Nilssonsberg, Göteborg

Nilssonsberg 5

Såld, 2017-04-21
Slutpris
4 125 000 kr
Avgift
3 606 kr
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 9
Hiss
Ja

Bilder

Området

Att bo i Linnéstaden

I Linnéstaden bor du i en levande stadsdel med tillgång till ett rikligt utbud av restauranger, caféer, närbutiker och små boutiquer. Linnéstaden är en innerstadsdel men trots innerstadsdelsprägeln finns det goda möjligheter till rekreation i Slottsskogen, Botaniska trädgården, och Änggårdsbergen som är mycket välbesökta och värdefulla för stadsdelen.

Områdena i Linnéstaden skiljer sig åt vad det gäller byggnadsstilar. I Änggården dominerar villorna och radhusen, medan flerbostadshusen är vanligast i de övriga områdena. Runt Linnégatan finns många fina sekelskifteshus med unika lägenheter. Linnéstadens befolkning har under åren stadigt ökat och det finns inget som pekar på att den trenden vänder.

I området finns flera grundskolor. Nordhemsskolan och Fjällskolan täcker hela grundskolan från förskoleklass till årskurs 9. På Annedalsskolan, Oscar Fredriksskolan samt Hagaskolan, Västra och Östra, går elever från förskoleklass till årskurs 6. Förskoleverksamheten omfattar förskolor, familjedaghem och alternativa förskolor. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

Kulturutbudet i Linnéstaden är rikt, här finns både aktiviteter som ordnas av staden samt privata scener och gallerier. Linnéstadens bibliotek ligger i stadsdelens gamla brandstation. Är du pensionär finns det inom äldreomsorgen en enhet för kultur- och fritidsverksamhet som verkar för att förhöja livskvalitén för de äldre.

För den motionssugne finns det träningsanläggningar i området och Slottsskogen bjuder in till långpromenader eller en löprunda. Vid Linnéplatsen hittar du även en minigolfbana som är öppen på sommaren.

Linnégatan har kommit att bli en favoritgata för Göteborgarna när det gäller restaurang- och cafébesök. Gatan är kantad av restauranger av alla de slag som ofta har öppet inpå natten. Även caféerna är välbesökta både längs Linnégatan och i Haga. Varvat med restaurangerna ligger små affärer och boutiquer.

Linnéstadens läge gör att all service finns inom räckhåll. Apotek, bank, vårdcentral m.m. finns inom stadsdelen.

Linnéplatsen och Järntorget, i varsin ände av Linnégatan, är knutpunkter för kollektivtrafiken med bussar och spårvagnar som fortsätter åt stadens alla hörn.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.