Högst upp i huset med härlig balkong i sydostläge

Munkebäck/Vidkärr, Göteborg

Ättehögsgatan 10B

På förhand
Prisidé
2 250 000 kr
Avgift
3 216 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
50 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i huset med härlig balkong i sydostläge

Belägen högst upp i huset erbjuds ett lugnt läge för denna charmiga genomgångstvåa med balkong i sydostläge som självklar höjdpunkt.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Ättehögsgatan 10B!. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors
Välkommen till Ättehögsgatan 10B!
. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors

Högst upp i huset med magisk balkong i sydostläge och utsikt över de vackra villorna i Vidkärr

. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors
Vackra detaljer. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors
Vackra detaljer
. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors
Föreningens härliga gård. Ättehögsgatan 10B - Bjurfors
Föreningens härliga gård

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På lummiga Ättehögsgatan finner ni denna charmiga genomgångstvåa. Högst upp i huset finner ni entrédörren bakom vilken en rymlig och välkomnande hall väntar. Från hallen förs ni naturligt vidare in i bostadens vardagsrum som får ett mycket vackert ljusinsläpp tack vare de stora balkongfönstren. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ. Det är även härifrån som ni når bostadens höjdpunkt, den lummiga balkongen i sydostläge med oslagbar utsikt över Vidkärrs vackra villaområde. I anslutning till vardagsrummet finns ett stort sovrum i vilket det finns alla förutsättningar för att ni ska kunna njuta av en god natts sömn. Bostadens kök finns avskiljt från de sociala ytorna och erbjuder gott om arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Badrummet nås behändigt från bostadens hall. Här finner ni helkaklad väggar i snygga sobra toner och på golvet ligger smakfull vit klinker. I övrigt är badrummet utrustat med wc, handfat och en dusch med vikväggar.

Här bor du nära Munkebäckstorgets generösa serviceutbud med närhet även till den större matbutiken ICA Kvantum, systembolag, bensinstation och gym. Dessutom nära till caféer, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön. Mycket bra kommunikationer där både buss och spårvagn finns på gångavstånd och tar dig snabbt in till city. Perfekt för dig som vill bo lugnt utan trafik och ha grönskan som närmsta granne.

Interiör

På lummiga Ättehögsgatan finner ni denna charmiga genomgångstvåa. Högst upp i huset finner ni entrédörren bakom vilken en rymlig och välkomnande hall väntar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Dessutom finns, i anslutning till hallen, en stor klädkammare som tar hand era förvaringsbehov. Här är väggarna ljusa och på golvet ligger fint trägolv i original.

Från hallen förs ni naturligt vidare in i bostadens vardagsrum som får ett mycket vackert ljusinsläpp tack vare de stora balkongfönstren. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ och rummet rymmer med enkelhet både soffa, soffbord, tv-möbel och till och med ett mindre matsalsbord. Här bekläds golven av vacker fiskbensparkett väggarna är målade i vitt. Dessutom är det från vardagsrummet som ni når bostadens höjdpunkt, den lummiga balkongen i sydostläge med oslagbar utsikt över Vidkärrs vackra villaområde.

I anslutning till vardagsrummet finns ett stort sovrum i vilket ni enkelt rymmer en stor dubbelsäng med sängbord och tillbehör. Genom fönstret strömmar ett behagligt ljus som skapar en rofylld stämning i rummet. Här finns alla förutsättningar för att ni ska kunna njuta av en god natts sömn. Dessutom finns i anslutning till sovrummet en stor klädkammare som tar hand om era förvaringsbehov. I övrigt är väggarna vita och på golvet ligger ekimitation i laminat.

Bostadens kök finns avskiljt från de sociala ytorna och erbjuder gott om arbetsytor och förvaring. Både under- samt överskåp går i tidlöst vitt och runt arbetsytorna sitter snygg vit marmor. I övrigt är väggarna vita och på golvet ligger mörk laminat. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Dessutom rymmer köket ett matbord för fyra till sex personer.

Badrummet nås behändigt från bostadens hall. Här finner ni väggar och golv i kakel och klinker i sobra toner. I övrigt är badrummet utrustat med wc, handfat och en dusch med vikväggar.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong: Ja.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförrdå. Dessuton finns bastu, cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning via ComHem/Telia. Avtal tecknas separat.

Parkering

2 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
19 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 216 kr

Inklusive värme, vatten och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1%
Andel av årsavgiften är
2,29116%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
340 kr
Försäkring
113 kr
Summa
453 kr

Notera att driftskostnaderna kan variera med avtal, vanor och antal i hushållet.

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
115

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tegelslagaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Tegelslagaren är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 i Göteborg. Fastigheten bebyggdes 1946 och föreningen förvärvade tomträtten 2007.
Byggnaden består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 9 förråd som hyrs ut.

