Unik 30-talslägenhet högst upp i huset

Nedre Johanneberg, Göteborg

Vidblicksgatan 3

På förhand
Utgångspris
4 850 000 kr
Avgift
4 550 kr
Antal rum
2,5
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik 30-talslägenhet högst upp i huset

Högst upp i huset i Nedre Johanneberg med balkong i söder och en slående takhöjd i vardagsrummet om hela sex meter.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna högst upp i huset på Vidblicksgatan Tre. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Välkomna högst upp i huset på Vidblicksgatan Tre
Interiörbild. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Matsalsdelens ena hörn smyckas av en öppen spis. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Matsalsdelens ena hörn smyckas av en öppen spis
. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Lättillgängligt från lägenheten nås den gemensamma takterrassen. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Lättillgängligt från lägenheten nås den gemensamma takterrassen
Alternativ planlösning. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Bo i Nedre Johanneberg med direkt närhet till Avenyns folkliv.... Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
Bo i Nedre Johanneberg med direkt närhet till Avenyns folkliv...
...och Näckrosdammens ljuvliga grönområden. Vidblicksgatan 3 - Bjurfors
...och Näckrosdammens ljuvliga grönområden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här bor ni högst upp i huset och njuter av allt ifrån balkongen i skönt söderläge till vackra stavparketter och en slående takhöjd i vardagsrummet om hela sex meter. Bostaden på ca 83 kvm, fördelat på två ljusa rum och kök samt ett rum i etage. I vardagsrummet, där den öppna spisen pryder rummet och varifrån balkongen nås, är det en magnifik takhöjd. Allt tillsammans bidrar till att detta troligtvis blir favoritrummet. Trappan leder er upp till entresolplanet som lämpar sig väl som gäst- eller arbetsrum. Det stora sovrummet ligger vägg i vägg med köket. I passagen finns bevarade serveringsskåp för ytterligare förvaring. Bostaden är i gott skick. Kök med vita köksluckor och här finns plats för mindre matgrupp. Badrum med vitt kakel och snygg grön marmor. I hallen finns utrymme för avhängning. Stabil Brf där man beslutat om avgiftssänkning med 10% från januari 2020!

Bara några minuters promenad bort väntar Götaplatsen och Avenyn med sitt utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen når du på några minuter, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Kaffet på Mahogny, nere på Gibraltargatan, lockar folk från hela stan och gourmetkrogen Thörnströms Kök ligger en lagom kvällspromenad bort. Trots läget vilar lugnet längs dessa, nästan lite undanskymda, gator kantade av magnifika byggnader.

Välkomna på visning!

Interiör

I rofyllda kvarter ovanför Götaplatsen återfinns detta charmfulla hem. Området är känt för sin grönska och mycket rogivande atmosfär. Trots det väntar Götaplatsens och Avenyns puls alldeles runt hörnet. Ett oslagbart läge där du har allt och lite därtill utanför porten.

När du kliver in i hallen möts du av en öppen och inbjudande atmosfär. Här finner du plats för ytterkläder och skor. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger en fin ekparkett i original.

I vardagsrummets höga del är takhöjden om hela 6 meter, och här finns ett trivsamt entresolplan som liksom dess fina takfönster är i original från när huset byggdes. På golvet ligger stavparkett och väggarna är vita. Härifrån nås balkongen som vetter mot gården och ligger med soligt söderläge.

Entresolplanet passar utmärkt som ateljé, arbetshörna eller gästrum. Även här är golvet belagt med stavparkett.

Via en bevarad skjutdörr nås sovrummet. Även här pryds golvet av en vacker stavparkett. Rummet rymmer dubbelsäng, sängmöbel och skrivbord. Bra förvaring i en platsbyggd walk-in-closet.

I serveringsgången finns gott om skåp för ytterligare förvaring. Härifrån nås badrummet.

Helkaklat badrum med grönt marmorgolv samt vitt kakel på väggarna. Badrummet är inrett med toalett, handfat, spegel, duschhörna, tvättmaskin samt förvaringshylla.

Köket renoverades 2017 och erbjuder goda arbetsytor i svartgranit och har bra förvaringsutrymmen i den vita skåpsinredningen. Den maskinella utrustningen består av spis från Husqvarna, diskmaskin, kyl och frys från Miele.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Föreningen har en gemensam takterrass. Det finns cykelförvaring samt en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredbandstjänster via Com Hem, fiber.

Parkering

2 parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 550 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
6,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 850 000 kr
Lägenhetsnummer
1003
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
83 kvm**

* Våningsplan 5 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
175
Energideklarationsdatum
2010-11-24

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vidblicksgatan 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Vidblicksgatan 3 förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 7:2 år 2011. Fastigheten byggdes 1936 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1144 kvadratmeter, varav 1122 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 22 kvadratmeter utgör lokalyta. Bostadsrättsföreningen är mycket stabil och man har beslutat om en avgiftssänkning med 10% som börjar gälla från januari 2020.

Följande renoveringar har genomförts i fastigheten:
Byggnaden genomgick en större renovering/ombyggnad ca 1982 då badrum renoverades inklusive byte av VA-stammar, nya fönster monterades, ny el installerades och balkonger renoverades. Omläggning av yttertak 1986. Omdränering på gårdssida 1995 samt renovering av fasadputs mot gård samma år. Under 2012 utökades tvättstugan med ytterligare en tvättmaskin och i torkrummet installerades en avfuktare. Trapphuset och i övriga gemensamma utrymmen installerades ny belysning med rörelsevakter. Ett nytt låssystem installerades på de gemensamma dörrarna. Den tidigare elcentralen har bytts ut mot en ny. Medlemmarna har tillsammans lagt ut trall på den gemensamma takterrassen samt anlagt plantering på framsidan av fastigheten.

2014: Fasaden renoverades och fönstren målades på utsidan.
2016: OVK-besiktning samt värmesystemet sågs över och samtliga termostater byttes. Utöver detta har byggnaden genomgått löpande underhålls- och reparationsåtgärder.
2016: Försäljning av hyresrätt. Detta genererade drygt 4 miljoner till föreningen.
2017: Ny kopparfasad
2018: Renovering av hiss och tvättstuga
2019: Fönsterbyte

Parkering

2 parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Byggnadssätt

Byggår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vidblicksgatan 3

Vidblicksgatan 3,
412 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Walleriusgatan 2
  Utgångspris
  5 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 368 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-11-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 28
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 406 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!