Ljuvlig funkistvåa högt upp i huset!

Nedre Johanneberg, Göteborg

Walleriusgatan 2

På förhand
Utgångspris
3 490 000 kr
Avgift
1 812 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/11, KL 12:30 - 13:30

  Bokad förhandsvisning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 031-761 79 50.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljuvlig funkistvåa högt upp i huset!

Social och väldisponerad tvåa på våning 4 i byggnad från 1935. Insynsskyddat läge med gångavstånd till stadsliv och universitet. Låg månadsavgift!

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

 • Extra kontaktperson

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Walleriusgatan 2 och denna strålande ljusa tvåa på våning 4!. Walleriusgatan 2 - Bjurfors
Välkommen till Walleriusgatan 2 och denna strålande ljusa tvåa på våning 4!
Idylliska Näckrosdammen finns nära till hands. Walleriusgatan 2 - Bjurfors
Idylliska Näckrosdammen finns nära till hands
Interiörbild. Walleriusgatan 2 - Bjurfors
. Walleriusgatan 2 - Bjurfors
Interiörbild. Walleriusgatan 2 - Bjurfors

Området präglas av många fina grönområden! Från lägenheten kan du njuta utsikten över Johannebergskyrkan och grönskan!

... likaså Korsvägen där evenemangsstråket sträcker ut sig. Walleriusgatan 2 - Bjurfors
... likaså Korsvägen där evenemangsstråket sträcker ut sig

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En kort promenad från Avenyns folkliv, Götaplatsens stjärnkrogar och Näckrosdammens grönområden välkomnas du till Walleriusgatan 2. Grönskan och fågelsången gör det nästan svårt att tro att du faktiskt befinner dig mitt i en storstad. Här stoltserar ett av Nedre Johannebergs alla ståtliga tegelhus i tidstypiskt utförande. Bostaden ligger på husets fjärde våningsplan med ett fritt läge och trivsam utsikt över omgivningarna.

Detta hem präglas av en ytterst välplanerad planlösning, stora rumsvolymer, genomgående ljus och trivsamma sällskapsytor som skapta för umgänge och gemenskap. Lägg därtill ett stilfullt kök signerat Kvänum med komplett utrustning från Miele och ett badrum i lyxigt utförande, så är detta ett kvalitativt boende för den kräsne! Notera den angenäma månadsavgiften om 1 812 kr där bredband är inkluderat!

Här bor du i ett utsökt läge då Chalmers ligger alldeles runt hörnet och Avenyn enbart en kort promenad från byggnadens entré. På Landala Torg finns all tänkbar service. Goda kommunikationer finns på granngatan, likväl som mysiga restauranger, caféer och gym. Söker du rekreation är Näckrosdammens grönska även belägen nära till hands.

Välkommen på förhandsvisning redan nu!

Interiör

Välkommen till en lugn återvändsgata i populära Nedre Johanneberg. Från den tidstypiska entrén tar du hissen eller trapporna upp till bostadens fjärde våningsplan.

Hallen är navet i bostaden och binder ihop samtliga utrymmen. Plats för avhängning finns direkt till höger i en rymlig skjutdörrsgarderob. Mindre hallmöbel ryms likväl. Väggarna är vita och golvet pryds av en fin ekparkett, vilket är genomgående i bostadens alla rum. Liksom i övriga lägenheten sitter infällda spotlights i taket.

Vidare in till höger nås det spatiösa vardagsrummet, fritt att möblera upp efter tycke och smak. Här slås du direkt av den luftiga känslan och den generösa sällskapsytan. Tack vare det stora fönsterpartiet sprider sig ljuset angenämt över hela rummet. Njut den fria utsikten över Johannebergskyrkan och grönskan! Sällskapsdelen är utmärkt för umgänge och gemenskap.

Det gedigna köket från Kvänum är mycket trivsamt! Här finns goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp samt bra arbetsyta. Det marockanskt-inspirerande kaklet som pryder kökets ena långvägg skapar karaktär. Den maskinella utrustningen är komplett - mikro, ugn, spishäll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin är av märket Miele.

