Stilrent renoverad 30-tals pärla med solig balkong

Nedre Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 28

På förhand
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
2 406 kr
Antal rum
2,5
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Stilrent renoverad 30-tals pärla med solig balkong

Välkommen till denna charmiga 30-tals pärla med stilrent renoverat kök och bad samt balkong i fritt och soligt söderläge. Stabil brf och låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna charmfulla 30-tals pärla på Gibraltargatan 28!. Gibraltargatan 28 - Bjurfors
Varmt välkommen till denna charmfulla 30-tals pärla på Gibraltargatan 28!
I vardagsrummet flödar ljuset in via det stora fönsterpartiet mot balkongen. Gibraltargatan 28 - Bjurfors
I vardagsrummet flödar ljuset in via det stora fönsterpartiet mot balkongen
Bostaden präglas genomgående av vackra bevarade 30-tals detaljer. Gibraltargatan 28 - Bjurfors
Bostaden präglas genomgående av vackra bevarade 30-tals detaljer
Öppenheten mellan vardagsrum och kök bidrar ytterligare till en känsla av rymd. Gibraltargatan 28 - Bjurfors
Öppenheten mellan vardagsrum och kök bidrar ytterligare till en känsla av rymd
Kryp upp i soffan och njut av ett rofyllt hem som andas charm. Gibraltargatan 28 - Bjurfors
Kryp upp i soffan och njut av ett rofyllt hem som andas charm
Interiörbild. Gibraltargatan 28 - Bjurfors

Balkongen nås via vackra pardörrar som öppnas inåt

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna charmiga 30-tals pärla på attraktiva Gibraltargatan 28 i Nedre Johanneberg. Här bor man med ett lugnt och insynsskyddat genomgångsläge med fönster i två väderstreck som vetter dels mot den grönskande parken samt mot den lugna innergården. Från det luftiga vardagsrummet nås utgång till balkongen som ligger i ett soligt söderläge. Köket är smakfullt renoverat med ljus inredning från HTH och intill köket finns en naturlig matplats med utrymme för ett matbord för 4-6 personer. Rofyllt sovrum mot den lugna gården samt ett stilrent renoverat badrum med tvättmaskin och golvvärme. Dessutom erbjuds en stor möblerbar inre hall som passar utmärkt som arbetshörna.

Här bor man i en mycket stabil förening med låg belåningsgrad som även avspeglas i den låga månadsavgiften. I attraktiva Nedre Johanneberg bor man med ett centralt och samtidigt rofyllt läge endast en kort promenad från Götaplatsen, Avenyn och hela innerstadens utbud.

Varmt välkommen till detta charmfulla hem att trivas i!

Interiör

En representativ entré och ett välskött trapphus välkomnar dig till Gibraltargatan 28. Från entrén väljer man hissen eller promenerar upp till det tredje bostadsplanet där du välkomnas in i detta charmfulla 30-tals hem.

I hallen erbjuds bra avhängningsmöjligheter och förvaring i två inbyggda garderober bakom fina spegeldörrar. På golvet ligger ekparkett i original och väggarna är sobert vitmålade.

Hallen leder vidare in i bostaden och mynnar ut i den stora, möblerbara inre hallen som lämpar sig perfekt som arbetshörna. På golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna är vitmålade.

Det luftiga vardagsrummet har fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti i rakt söderläge och man kan njuta av ett helt insynsskyddat och fritt läge med utsikt mot den grönskande parken utanför. Rummet präglas av bevarad charm från husets byggår i form av generös takhöjd, tidsenliga taklister, fiskbensparkett samt vackra fönster som ramas in av fönsterbrädor i sten. Rummet är lätt att möblera och rymmer både soffgrupp och läshörna eller annat önskat möblemang.

Från vardagsrummet nås även utgång till balkongen via dubbeldörrar. Här finns plats för cafébord och stolar samt trevliga planteringar och man kan njuta av solen under större delen av dagen.

Köket är beläget intill vardagsrummet och är smakfullt renoverat med vit köksinredning från HTH. Den maskinella utrustningen består av inbyggda rostfria vitvaror ifrån Siemens i form av: ugn, spishäll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Arbetsytorna består av svart laminatbänkskiva med underlimmad diskho och ovanför bänkskivan sitter vitt kakel. Intill fönstret finns en naturlig plats för matbord för 4-6 personer.

Det rofyllda sovrummet har ett ostört läge mot den lugna innergården. Här finns plats för en större säng och förvaring finns i form av en garderob.

Badrummet nås från hallen och har helkaklade vita väggar och grått klinkergolv. Utrustningen består av: handfat i kommod med ovansittande spegel med belysning, vägghängd wc, duschhörna med vikbara glasdörrar, tvättmaskin och extra förvaring finns i form av ett väggfast skåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i fritt och soligt söderläge mot den grönskande parken.

