mattssonsliden 10

På förhand
Utgångspris
4 795 000 kr
Avgift
5 337 kr
Antal rum
4
Boarea
106,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Generösa ytor, fin utsikt och två badrum!

Nu har vi nöjet att presentera en eftertraktad fyra i Masthugget med fritt läge, fin utsikt, generösa ytor och två badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Mattssonsliden 10!. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
Varmt välkomna till Mattssonsliden 10!
. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
På Fjällgatan ligger det mysiga bageriet Bullen & Brödet.. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
På Fjällgatan ligger det mysiga bageriet Bullen & Brödet.
På några minuters promenadavstånd når ni Långgatorna och dess utbud av restauranger och pubar. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
På några minuters promenadavstånd når ni Långgatorna och dess utbud av restauranger och pubar
. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
Masthuggskyrkan och dess utsikt är inte långt borta!. Mattssonsliden 10 - Bjurfors
Masthuggskyrkan och dess utsikt är inte långt borta!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och fin bostad med generöst ljusinsläpp och härlig utsikt. En fyra om cirka 106 kvm i populära Brf Masthugget med gott om fönster och genomgångsläge. Stort vardagsrum med underbar utsikt mot hamnen och Eriksberg. Köket erbjuder goda arbetsytor och har en given matplats vid fönsterpartiet med trevlig utsikt över gården. Balkong i högt och grönskande läge mot gården. Samtliga sovrum är i bra storlek. Grovkök, två badrum och klädkammare. Hiss och varmgarage finns att tillgå. Här bor man i ett lugnt, välskött och barnvänligt område, men har samtidigt närheten till stadens puls. Brf Masthugget är Sveriges största förening med god ekonomi och hög trivsel.

Interiör

Interiör: Hall
Stor välkomnande hall med avhängning och extra inbyggd garderob direkt till vänster. Till höger finns en inredd klädkammare. Väggarna är beigea och golvet kläs av ekparkett.

Vardagsrum
Rakt fram nås vardagsrummet som är ett otroligt härligt rum med generösa ytor. Det stora fönsterpartiet från golv till tak bjuder på underbar utsikt mot hamnen och Hisingen samt välkomnar ett fint ljusinsläpp i rummet. Här ryms soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor, arbetsplats och matsalsmöbel för de som önskar det. Stavparkett av ek pryder golvet och väggarna är tapetserade i en harmonisk varm dimblå ton.

Sovrum 1
Intill vardagsrummet nås ett av sovrummen. Idag disponerat som Master Bedroom men passar givetvis lika bra som matsalsrum, arbetsrum eller bibliotek för de som önskar det. Även här ligger vacker stavparkett på golvet och väggarna är tapetserade i en varm dimblå nyans. Härifrån nås också hemmets härliga balkong i rofyllt läge mot den grönskande gården. Här finns gott om plats för stor utemöbel och fina växter. Ett inbyggt sopnedkast direkt till föreningens sopor och ett inbyggt förråd här ute ökar bekvämligheten i vardagen.

Kök
Från både det första sovrummet och hallen nås köket som börjar med en arbetsdel för att sedan öppna upp för en stor matplats invid det stora fönsterpartiet. Arbetsdelen är inredd med vita, högblanka luckor med inslag av ek och vitrinskåp. En bänkskiva i ek skapar bra arbetsytor och ovanför sitter ett kakel i sandiga toner. Här finns kyl/frys, spis, ugn, fläkt, inbyggd micro och diskmaskin. Matplatsen framme vid fönstret rymmer enkelt sex personer och kan förlängas vid behov. Slå er ner och blicka utöver föreningens grönskande gård. Nyinlagd ekfanér och vita väggar möter en fondtapet i varm, sandig ton.

Grovkök
Innanför köket nås grovköket. Här finns vask, tvättmaskin och extra förvaringsutrymmen.

Sovrum 2 och 3
Via hallen nås båda de två andra sovrummen. Båda ligger med samma fina utsikt som vardagsrummet och är i bra storlek. Ljusa väggar och ekparkett.

Badrum
Det stora badrummet är helkaklat i gråvita toner och inrymmer badkar, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och wc.

Gäst-wc
Wc, handfat och dusch. Väggar klädda av ljusblå våtrumstapet och blå våtrumsmatta på golvet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Masthugget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
1139
Antal hyresrätter
31
Antal lokaler
64
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Masthugget är Sveriges största förening med ca. 1 139 bostadsrättslägenheter, 33 studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 31 hyresrätter och 64 lokaler. Föreningen är privatägd och sköts professionellt genom sitt eget förvaltningskontor. Föreningen bildades i sin nuvarande form 1980.

Föreningen har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt.

Ekonomin i föreningen är mycket stabil.

