Smakfullt boende med bevarade originaldetaljer och generösa sällskapsytor

Norra Guldheden, Göteborg

Lövskogsgatan 18

På förhand
Avgift
3 216 kr
Antal rum
2
Boarea
56,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfullt boende med bevarade originaldetaljer och generösa sällskapsytor

Välkomna att trivas i denna välplanerade tvårummare med alla bekvämligheter man kan önska sig i en stabil och välskött förening

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljust kök med alla bekvämligheter man kan önska sig. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Ljust kök med alla bekvämligheter man kan önska sig
. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Vackra detaljer präglar bostaden. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Vackra detaljer präglar bostaden
Bevarad charm som bostaden erbjuder. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Bevarad charm som bostaden erbjuder
Golvet pryds av fiskbensparkett i hall och vardagsrum. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Golvet pryds av fiskbensparkett i hall och vardagsrum
Samt brädgolv i kök och sovrum. Lövskogsgatan 18 - Bjurfors
Samt brädgolv i kök och sovrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Lövskogsgatan 18 och denna välplanerade tvårummare om 56,5 kvadratmeter. Med bevarade originaldetaljer som präglar bostaden och med grönskan precis utanför dörren är det lätt att trivas.

Ljusa ytskikt samt bevarad fiskbensparkett i hall och vardagsrum och vackert välvårdat brädgolv i kök och sovrum. Ljust kök med vitt kakel och ljus bänkskiva som framhävs av det ljusinsläpp som infaller från kökets två fönster.

Stabil och välskött förening med låg belåning och grönskande omgivningar med fantastisk utsikt utanför huset.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Strategiskt placerat inom gränsdragningen för vägtullarna. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter.

Interiör

När du kommer in i bostaden möts du av den ljusa och trevliga hallen med bra förvaring och avhägning. Från hallen når du det helkaklade badrummet i ljusa färger som är utrustat med toalett, dusch och handfat.

Vidare in i bostaden kommer du till köket, här finns allt man kan önska sig. Ljusa luckor, ljus bänkskiva i trä, vitt kakel och bekvämligheter som diskmaskin och gott om förvaring. Kökets två fönster släpper in dagens ljus. Här ligger ett bevarat brädgolv som pryder golvet och möter de ljusa väggarna.

Nästa rum att beskåda är bostadens vardagsrum. Stort och rymligt med plats för både soffa och matbord för den som önskar. Genom de vackra fönsterpartierna möter du grönskan som gör sig påmind precis utanför. Här ligger en vacker fiskbensparkett som påminner om svunna tider. Ljusa väggar är genomgående för hela bostaden.

I sovrummet finns det gott om förvaring i de inbyggda garderober som här finns placerade som skapar en naturlig vägg som smälter in i rummet. Även här skymtar grönskan utanför genom de två fönster som sovrummet erbjuder.

Bra och välskött förening där bredband ingår i månadsavgiften!

Slå dig ner utanför huset på klippan för att beskåda den magiska utsikten över b.la. linné och masthugget.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Guldheden 15:1

TV/bredband

Kabel-TV från Comhem

Bredbandsuppkoppling med Telia Stadsnät om 100Mbit (ta emot)/10Mbit (skicka)

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 216 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,89567%
Andel av årsavgiften är
0,89567%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
49
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2012-12-11

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Guldberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
96
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Guldberget är belägen längst ut på berget på Norra Guldheden i slutet av Lövskogsgatan. Detta fina läge ger lugna, lummiga omgivningar, frisk luft och en strålande utsikt över Linnéstaden samtidigt som det är promenadavstånd till Linnégatan (5 min.), Kungsportavenyn (15 min.), Chalmers (10 min.) och Sahlgrenska (10 min).

Föreningen äger och förvaltar fyra sexvåningshus byggda 1947, vilka totalt rymmer 96 lägenheter fördelat jämnt på två- och trerumslägenheter. Det finns hiss i husen. Uppvärmningen av husen görs med fjärrvärme. Kommunikationerna till och från Norra Guldheden är mycket goda med flertalet spårvagns- och busslinjer från Wavrinskys plats.

Arkitekterna Gunnar Wejke och Kjell Ödeen gjorde den plan som låg till grund för den formella stadsplanen för Norra Guldheden år 1945. Planerna återger 1940-talets vision om hur barnfamiljer bör kunna bo i framtiden. Idealen var ljusa, luftiga bostäder i närhet till naturen. Stor hänsyn togs till terrängens förutsättningar och bergen lämnades i möjligaste mån orörda. För att ge bra ljusförhållanden ligger vissa hus indragna från gatan och andra ligger nära. Gatorna är planerade så att de följer nivåskillnaderna i terrängen.

Gemensamma utrymmen finns som tre fina tvättstugor i hus nr.14 och 18, gästlägenhet och ett hobbyrum. Till lägenheterna tillhör ett källar- och vindsförråd. Ett fåtal vindsförråd finns att hyra. Separat kö.

Belåningen i Brf Guldberget är låg.

Två omfattande renoveringar har genomförts i föreningen, 1990 och 1997, då bland annat renovering av balkonger, fasader, badrum samt fönster ägt rum. V/A stammar har renoverats. Elstammar har bytts ut.

Fasadrenovering på nummer 19 och 14 skedde under 2016/2017. Tvättstugorna har blivit uppdaterade och kommer att bli ytterligare uppdaterade med nya maskiner.

Kommande renoveringar i underhållsplanen:
Byte av samtliga termostater på radiatorer
Byte av hissar
Renovering av balkonger

Föreningen har en underhållsplan som gjordes om 2017 och som sträcker sig 30-år framöver. Den uppdateras löpande.

Uthyrning i andra hand beviljas för ett år i taget förutsatt att HSB:s rekommendationer uppfyllts. Hiss finns i alla hus. Uppvärmningen sker via fjärrvärme.

Se ytterligare information på föreningshemsida:

http://www.guldberget.se/

Parkering

Föreningen hyr ut 58 st parkeringsplatser varav 21 med uttag för motorvärmare. Avgifterna är för nävarande 400 kr/månad respektive 485 kr/månad. Utmed Lövskogsgatan finns möjligheter till boendeparkering. Ansökan om boendeparkering görs hos kommunen. Boendeparkeringskort är gratis för innehavare av miljöbilar.

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Lövskogsgatan 18

Lövskogsgatan 18,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Raketgatan 3
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 398 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm
 • Bostadsrätt

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Raketgatan 4
  Månadsavgift
  4 517 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!