Optimalt planerad trea högt upp i huset!
På förhand
Avgift
3 870 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Optimalt planerad trea högt upp i huset!

Ljus gavellägenhet med öppen planlösning, genomgående parkettgolv och inglasad balkong med västerläge! Hiss direkt från markplan upp till bostaden.

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad trea på ca 82 kvm i lugna men centrala Munkebäck/Vidkärr. Här erbjuds en välplanerad bostad med grönskande utsikt från den inglasade balkongen med västerläge. På golvet vilar en vacker ekparkett som går fint ihop med de genomgående vitmålade väggarna. Helrenoverat badrum med tvättmaskin, torktumlare och golvvärme samt kök från Ikea. Väl tilltagna sovrum samt stor klädkammare i anslutning till hallen. En bostad med social och öppen planlösning och lättmöblerade ytor. I det direkta närområdet finner ni både förskolor och Torpaskolan, perfekt område för en barnfamilj med trevliga grönområden som närmsta granne. Här bor ni i ett rofyllt område med bra service och goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg. Närheten till vacker natur och Delsjöområdet med sina motionsspår och fritidsaktiviteter gör Munkebäck/Vidkärr till ett mycket omtyckt och trivsamt område att bo i.

Interiör

Välkomna till östra centrum och Ättekullen 1! Ta hissen från markplan upp till våning fyra och kliv in i den rymliga hallen som är centralt placerad i bostaden. Här erbjuds gott om plats för era ytterkläder och skor. Rymlig klädkammare direkt till höger som skänker ypperlig förvaring. På golvet i vilar en vacker ekparkett och väggarna är genomgående vita.

Vidare in i bostaden möts ni av vardagsrummet och köket i delvis öppen planlösning. Här finns plats för en soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Tack vare vardagsrummet i gavelläge tillsammans med de stora fönsterpartierna och utgången till balkongen badar bostaden i ljus. Den rymliga balkongen är inglasad och blir som ett extrarum även under de kyligare månaderna på året. Under varmare årstider går inglasningen enkelt att öppna upp.

I delvis öppen planlösning från vardagsrummet finner ni köket från Ikea med vita skåpsluckor och mörk bänkskiva i slitstark laminat. Bra arbetsytor och gott om förvaring via både under- & överskåp samt lådor. Köket är utrustat med moderna vitvaror i form av inbyggd ugn, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och spishäll samt kolfilterfläkt.

Nyrenoverat badrum med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns en tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare samt avlastningsbänk. Bra förvaring tack vare badrumsskåp samt kommod under tvättstället. Utrustningen här består av badkar, wc och spegelskåp. Lyxig golvvärme och handdukstork för extra komfort.

Bostaden har två rymliga sovrum med rofyllt läge. Det ena är idag möblerat med dubbelsäng medan det andra används som barnrum, här finns även alla möjligheter att göra sitt egna hemmakontor alternativt gästrum. Väggarna är genomgående vita och bra förvaring finns tack vare flertalet garderober. I båda rummen får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang för den som önskar.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong med västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett förråd som hör till bostaden - placerat på bottenvåningen och är ca 4 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 870 kr

Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
5,21298%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Byggnadssätt

Byggår
1991

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Ättekullen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades 2004-03-31. Fastigheten bebyggdes 1991 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal med hyresrätt där förskola bedrivs samt 1 övernattningslägenhet/lokal för medlemmarna att använda. Fördelning: 13 st 2 rok, 3 st 3 rok, 5 st 4 rok. Det finns dessutom en övernattningslägenhet/gemensamhetslokal.

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig många år framåt som innefattar ett löpande underhåll. Enligt styrelsen är fastigheten i gott skick och inget behov av någon större insats finns idag. HSB sköter det löpande fastighetsunderhållet inklusive trappstädningen.

Ekonomi:
På årsmötet i maj beslutade styrelsen att låta avgiften föra oförändrad för kommande år. Enligt styrelsen är föreningens ekonomi god. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Ovanstående information grundas på föreningens årsredovisning och kontakt med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll:
2005: Utbyte tvättutrustning, upprustning av trapphus, översyn ventilation.
2007: Förbättrad dränering, utbyte av ytterdörrar till lägenheter, utbyte av låssystem och cirkulationspump.
2008: Elskåp p-platser.
2009: Upprustning av ytor vid entrén.
2010: Målning sidobyggnad.
2011: Rengöring ventilationskanaler, renovering av sydvästra gaveln.
2015: Målning av utvändiga plåtar samt behandling av taket.
2016: Byte av hissmotor.

Kommande underhåll/renoveringar:
Översyn av ventilationsfläkt och värmeanläggning - planerat till 2021.
Målning av väggar och räcken i trappuppgång - planerat till 2019.

TV/bredband

Tv och bredband via ComHem.

Området

Att bo i Munkebäck/Vidkärr

I Munkebäck/Vidkärr bor du i ett lugnt men ändå centralt beläget område med bra service och goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg. Områdets närhet till vacker natur och Delsjöområdet med sina motionsspår och fritidsaktiviteter gör att många väljer att bo här.

I området bor människor i alla åldrar, på senare år märks en ökad inflyttning av yngre familjer som uppskattar den barnvänliga omgivningen. Den direkta närheten till barnomsorg i kombination med många aktiviteter för barn och ungdomar gör att området är mycket populärt.

I stadsdelen Örgryte-Härlanda som Munkebäck/Vidkärr tillhör, finns flera kommunala och enskilda förskolor. Utöver detta finns ett antal dagbarnvårdare. Det finns även flera kommunala och fristående grundskolor samt möjlighet för barnen att gå på fritidshem.

Väljer du att bosätta dig i Munkebäck/Vidkärr har du nära till underbara naturområden för alla åldrar. Kring Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn finns flera belysta leder. Vid Delsjön finns både sandstrand, klippor och stora gräsytor med lekplatser, bryggor, grillplatser och kaféer. Delsjö Golfklubb är en av de äldsta golfklubbarna i Göteborgsregionen. På Skatås motionscenter finns motionsspår, dusch och bastu.

I östra Göteborg verkar många aktiva föreningar. I Kulturhuset Bagaregården finns Redbergslids bibliotek och Musik- och kulturskolan. Göteborgs Tennisklubb, GLTK, ligger i området, likaså ridskola och flera gym/träningsanläggningar. Munkebäck har fått sitt namn av Munkebäcken som är ett gammalt namn på Härlandabäcken. Bäcken namngavs av de munkar som vandrade längs vattendraget från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka, nuvarande Härlanda kyrkoruin. Idag är bäcken mestadels kulverterad.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Spårvagnslinje 1 med ändhållplats Östra sjukhuset passerar genom både Munkebäck och Vidkärr.

Köpa eller sälja bostad i Munkebäck? Kontakta våra mäklare i Örgryte & Östra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ättekullen 1

Ättekullen 1,
416 74 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21