Föreningens förvaltningskontor ligger på Klostergången 13 och har följande öppettider:
Måndag 8:00-11:00 & 13:00-17:30
Tisdag, onsdag, torsdag 8:00-11:00 & 13:00-16:00
Fredag 7:00-11:00, 13:00-14:30 Telefon: 031- 85 03 00.
Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göterborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer att omförhandlas år 2025 varför föreningen valde att göra en avgiftshöjning om 2 % vid årsskiftet 18/19

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som inkluderar deras planerade underhåll. Den omfattar 10 år och revideras årligen, till denna görs regelbundna avsättningar.

Kommande /gjorda renoveringar:

- Fasadrenovering 2013 - 2017
- Balkongrenovering 2016 - 2017
- Se över ventilation 2016 - 2020
- Trapphusrenovering 2016 - 2025
- Tvättstugerenovering 2018-2026
- Relining 2018 - 2020
- Takomläggning 2020 - 2025
- Elsystem 2034

För mer information se årsredovisning på: www.brfmasthugget.se

Parkering

Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart.

Föreningen hyr ut förhyrda platser till både medlemmar och externa hyresgäster i deras
fem garage.
Medlemmar har en lägre hyra än de externa hyresgästerna. Denna lägre hyra
är dock begränsad till maximalt två platser per lägenhet.
Förhyrning sker genom ansökan på hemsidan. "Uthyrning" "Garage".

Garageplatser bil 1 488 st
Garageplatser mc 79 st
Parkeringsplatser (ute) 19 st

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Avtal har tecknats med iTUX som genom systerbolaget Com Hem levererar kabel-tv.

Öppet nät. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns festlokaler, bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och gym för alla medlemmar att nyttja. I garagen finns tvätthall att nyttja.

Övriga byggnader/utrymmen

Precis utanför lägenheten finns ett mindre förråd och i källaren ett större som tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 337 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,11958%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 795 000 kr
Lägenhetsnummer
39
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
106,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1968-1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
167
Energideklarationsdatum
2009-12-09

Området

Mäklaren om Masthugget

Å ena sidan är Masthugget slingrande, branta gator med pittoreska landshövdingehus. Å andra sidan stora bostadskomplex från 60-talet med utblick över hamninloppet. Underbara Slottsskogen ligger runt knuten och ändå är det bara några steg ner till Långgatornas bubblande stadsliv med kaféer, restauranger och barer. I Masthugget är historien ständigt närvarande samtidigt som det är lätt att ha full koll på vad som händer i staden.

FISKARSAMHÄLLE OCH STORSKALIGHET
Det finns alltid två sidor av allting och varför skulle Masthugget vara ett undantag? Även om den avspända atmosfären råder i hela stadsdelen är skillnaden mellan det man i dagligt tal brukar dela upp i Gamla och Nya Masthugget slående. Den norra delen, eller ”Nya Masthugget”, kännetecknas av vinkelhusen från 1960-talet, med sina stora bilfria gårdar. Det här är Sveriges största bostadsrättförening, som börjar uppe på berget och i terrasser ner mot Masthuggstorget, innan långgatorna tar vid och sträcker sig bort mot Linné.

Den ”Gamla”, eller södra delen, sträcker sig upp mot höjden och genomskärs av Fjällgatan, som binder ihop Majorna med Linnéstaden. Smågatorna som sträcker sig söderut kantas av såväl nyare byggnation som landshövdingehus från 1900-talets början med innergårdar som många gånger överraskar med sin rika grönska och lummighet.

REPSLAGARE OCH LEKREDSKAP
Redan på 1600-talet bosatte sig fiskare och hamnarbetare i Masthugget, som fick sitt namn från att timmer lossades och höggs till master i hamnen nedanför branten. Ända sedan dess har berget varit hem för generationer av sjöfartens arbetare. Och även om många kulturhistoriska värden gick förlorade när en stor del av området revs på 1960-talet, lever den historiska atmosfären vidare, inte minst genom många av gatunamnen. Gamla Masthugget gränsar till Slottsskogens norra del med Observatoriet, det gamla vattentornet och gångstigar som leder till sköna promenadslingor och på några minuter når du lekplatsen Plikta.

HAVSUTSIKT OCH HEMLÄNGTAN
Högst upp på berget tornar Masthuggskyrkan upp sig och bjuder på storslagen utsikt över hela staden. Platsen är ett av de bästa ställena att uppleva nyårsfyrverkerierna från. Eller slå dig ner på muren och se solen gå ner borta vid Vinga. Det 62 meter höga kyrktornet är förresten det första landmärket man ser av Göteborg när man kommer in från havet. Så var du än befinner dig är det lätt att hitta hem till Masthugget. Även om alla masthuggsbor har koll på när 60-bussen går, tycker många att det är enklast och trevligast att ta sig till fots, åt vilket håll man än ska.

Köpa eller sälja bostad i Masthugget? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Masthuggets 3 bästa

3
 • Bageriet Bullen och brödet
 • Närheten till Slottskogen och Linné
 • Lustgårdens grönsaksbutik - stort utbud av ekologiskt och vegankost

Karta

Mattssonsliden 10

Mattssonsliden 10,
413 18 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skepparegången 4
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 604 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  93,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!