Nedre Johanneberg, Göteborg

Viktor Rydbergsgatan 23

Såld, 2018-12-14
Slutpris
3 650 000 kr
Avgift
2 590 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Viktor Rydbergsgatan 23!. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors
Här presenteras en väldisponerad tvåa som är renoverad från topp till tå. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors
. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors

De höga och strama tegelfasaderna löper i en svag båge längs Viktor Rydbergsgatans sluttning. Den formrena estetiken skapar ett upphöjt lugn mellan husen.

Här bor ni i en stabil Brf med låga avgifter och låg belåning. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors
Interiörbild. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors
Underbart sovrum där ni får en god nattsömn intill den lugna innergården. Viktor Rydbergsgatan 23 - Bjurfors

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 28
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 406 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vidblicksgatan 1
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 470 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Vidblicksgatan 3
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 550 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  83 kvm