Grönskande gaveltvåa med fönster i tre väderstreck

Norra Guldheden, Göteborg

Lövskogsgatan 15 A

På förhand
Avgift
2 586 kr
Antal rum
2
Boarea
48,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Grönskande gaveltvåa med fönster i tre väderstreck

Härlig hörnlägenhet med generös balkong i grönskande och citynära Norra Guldheden. Stabil förening och nära kommunikationer! Välkommen att trivas!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna soldränkta 40-tals pärla med fönster i 3 väderstreck. Ljust kök, balkong, originalgolv och djupa fönsterbänkar i marmor. Belägen i mycket välskött och lågt belånad förening med flertalet gemensamhetsutrymmen.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in i bostadens hall. Takhöjden är generös, väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger parkett. Till vänster erbjuds goda möjligheter till förvaring i form av en inredd garderob. Hallen fungerar som bostadens nav, härifrån nås samtliga rum.

Vardagsrummet upplevs tack vare de stora fönstren i olika väderstreck och den generösa takhöjden som mycket luftigt. På golvet ligger parkett i original och det är härifrån som vi når den soliga balkongen i sydväst. På balkongen ryms enkelt en sittgrupp.

Sovrummets väggar är ljusa och på golvet ligger plankgolv i original. Insynsskyddat läge med fönster även här åt två håll.

Från hallen nås även bostadens kök. Här är originalplankorna på golvet vitmålade. Till den maskinella utrustningen hör diskmaskin, induktionshäll, ugn (Micro och varmluft) samt kyl och frys. Köksluckorna är matt vita och ovanför arbetsbänken i oljad björk sitter ett stänkskydd i form av en glasskiva. Här finns också en mysig frukostplats med utsikt mot ett lummigt grönområde.

Fortsätter vi in vidare i hallen når vi bostadens helkaklade badrum. Såväl kakel som klinker går i ljusa toner. Här finns dusch, wc, tvättmaskin från 2018, handdukstork, samt spegelskåp med förvaring.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 586 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,38854%
Andel av årsavgiften är
0,39%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
126
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
48,5 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Bostadsrättsföreningens lägenhetsregister

Byggnadssätt

Byggår
1946

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-04-05

Bostadsrättsförening

Namn
Göteborgshus nr 11
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Göteborgshus nr 11 äger 4 stycken sexvåningshus på Källsprångsgatan och 7 stycken trevåningshus på Lövskogsgatan 2, 4, 6, 8, 13, 15 och 17. Föreningen registrerades 1945 och är mycket välskött. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening vilket innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i from av årsavgifter från medlemmarna.
Den totala lägenhetsytan om 12 086 kvm fördelas på föreningens 222 lägenheter. Förutom lägenheter finns dessutom åtta kommersiella lokaler med en sammanlagd yta om 206 kvm. Primär Fastighetsförvaltning AB utför för styrelsens räkning både ekonomisk och teknisk förvaltning, samt fastighetsskötsel och lokalvård.

2018/2019
Renovering tegelfasader
Målning trapphus

2020 och framåt
Inom de närmsta åren kommer en takrenovering på föreningens samtliga byggnader att ske. Även balkongerna skall ses över. I dagsläget verkar renoveringarna inte påverka avgifterna.

För mer information och del av föreningens underhållsplan se årsredovisningen.

Föreningen har en mycket god ekonomi och är väldigt lågt belånad. Skuldsättningsgraden per kvadratmeter är strax över 1 000 kronor. Värdet för detta nyckeltal brukar ligga mellan 0-12.000 kronor där belåning under 5 000 kronor är att anses som mycket bra.

Besök gärna föreningens egen hemsida för mer information: http://www.gbghus11.se/

Parkering

Föreningen har 69 stycken parkeringsplatser. Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

I avgiften ingår grundutbudet av Com Hems TV-kanaler.

I samtliga lägenheter finns möjlighet till uppkoppling via Com Hem. I fastigheterna finns också fibernät och Öppen fiber. Varje medlem ansvarar för inkoppling i lägenheten. Utöver operatörerna ovan finns även möjlighet till ADSL.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och vindsförråd. Det finns en gästlägenhet på Källsprångsgatan 5 och en på Lövskogsgatan 6. Ytterligare gemensamma lokaler som finns är bland annat: bastu och hobbylokal.

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Lövskogsgatan 15 A

Lövskogsgatan 15 A,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Raketgatan 4
  Månadsavgift
  4 089 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Daniel petterssons gata 2B
  Månadsavgift
  4 310 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ängemarken 7C
  Månadsavgift
  2 702 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Dalheimersgatan 4A
  Månadsavgift
  4 781 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!