Sovrummet nås från hallen och är i god storlek. Dubbelsängen med tillhörande möblemang inryms. Garderoberna från Kvänum står för ypperliga förvaringsmöjligheter. Tack vare lägenhetens lugna läge, högt upp i huset sover du här gott om natten.

Bostadens badrum är i lyxigt utförande där väggarna pryds med ett kakel i marmor. Utrustningen består av wc, dusch, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Wallerius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 1986-11-14. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 7:8 i Göteborgs kommun, med adress Walleriusgatan 2 (förvärv 1988). Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten bebyggdes 1935 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med bostadsrätt. Lokalerna klassas som en och den ägs av föreningen. Lägenhetsfördelningen är 7 st 2 rok, 2 st 2 rok, 3 st 3 rok och 1 st 4 rok. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 450 kvm, varav 1 220 kvm utgör lägenhetsyta och 230 kvm utgör lokalyta.

Exempel på utfört arbete/underhåll:
2019 - Reperation av ventilationsfläktar
2019 - Besiktning av huset
2018 - Byte av reglerventiler för varmvatten
2018 - Låsbyte-montering av C-profil samt nyckelskåp
2018 - Bredband för apparatrum
2016-2017 - Radonmätning i fastigheten (riktvärde är 200 Bq/m3 och uppmätningen visade ett årsmedelvärde på mindre än 50 Bq/m3)
2016 - Injustering av fastighetens till- och frånluftsventilation
2016 - Godkänd OVK-besiktning
2015 - Ny tilluftskanal
2012-2014 - Installation av ny datacentral i fastighetens apparatskåp samt nya elledningar till datacentral i aparatskåp
2013 - Ny sockel av natursten på gårdsfasaden
2013 - Nytt friskluftsintag för hela fastigheten
2011 - Nytt torkskåp, ny torktumlare med kondensor samt ny tvättmaskin
2011 - Installation av ett KNX-nätverk med display och trådlösa temperaturgivare
2010 - Montering av väderstation på fastighetens yttertak
2008 - Bredspackling samt målning av trapphus
2006-2007 - Byte av samtliga värmepumpar
2004 - Målning plåttak

Under 1987-88 skedde en rad arbeten: hissinstallation, nya el- och VVS-installationer, tilläggsisolering och omputsning av gårdsfasad, ny kopparbeklädnad och tilläggsisolering av burspråk mot gatan, installation av porttelefon, nytt ventilationssystem, nya treglasfönster, ny marmorbeklädnad på golv i trapphus och entré, nya aluminiumbalkonger åt gatan, inredning av vindsbjälklag samt nytt yttertak.

Föreningen följer en underhållsplan vilken upprättades under 2018 och sträcker sig fram till 2023. Exempel på planerat underhåll är att närmst byta balkongdörrar samt intilliggande fönster. Inom en femårsperiod ska fönster, fasad och tak renoveras (2024-2025). Nya lån kommer troligen att tas upp för detta.

Till föreningen hör en trivsam innergård. En gemensam tvättstuga finns belägen i källarplan. Cykelrum finns också att tillgå.

Lokalens hyresgäst (Hemtjänsten) har nyligen sagt upp avtalet och därav kommer föreningen troligen att göra om den till två lägenheter som antingen ska hyras ut/säljas. Det är ett pågående projekt.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Föreningens långsiktiga låneskuld är enligt årsredovisning 2019: 6 111 kr/kvm vilket är helt normalt för bostadsrättsföreningar i centrala Göteborg. Månadsavgifterna är betydligt lägre än snittet i centrala Göteborg. 2021 höjs månadsavgifterna med 2% (2020-11-25).

För mer information om föreningen vänligen läs senaste årsredovisningar och kontakta föreningens styrelse.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Parkering

För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift
1 812 kr

I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4%
Andel av årsavgiften är
4,92052%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 490 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning

Byggnadssätt

Byggår
1935
Uppvärmning
Bergvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nedre Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Walleriusgatan 2

Walleriusgatan 2,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

 • Extra kontaktperson

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vidblicksgatan 9
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 446 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!