Totalrenoverad citytrea

Nedre Johanneberg, Göteborg

Vidblicksgatan 9

På förhand
Utgångspris
4 195 000 kr
Avgift
3 446 kr
Antal rum
3
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Totalrenoverad citytrea

Bästa läge mitt i stan - med flera originaldetaljer, yteffektiva kvm samt närhet till uteplats. Totalrenoverad 2018. Låg avgift och lågt belånad Brf!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I attraktiva Nedre Johanneberg återfinns nu denna charmfulla och perfekt planerade genomgångstrea. Totalrenoveringen från 2018, närheten till föreningens uteplats med grillmöjligheter samt den låga månadsavgiften och de många fönsterpartierna är några av bostadens huvudnummer.

Redan i det vackra trapphuset gör sig 1930-talets arkitektur och detaljrikedom påmint. Något som tas vidare in i bostaden, där flertalet originaldetaljer finns bevarade. Fiskbensparkett, brädgolv, fönsterbänkar av sten med mera.

I det ljusa och luftiga vardagsrummet ryms med enkelhet både soff- och matsalsgrupp. Det stilsäkra köket med gasspis är perfekt för dig som är matlagningsintresserad. Här finns även en tvätt- samt en diskmaskin för att underlätta vardagens bestyr. Bostaden erbjuder också två sovrum med förvaringsmöjligheter samt ett mycket smakfullt inrett badrum med dusch.

Bostadens läge är utsökt då Chalmers ligger alldeles runt hörnet och Avenyn enbart en kort promenad från byggnadens entré. I närområdet finns all tänkbar service. Goda kommunikationer finns alldeles i närheten (cirka 2 minuters bussresa till Avenyn), likväl som mysiga restauranger och caféer. Söker du rekreation är Näckrosdammens grönska även belägen nära till hands.

Dessutom är Brf Vidblicksgatan 9 är en mycket välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

Interiör

Via den representativa trapphusentrén nås denna totalrenoverade bostad på entréplan.

Hallen erbjuder goda avhängningsmöjligheter och från hallen nås bostadens samtliga rum. Ytterligare förvaringsmöjligheter finner du rakt fram från entrén, i anslutning till vardagsrummet. Väggarna är ljust målade och golvet pryds med en fiskbensmönstrad ekparkett vilken tröskelfritt löper vidare in i vardagsrummet.

Det stilsäkra köket från Ikea har gråa skåpsluckor samt vitt kakel ovanför arbetsbänkar av trä. Detta bryts snyggt av med ett fint klinkergolv med marockanskt mönster. Vid kökets inbjudande matplats finns plats för flera sittande gäster. Här kan du med fördel även nyttja våningsplanet när du grillar på den gemensamma uteplatsen, då maten med lätthet kan förflyttas genom kökets öppna fönster. Den maskinella utrustningen består av gasspis, fläkt, inbyggd ugn i arbetshöjd, inbyggd micro i arbetshöjd, diskmaskin, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt kyl och frys i kombination. Vidare erbjuds gott om skåpsförvaring samt generösa arbetsytor. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrummet är stort och luftigt. Ljuset flödar in genom det stora fönsterpartiet som tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig känsla av rymd. Med sina väl tilltagna kvm rymmer rummet med enkelhet en större soffa, soffbord, TV-möbel samt ett matsalsbord. Här finns även plats för en mysig läshörna.

Det större sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård och skapar yta åt arbetsbord, dubbelsäng samt tillhörande sängmöbler. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds likväl tack vare flertalet garderober med överskåp. På golvet ligger ett vackert originalträgolv och väggarna är målade i en beige ton.

Det mindre sovrummet vetter mot Vidblicksgatan och här finns plats för säng samt arbetsbord. Detta rum lämpar sig utmärkt som kontor, barn-, gäst- eller tonårsrum. Förvaringsmöjligheter erbjuds genom en fast inbyggd garderob. Golvet pryds av ett brädgolv i originalutförande och väggarna pryds av en fin tapet från Sandberg.

Bostadens badrum är helkaklat med stora plattor på väggar och fiskbensmönstrad marmor på golv. Badrumsmöbler finns i form av wc, duschhörna med takdusch och vridningsbara duschväggar, handfat med kommod, handdukstork, extra badrumsskåp samt spegel med belysning.

2018 totalrenoverades bostaden med ett helt nytt kök samt ett helt nytt badrum. Samma år målades samtliga tak och väggar. Även golv har slipats. Kökets ugn och micro är från 2019.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 7:5

Övriga byggnader/utrymmen

Ett förråd om cirka 4 kvm disponeras på bottenvåning.

Månadsavgift

Avgift
3 446 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,714%
Andel av årsavgiften är
3,60828%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
83 kvm**

* Entrévåning.

** Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Försäkring
114 kr
Summa
114 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Kostnad för hushållsel samt gas efter egen förbrukning tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
140

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vidblicksgatan 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 1982-09-17. Föreningen äger fastigheten Johannebergs 7:5 i Göteborgs kommun, med adress Vidblicksgatan 9.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten bebyggdes 1938 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet (cirka 60 kvm) och en lokal med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är 10 st 1 rok, 7 st 2 rok, 1 st 3 rok, 7 st 4 rok och 5 st 5 rok.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet/årsredovisning 2018: 2 245 kvm, varav 2 209 kvm utgör lägenhetsyta och 36 kvm utgör lokalyta.

Exempel på utfört arbete/underhåll:
2018 - Renovering av hyreslägenhet
2013-2014 - Ombyggnad framsida fastighet (ny markbeläggning, belysning, eluttag, ny mur, konstgräs)
2013-2014 - Ombyggnad innergård (ny markbeläggning, nya växter, sittplatser, belysning, skydd för tidningskärl)
2013 - Energideklaration
2013 - Funktionskontroll av ventilationssystem
2012 - Snörasskydd
2010-2011 - Rökkanaler
2010 - Ombyggnation källarförråd
2007 - Trapphus (lägenhetsentrédörrar, målning, slipning av marmorgolv)
2006-2007 - Tvättstuga
2005-2006 - Nya dörrar (entrédörr, gårdsdörr, garagedörrar m.m.)
2005-2006 - Omputsning av fasad
2005-2006 - Nya balkonger
2005 - Omfogning av tegelfasad
2005 - Renovering av balkonger
2003 - Elstambyte
2003 - Fönsterbyte
2002 - Rörstambyte
2001 - Nyinstallation hiss

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Föreningens långsiktiga låneskuld är enligt årsredovisning 2018: 6 931 250 kr, dvs en belåning om 3 223 kr/kvm vilket är betydligt lägre än snittet för bostadsrättsföreningar i centrala Göteborg. Avgifterna i denna bostadsrättsförening är även lägre än snittet för centrala Göteborg. Säljaren känner inte till några avgiftshöjningar i nuläget. Föreningens hyresrätt om cirka 60 kvm skulle vid en framtida försäljning inbringa ett stort kapital till föreningens kassa.

För mer information om föreningen vänligen läs senaste årsredovisningar samt kontakta föreningens styrelse.

Parkering

Föreningen har 3 p-platser. Separat kö gäller.

För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering även ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

Säljaren har TV samt bredband via Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Lummig innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Grönsiskan. Föreningens andel är 20 %. Samfälligheten förvaltar del av gård.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga på bottenvåning med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Cykelförråd finns.

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nedre Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vidblicksgatan 9

Vidblicksgatan 9,
412 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Walleriusgatan 2
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  1 812 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Teknologgatan 3
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 348 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  108 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!