Ett soligt och grönskande läge!

Norra Guldheden, Göteborg

Raketgatan 3

På förhand
Avgift
8 123 kr
Antal rum
4
Boarea
96 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ett soligt och grönskande läge!

På omtyckta Raketgatans höjd ligger denna lägenhet som med bara lite omsorg kan bli dina drömmars bostad!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna på visning på Raketgatan 3!. Raketgatan 3 - Bjurfors
Välkomna på visning på Raketgatan 3!
. Raketgatan 3 - Bjurfors
. Raketgatan 3 - Bjurfors
. Raketgatan 3 - Bjurfors
. Raketgatan 3 - Bjurfors
Interiörbild. Raketgatan 3 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På omtyckta Raketgatans höjd ligger denna lägenhet som med lite omsorg kan bli dina drömmars bostad! Lägenheten som säljs av bostadsrättsföreningen har tidigare varit en hyresrätt och upplåts nu med bostadsrätt. Med högt och fritt läge i hissförsett hus med väldisponerade ytor och härlig utsikt över staden från dess fönster.

Med underbara attribut såsom härligt, skyddad balkong, dekorativ öppen spis, ljus och genomgående planlösning och stora, vackra burspråksfönster. Många bevarade originaldetaljer såsom för området karaktäristiska originalsnickerier i köket, stavparketter i ek och god förvaring i flertalet inbyggda garderober med ursprunglig inredning. Med helkaklat badrum som renoverades i föreningens regi i samband med stamrenoveringen 2005-07 och dessutom en gäst-WC.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Strategiskt placerat inom gränsdragningen för vägtullarna. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter. Föreningen erbjuder vidare goda gemensamhetsanläggningar som hobbylokal, samlingslokal, grillplatser och en gästlägenhet med 6 sovplatser.

Interiör

Välkomna till denna bekväma bostad på omtyckta Raketgatans höjd! En av områdets största bostäder med tre sovrum och härliga attribut i form av bevarade originaldetaljer, öppen spis och stora burspråksfönster.

Hall med utrymme för avlastningsmöbel och klädförvaring i en inbyggd garderob. Golvet pryds av en ekstavparkett i original som löper vidare tröskellöst in i vardagsrummet. Härifrån nås även bostadens gäst-WC med wc och tvättställ, golvet pryds av klinker.

Vardagsrummet rymmer stor soffgrupp och tillhörande möblemang. Det stora burspråksliknande fönsterpartiet vetter mot grönskan på husets baksida och om vintern skymtar staden med flera kända landmärken i fjärran. Den öppna spisen är en dekorativ detalj i rummets blickfång.

Intill vardagsrummet ligger ett av bostadens sovrum, avdelat från det mycket stora vardagsrummet. Rummet har välhållen ekstavparkett i original.

Mellan vardagsrum och kök ligger matrummet som kan separeras med skjutdörrar i original. Här finns ett serveringsskåp i original med vackra glasdörrar.

I köket är de för området karaktäristiska originalsnickerierna bevarade med gott om förvaring i överskåpen som når till taket.

Separerade av en inre hall och avskilt från bostadens sociala utrymmen ligger bostadens två andra sovrum. Båda två är stora nog att rymma dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger även här ekstavparketter i original. Det finns dessutom tre inbyggda garderober med överskåp vardera i sovrummen.

I den inre hallen finns ytterligare förvaring i form av garderober och städskåp. Härifrån nås badrummet.

Badrummet är helkaklat. Det renoverades i föreningens regi i samband med stamrenoveringen 2005-07. Här finns wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp med belysning, duschhörna med yteffektiva vikväggar, handdukstork samt ett praktiskt vädringsfönster. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Guldheden 5:4

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem.

Bredband, FiberLAN (Telia). Föreningen har som målsättning att under 2019 kollektivansluta bredband (1000Mbps) samt digital TV för 178 kronor i månaden som kommer läggas som ett tillägg på månadsavgiften

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 123 kr

I avgiften ingår värme, vatten. bredband och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,29%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1131
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
96 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Norra Guldheden nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
454
Antal hyresrätter
24
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 är en privat bostadsrättsförening som är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar Norra Guldheden. Bostadsområdet invigdes 1945 i samband med utställningen Bo-Bättre som ett mönsterområde för modernt boende. Fastigheterna bebyggdes mellan 1945-47 och omfattar adresserna Raketgatan, Dalheimersgatan och Daniel Petterssons Gata.

Föreningen registrerades under 1999 och förvärvade fastigheterna 2004. I föreningen finns det 25 stycken bostadshus med sammanlagt 454 stycken lägenheter och 12 lokaler. Runt 24 stycken av dessa lägenheter är just nu upplåtna med hyresrätt. När någon av hyresrätterna säljs ombildas den till bostadsrätt och intäkterna från lägenhetsförsäljningen kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Lägenheterna disponeras enligt följande: 1 rok 18 stycken, 2 rok 248 stycken, 3 rok 63 stycken, 4 rok 125 stycken. Den totala bostadsarean uppgår till 32 171 kvm.

Föreningen följer en 30 årig underhållsplan. Urval av avslutade renoveringar:

2005-2006 renovering av hissar
2005-2006 el- och rörstambyte
2005-2007 badrumsrenovering
2009-2010 färdigställande av gästlägenhet
2010 och 2012 upprustning av lekplats
2011 och framåt - takbyte och fasadrenovering

Under de senare åren har också elstammar bytts ut, tvättstugorna renoverats, nybyggda sopstationer har installerats mellan husen och värmeledningar har renoverats för att optimera anslutningen mot fjärrvärmen. 17 av 24 skalskydd i föreningen har också renoverats.

Planerat underhåll:
2016-2020 Fortsatt förbättring fasader och tak
2016-2020 Hissar
2016-2020 Utemiljö
2016-2020 Dränering
2016-2020 Renovering fönster i dåligt skick
2016-2020 Byte av elledningar i källare och vindsutrymmen
2016-2020 Renovering av trapphus

För ytterligare information om avslutade renoveringar se årsredovisningen.

Ekonomi:
Styrelsen ser inte att avgifterna kommer behöva höjas och har som mål att på längre sikt kunna sänka dem.

Gå gärna in och läs mer i årsredovisningen eller på föreningens fina hemsida: www.brfnorraguldheden.se

Har man frågor rörande föreningen går det bra att maila styrelsen på: styrelsen@brfnorraguldheden.se.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se.

TV/bredband

Bredband, FiberLAN (Telia) och via kabel-TV (Com Hem). Föreningen har som målsättning att under 2019 kollektivansluta bredband (1000Mbps) samt digital TV för 178 kronor i månaden som kommer läggas som ett tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Alla boende i området kan nyttja föreningens hobbylokal, föreningslokal, gym och övernattningslägenhet. Föreningen har 19 tvättstugor, belägna i 19 hus. Husen på Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan delar på gemensamma tvättstugor. Tvättider vardagar kl 7-22, och kl 8-22 på helger. Cykel- & barnvagnsförråd i huset.

Övrigt

Förskola inom gångavstånd.
Promenadavstånd till city.
Knutpunkt vid Wavrinskys plats.

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Raketgatan 3

Raketgatan 3,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Raketgatan 3
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 398 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Raketgatan 4
  Månadsavgift
  4 517 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!