Föreningens tre hyresrätter består av 1 st. 2 rok, 1 st. 3 rok samt 1 st 4 rok och dessa kommer i framtiden inbringa kapital till föreningen. Inga aviserade avgiftshöjningar finns i dagsläget.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning, SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.
Teknisk förvaltning, Fastighetsskötarna Lars-Gunnar & Tony AB

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1986: Nytt tak, balkonger totalrenoverades och trappuppgångar renoverades.
1986-1987: Byte av fönster, el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma tid tilläggsisolerades fasaden.
2000: Fasad- och fönsterrenovering.
2001: Ytterligare renoveringsarbeten av balkonger genomfördes.
2002: Tvättmaskiner byttes ut i tvättstugan.
2007: Teknisk besiktning av badrum med vissa anmärkningar genomfördes.
2009: Byggnaden energideklarerades, ett nytt stort trädäck/altan byggdes på gården och rensluckor installerades i samtliga stuprör för att förhindra stopp. Under samma år installerades inbrottsskydd på källardörrar och flertalet av fönstren i källaren renoverades.
2010: Trappuppgångar renoverades och ny avfuktare installerades i torkrum.
2010-2011: Frostskadat tegel och trasig puts i fasad lagades och källarfönster målades utvändigt.
2011: Tak på Ättehögsgatan 10B lagades.
2012: Renovering av fasader påbörjades som fortgick under 2013.
2013: Soprumstaken samt taket mellan husknopparna målades om. Fasadbelysning sattes upp på baksidan av huset samt portkodlås byttes på port Hjalmar Selandergatan 1a.
2014: Sockeln renoveras på huset och skadad puts ersattes och målades om. Garagedörrarna på gaveln vid Ättehögsgatan byttes ut. Vindskivor på gavlarna kläddes in i plåt för att skydda skivorna bättre och minska underhållet.
2015: Putsen på gaveln vid soprummet och runt sockeln på huset har lagats och snyggats till.
2016: Två nya tvättmaskiner införskaffades.

Kommande renoveringar:
Hösten 2018: Tvätt, skrapning och målning av takfot.
2018 alt. 2019: Ventilationsrengöring.

Parkering

Föreningen förfogar över 19 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 250 kronor i månaden - Här finns ett särskilt kösystem. Föreningen har även 2 garageplatser (ett garage med två tillhörande platser) , en plats kostar cirka 600 kronor och för närvarande är platserna till garaget fulla. Även här finns ett särskilt kösystem.

TV/bredband

Tv-anslutning via ComHem.
Grundutbudet för tv (ComHem Small) ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem.
Internetanslutning via ComHem/Telia och uttag via bredbandsbolaget (ingår ej i avgiften).

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum samt en mangel. Tvättstugan är öppen mellan kl 8-20. I föreningen finns även uteplats, cykelrum samt bastu.

Övrigt

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042.
Marken ägs inte av föreningen utan upplåts med tomträtt och detta avtal skrivs om år 2026.

Fullvärdesförsäkrad vid Länsförsäkringar.

Området

Att bo i Munkebäck/Vidkärr

I Munkebäck/Vidkärr bor du i ett lugnt men ändå centralt beläget område med bra service och goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg. Områdets närhet till vacker natur och Delsjöområdet med sina motionsspår och fritidsaktiviteter gör att många väljer att bo här.

I området bor människor i alla åldrar, på senare år märks en ökad inflyttning av yngre familjer som uppskattar den barnvänliga omgivningen. Den direkta närheten till barnomsorg i kombination med många aktiviteter för barn och ungdomar gör att området är mycket populärt.

I stadsdelen Örgryte-Härlanda som Munkebäck/Vidkärr tillhör, finns flera kommunala och enskilda förskolor. Utöver detta finns ett antal dagbarnvårdare. Det finns även flera kommunala och fristående grundskolor samt möjlighet för barnen att gå på fritidshem.

Väljer du att bosätta dig i Munkebäck/Vidkärr har du nära till underbara naturområden för alla åldrar. Kring Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn finns flera belysta leder. Vid Delsjön finns både sandstrand, klippor och stora gräsytor med lekplatser, bryggor, grillplatser och kaféer. Delsjö Golfklubb är en av de äldsta golfklubbarna i Göteborgsregionen. På Skatås motionscenter finns motionsspår, dusch och bastu.

I östra Göteborg verkar många aktiva föreningar. I Kulturhuset Bagaregården finns Redbergslids bibliotek och Musik- och kulturskolan. Göteborgs Tennisklubb, GLTK, ligger i området, likaså ridskola och flera gym/träningsanläggningar. Munkebäck har fått sitt namn av Munkebäcken som är ett gammalt namn på Härlandabäcken. Bäcken namngavs av de munkar som vandrade längs vattendraget från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka, nuvarande Härlanda kyrkoruin. Idag är bäcken mestadels kulverterad.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Spårvagnslinje 1 med ändhållplats Östra sjukhuset passerar genom både Munkebäck och Vidkärr.

Köpa eller sälja bostad i Munkebäck? Kontakta våra mäklare i Örgryte & Östra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ättehögsgatan 10B

Ättehögsgatan 10B,
416 74 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52