TV/bredband

Com Hem

Parkering

För den som är folkbokförd på Gibraltargatan 28 är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65. Observera att det råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 406 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2287%
Andel av årsavgiften är
2,28713%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
3 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
59 kvm**

* Våningsplan 3 av 5.

** Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggår
1934

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
190

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grönsiskan 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Grönsiskan 9 (äkta brf) är en mycket trevlig och välskött förening som bildades 1987 och består av 1 flerbostadshus med adresserna Wijkandersplatsen 1 och Gibraltargatan 28. I föreningen finns det totalt 48 st bostadsrätter och 1 lokal.
Lägenhetsfördelningen är 4 st 3 rok, 28 st 2 rok, 1 st 1 rok och 15 st 1 rum och kokvrå.

Föreningen har en totalarea om ca 2 473 kvm, varav bostadsarea är om ca 2 448 kvm. Föreningen äger sin mark.
Föreningen har en mycket stabil ekonomi med låg belåning. I föreningens årsredovisning gällande 2018 är belåningsgraden enbart ca 3 535 kr/kvm. Inför 2020 behölls avgifterna oförändrade och det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

För mer information vänligen se föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i föreningens styrelsen eller besök deras hemsida: https://www.egrannar.se/grönsiskan9.

Renoveringar - Utförda och planerade

1988/89: Vindslägenheter byggdes, tvättstugan flyttades från våning 6 till entréplan, nya lägenhetsförråd i källaren, elstambyte, fönster reparerade, fasader reparerade, omfogade, ny takbeläggning, ROT-renvering av samtliga stammar samt renovering av badrum och kök.
1991: Expansionskärl bytta.
2001: Fönsterrenovering.
2002: Fasadrenoverning, omfogning och fukttätning.
2004: Teknisk besiktning av fastigheten.
2005: Nyinstallation av frånluft i samtliga badrum och trappuppgångar.
2008: Ommålning av balkongräcken Gibraltargatan.
2010: Nya tvättmaskiner (3st) och ny torktumlare. Renovering av samtliga ytskikt i lokalen (Bekostades av hyresgästen). Besiktning av samtliga badrum. Balkongbyggnation, 12 balkonger mot gården.
2011: Byte av dörr till soprum. Bättringsmålning av entréer och trappuppgångar. Utbyte av armatur samt ny belysning på gången till W samt entré på G/W. Nya handräcken mot innergården från G/W.
2012: Utbyte samtliga stamventiler (17st) i värmesystemet. Lagning av vattenläckage i värmesystemet i stammen vid soprummet på Gibraltargatan. Nytt portkodssystem. 12 brandsläckare och 12 brandfiltar installerade i fastigheten. Ny återvinningscentral på gården. Ny mangel. Nytt stuprör från hängränna mot gården. Nya fönster mot Wikjandersplatsen lgh 26,27,6. Värmeoptimering av värmesystemet inkl. avgasning och styrningsoptimering.
2013: Nya fönster mot WIkjandersplatsen lgh 12,22,28. Nya fönster mot Gibraltargatan för lokalen. Nya säkerhetsdörrar för samtliga lägenheter.
2014: Renovering av hissarnas innerkorgar. Tätning av Geimsränna. Tätning av hål i kopparburspråket mot Gibraltargatan. Lagning av ytterplåttak samt läckor i den valsade bandplåten. Renovering av fönster mot Wikjandersplatsen lgh 17. Renovering av balkongdörrar lgh 18.
2016: Spolning av fastighetens avloppsstammar. Renovering av fönster lgh 45,23,8. Översyn av hissarnas funktion och åtgärd av brister på Gibraltargatan och Wijkandersplatsen. Målning av dörrportar och dörrar mot gården.
2017: Utvändig målning av samtliga fönster på plan 3-5.
2018: Utvändig målning av samtliga fönster på plan 0-2. Ytterligare renovering av utvalda fönster plan 3-5. Komplettering tvättstuga med torkskåp, nya skåp/bänkar/tvättho. Montering av snörasskydd på taket mot Gibraltargatan och Wijkandersplatsen. Komplettering av ledstänger i trapphusen från Gibraltargatan.

Löpande underhåll föreligger och föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Styrelsen sköter teknisk och ekonomisk förvaltning. Brf Grönsiskan 9 är delaktig i Grönsiskans samfällighetsförening tillsammans med övriga fastigheter i kvarteret. Föreningens andel är ca 21,1 %.

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gibraltargatan 28

Gibraltargatan 28,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vidblicksgatan 9
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 446 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!